Apple Mac Pro: Στόχος είναι να παράγονται αποκλειστικά στις ΗΠΑ

Mac Pro, Apple Mac Pro: Στόχος είναι να παράγονται αποκλειστικά στις ΗΠΑ

Εδώ και αρκετές ημέρες κυκλοφορούν φήμες που θέλουν τον CEO της Apple, Tim Cook, να ζητά από τις ΗΠΑ να ορίσουν φοροαπαλλαγές για τα Mac Pro. Κατά τη διάρκεια μιας κλήσης σχετικά με τα τριμηνιαία έσοδα της εταιρείας, ο Cook σχολίασε τις φήμες αυτές με τους επενδυτές της Apple.

Στο μεταξύ, ο Donald Trump έσπευσε ως συνήθως στο Twitter και σχολίασε τις φήμες. Ο πλανητάρχης είπε ότι δεν θα κάνει φοροαπαλλαγές ούτε θα δώσει ελαφρύνσεις στην Apple για τα κομμάτια των Mac Pro που είναι κατασκευασμένα στην Κίνα. Επίσης, συμβούλεψε την αμερικανική κατασκευάστρια να παράγει τα κομμάτια στις ΗΠΑ, ώστε να μην έχει δασμούς.

Mac Pro, Apple Mac Pro: Στόχος είναι να παράγονται αποκλειστικά στις ΗΠΑ

Ο Tim Cook ανέφερε ότι η Apple φτιάχνει τα Mac Pro στην Αμερική και θέλει να συνεχίσει να τ παράγει εκεί. Η εταιρεία εργάζεται δυναμικά και επενδύει χρόνο και χρήμα ώστε να πετύχει αυτόν τον σκοπό, διότι θέλει να διατηρήσει τη βάση της στις ΗΠΑ. Τα σχόλια του CEO της εταιρείας κατά πάσα πιθανότητα απευθύνονταν στον πρόεδρο της Αμερικής.

Παλαιότερες αναφορές έλεγαν ότι τα Mac Pro κατασκευάζονται στην Κίνα και συναρμολογούνται από την Quanta που έχει ως βάση το Ώστιν του Τέξας. Το γεγονός ότι η Apple ζήτησε να έχει φοροαπαλλαγές για συγκεκριμένα κομμάτια σημαίνει ότι η εταιρεία θέλει να συνεχίσει να συναρμολογεί τα Mac Pro στην Αμερική και να προσφέρει δουλειά σε εκατοντάδες Αμερικάνους.

Αναφορά της The Wall Street Journal ήθελε την Apple να μεταφέρει πλήρως την γραμμή παραγωγής στην Κίνα. Ο Tim Cook σχολίασε και αυτές τις φήμες, λέγοντας στους επενδύτες ότι δεν θα έβαζε τα λεφτά του στους ισχυρισμούς αυτούς αν ήταν στην θέση τους.

Τέλος, το νέο Mac Pro θα γίνει διαθέσιμο κάποια στιγμή το φθινόπωρο με αρχική τιμή τα $6.000. Φαίνεται ότι οι πρώτες συσκευές θα περιέχουν κομμάτια από την Κίνα, τουλάχιστον μέχρι η Apple να εξασφαλίσει τα χρήματα και τις γραμμές παραγωγής που απαιτούνται για την παραγωγή τους στις ΗΠΑ. Αν τελικά η εταιρεία τα καταφέρει, τα μελλοντικά Mac Pro θα είναι πλήρως κατασκευασμένα στην Αμερική και θα φέρουν την ετικέτα “Assembled in the USA”.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
merci

Οταν ειδα τη φωτο νομιζα οτι ειναι τριφτης για τυρι 🙂

Παναγιώτης

Γιατί όχι. Αμα τρως μακαρόνια μπροστά στον υπολογιστή και θες να τρίψεις τυρί; Είναι μια ευκολία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.