Apple, νέο 12ιντσο MacBook Air το 2015 με ριζικές αλλαγές στο design

Το 9to5Mac έκανε τα αποκαλυπτήρια στο νέο MacBook Air που ετοιμάζεται να λανσάρει η Apple μέσα στο 2015. Αναφέρεται ότι θα γίνουν σημαντικές αλλαγές όσον αφορά στο design οι οποίες θα είναι οι μεγαλύτερες από το 2012. Για χάρη του λεπτού σχεδιασμού θα θυσιαστούν όλες οι θύρες εκτός του βύσματος για τα ακουστικά.

Λέγεται ότι θα καταργηθούν οι πλήρους μεγέθους USB θύρες, MagSafe και υποδοχές για κάρτες SD για να είναι πιο λεπτό και ελαφρύ με μεγαλύτερης ανάλυσης οθόνη. Τα παρακάτω renders που δημιουργήθηκαν από το 9to5Mac δείχνουν τις αλλαγές που έχει κάνει η Apple και βασίζονται στις πληροφορίες εκ των έσω.

Έχουν εξαφανιστεί οι USB θύρες και η MagSafe που τόσα χρόνια χρησιμοποιείται για να φορτίσει το laptop. Υπάρχει μόνο μια USB Type-C θύρα η οποία υποστηρίζει το νέο πρότυπο USB διπλής όψης και μέσω της οποίας θα γίνεται η φόρτιση. Επίσης εκτός από την USB Type-C θα υπάρχει και υποδοχή για ακουστικά. Μπορεί η Apple να θέλει να φτιάξει ότι καλύτερο από άποψη design, όμως η έλλειψη θυρών είναι κάτι που δεν θα αρέσει σε όλους.

new macbook air 2015 leak, Apple, νέο 12ιντσο MacBook Air το 2015  με ριζικές αλλαγές στο design

new macbook air 2015 leak, Apple, νέο 12ιντσο MacBook Air το 2015  με ριζικές αλλαγές στο design

Επιπλέον, το πληκτρολόγιο καταλαμβάνει μεγαλύτερο μέρος της οθόνης και τα πλήκτρα είναι πιο κοντά το ένα με το άλλο.

new macbook air 2015 leak, Apple, νέο 12ιντσο MacBook Air το 2015  με ριζικές αλλαγές στο design

new macbook air 2015 leak, Apple, νέο 12ιντσο MacBook Air το 2015  με ριζικές αλλαγές στο design

new macbook air 2015 leak, Apple, νέο 12ιντσο MacBook Air το 2015  με ριζικές αλλαγές στο design

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

49 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
karlitonio1

Αλλο ενα μονοπύρηνο με 0.0459 ram :p και τιμή σε προσφορά κλασική 1500 ευρώ για γερα gaming και απίστευτες αποδόσεις. Ποιο αθλια λαπτοπ του πλανήτη παραδέχομαι apple οτι εσπασε ρεκορ πώλησης. Γιατι οποιος καταφερνει να πουλαει αχλαδι για χρυσο και να τη πουλαει 10000000% της τιμής του ειναι αξιο θαυμασμου απο μενα. Καλα κανει apple και δινει με σταγονομετρο τεχνολογία και πουλάει σαν τρελη μπραβο της πραγματικά ΜΠΡΑΒΟ ΤΗΣ RESPECT

nord

οι ασχετοι και οσοι δεν εχουν δουλέψει ποτε macbook ας μη σχολιασουν παρακαλώ

theo

επίσημα βλέπουμε πως η apple θα ωθήσει τον κόσμο να πληρώνει το icould. ολόκληρο laptop χωρ’ις usb θύρες… αν θέλεις να βάλεις κάτι μέσω usb αναγκάζεσε να βάλεις την τροφοδοσία. επίσης αναγκάζεσε να αγοράσεις το άθλιο magic mouse Που άν έχει ελάχιστο πρόβλημα με τενοντίτιδα η αθριτικά στα χέρια θα τρέχεις στον γιατρό! ασ βάλει και μέσα στην τιμή γιατρική ασφάλεια για εμάς που έχουμε τέτοια προβλήματα και για αυτούς που θα έχουν στο μέλλον!!

pazzo

@karlitonio1 εντελώς ακυρος.. μου συγκρίνεις macbook air με Alienware ας πούμε?
8 GB ram, core i7 με turbo boost στα 3.3 και 512 flash drive θες να πεις για την “κλασική” 1500 τιμή του.
Μην συγκρίνετε τα ακριβά iPhones με τα Macbook..
πάντως όντος θα είναι μεγάλη πατατα να μην βγάλει με usb. αν και εχω την εντύπωση ότι στο ipod shuffle περνούσες αρχεία από την θύρα για τα ακουστικά οπότε μπορεί να γίνει κάτι παρόμοιο εδω. αλλά και πάλι, hdmi, ethernet κλπ;

tve

Επειδή όλοι ξέρετε να βγάζετε συμπεράσματα χωρίς να έχετε δουλέψει Mac ποτέ..
Πρώτον τα Mac δεν είναι για παιχνίδια, όπως και κανένα Unix.. Και δεύτερον όπως και το Magic mouse τα περισσότερα ποντίκια για Mac δεν συνδέονται με usb αλλά με Bluetooth..

petros

Αν και δεν μου αρεσει πολυ οπως το βλεπω τωρα και επισης διαφωνω για το ενα usb c σε ολα τα αλλα εχω διαφορετικη αποψη!!!σημερα ειδα μια πλακετα της intel με 2πυρηνο επεξεργαστη,υπερβολικα δυνατη gpu,bluetooth και τα λοιπα να εχει μεγεθος περιπου 10X8 cm και να ζυγιζει 14 γραμμαρια και μαλιστα τεχνολογιας broadwell,δυλαδη πολυ καλη αποδοση λογο της αρχιτεκτονικης των 14nm!!αν βαλει ενα pci-e ssd σαν των macbook pro θα εχει παρα πολυ χωτο για μπαταρια που σαν αποτελεσμα μας βγαζουν εναν καλυτερο επεξεργαστη απο την προηγουμενη γενια!!τωρα για το usb-c ειναι πολυ ευκολο να βγει ενας ανταπτορας που θα ειναι usb hub και φορτιστης μαζι

Enzo

To καλό γίνεται ακόμα καλύτερο!
Για να μην λέμε ότι θέλουμε, έχει USB Type-C. Και παλιότερα η apple έχει αφαιρέσει το dvd driver από το 1ο air και να που σήμερα κανείς δεν χρησιμοποιεί cd και dvd.

karlitonio1

Ειναι αχρηστα για την τιμη τους δεν κανουν το ενα το αλλο καλα μονο για edit φώτο ειναι. Ειχα mac book air δυστυχώς το εχω δοκιμασεο απ την κοπελια μου. 1500 ευρώ με ζορι φορτωνε youtube. Ειναι τρισαθλια λυπαμαι αυτους που αποκαλουν τους εαυτους τους ειδικοι. Οπως λετε δεν ειναι για το ενα δεν ειναι για το άλλο δεν ειναι για τιποτα παρα για μια συγκεκριμένη δουλειά. ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΑΚΡΙΒΑ ΟΜΩΣ? Τι πληρωνεις με 1500 ευρώ ραμ επεξεργαστη οθονη η το super ios. Κατι ατομα σαν τον nord χαλαν την πιατσα και βγενουν πρωτες κατι ετερειες σαν την apple. Norrrrrd πες αλευρι η ασχετοσύνη σε γυρεύει. Apple ftw οπαδοι φαν της sucks. Κουραστηκαμε να ακουμε μα πληρωνεις 1500 ευεω για το σουπερ λογισμικό της. Το ειδαμε και αυτο 4 update των 3.2gb για να συνέλθουν τα iphone. Αχαχαχαχα εγω την apple την σεβομαι γιατι δημιουργησε καλο “κοπαδι”

nikmour

@nord και εμείς που έχουμε δουλέψει mac και δεν μας αρέσει μπορούμε να σχολιάσουμε?
Ή χαλάμε το φασισμό σας
@tve τα mac δεν είναι για gaming γιατί κανένας δεν ασχολείται μαζί σας. Όταν η ms πήρε το halo μέσα από τα χέρια της apple σήμανε το τέλος για το gaming των mac.
Αυτό που πρέπει να βελτιωθεί είναι η οθόνη της πλάκας (TN panel ανάλυσης 1366/768 non touch).
Όλα τα άλλα είναι λόγια να αγαπιόμαστε.

Makis

Δεν χρειάζεται mouse το air. Εγώ έκανα την πατάτα και αγόρασα ένα της Logitech με Bluetooth και όταν άρχισα να δουλεύω το trackpad, το άφησα στην άκρη.

bdfg5

Και οι σχετικοι που δουλεψαν macbook και τους φανηκε πατατα και αχρειαστα περιεργο τι να πουν δηλαδη. Αυτοαποκουλουμενοι cyber α γνωστες ολοι να πουμε…

Max91

Καμια φορα μπερδευομαι σε πιο site ειμαι, επειδη ολοι εδω μεσα ειναι επιστημονες, παντογνωστες ΑΑΑ και λεφταδες επειδη εχουν ολα τα “καλα” προιοντα… και με την κλασικη ατακα… Οι ασχετοι να μη μιλανε… αυτο παει για ολους τους φαν ειτε apple android κ.ο.κ.
Δεν ξερει κανεις κατι? ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ και μη κραζετε ή να το λετε με ειρωνεια. ελεος.

Agnostos13

@karlitonio1
Πληρωνεις:
-1ον MacOS
-2ον portability

ΥΓ. Αν δεν σ’ αρεσουν υπαρχουν και laptop με 200€! την ιδια δουλεια κανουν! 😉

stelios90

@karlitonio1, Το γεγονός ότι έχει εφεύρει κατά κάποιο τρόπο τους προσωπικούς υπολογιστές όχι ε; το ότι έχει εφεύρει τα tablet ούτε; ότι έχει εφεύρει τα smartphone όχι; μήπως για τα mp3; :/
Πίστεψε με, υπάρχουν λόγοι για να σεβαστείς την Apple και αυτός δεν είναι ένας.

margo38

Δεν είμαι παντογνώστης ούτε ξερόλας (όπως η συντριπτική πλειοψηφία εδώ μέσα) αλλά θα καταθέσω την άποψή μου. Είμαι κάτοχος και κανονικού laptop και macbook pro και έχω σταθερό με windows (περίπου ίδιων ικανοτήτων πάνω κάτω). Είναι τα προιόντα της Apple ακριβά; Ναι είναι…Τι είναι αυτό που τα κάνει τόσο αγαπητά; Δεν ξέρω για τους άλλους, αλλά εμένα η αξιοπιστία τους μου αρκεί. Το καλοκαίρι που μας πέρασε με απίστευτα υψηλές θερμοκρασίες, έπρεπε για 14 μέρες να δουλεύουν οι υπολογιστές μου περίπου 16 ώρες σερί. Ο ΜΟΝΟΣ που δεν κράσαρε ΠΟΤΕ και καθόλου ήταν ο MAC. Πείτε μου έναν λόγο, αν στο μέλλον χρειαστώ καινούριο laptop να μην πάρω πάλι Mac? Να μετράω μόνο specs και ποιος την “εχει” πιο μεγάλη; Δεν με νοιάζει!!! ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ είναι το Α και το Ω!!! Υ.Γ.1 Η μαγκιά της Apple δεν είναι ότι έκανε μεγάλο “κοπάδι”…αλλά ότι έκανε πολλούς haters! Σε σημείο που πιστεύω ότι οι haters είναι “βαλτοί” από την ίδια την εταιρία. Υ.Γ.2 Όταν μια εταιρία Χ βγάζει ένα πολύ αξιόλογο προϊόν, ξέρετε πως το προμοτάρει; Κάνοντας την σύγκριση με αντίστοιχα προϊόντα της Apple. Αυτό ξέρετε τι σημαίνει; Ότι η Χ εταιρία “αναγνωρίζει” την Apple σαν σημείο αναφοράς! Άλλη μια απόδειξη ότι το… Συνέχεια »

Tasos

Βασικά γιατί πιο λεπτο; Άχρηστη κατα τη γνώμη μου αλλαγή. Επισης βλεπω τη νέα είδους θύρα USB, αν και τι θεωρώ κινηση ενθουσιασμού, μιας και όλα τα περιφεριακά που χρησιμοποιούν USB τύπου Α, το συνηθισμένο δηλαδή USB, θα είναι ασύμβατα χωρίς κάποιο adaptor, ενώ επίσης βλέπουμε και μια θύρα USB, αρα κάποιος που ενδεχομένως θα θέλει να συνδέσει power adaptor και κάποιον π.χ. εξωτερικό σκληρό, πως θα το καταφέρει με μια θύρα; Άρα για τι κοινό προορίζεται το PC αυτό; Είναι μήπως το αντίστοιχο Chromebook της Apple;

Tom

Μια χαρα λαπτοπ σε μια χαρα τιμές ειναι τα MacBook. Απλά προτείνω απο i7 και πανω αν πάτε για το air αλλιώς το pro. 8gb και 256 ssd εννοούνται. Ειναι το τι configuration θα πάρεις. Προσωπικά βρίσκω και την έλλειψη θυρών πρόβλημα..

naxxxman

Έχοντας δουλέψει OSX, Ubuntu, ε, και φυσικά windows, πιστεύω μπορω να μιλήσω αντικειμενικά. Καταρχάς, δεν είμαι κανένας developer, ουτε φτιάχνω εφαρμογές. Ένας causal user είμαι που μου αρέσει να πειραζω τα κινητά μου και τα PC. Το λέω για να μην με παρεξηγήσει κανένας. Έχω δουλέψει Macbook Air, 2012. Τρομερό μηχάνημα. Πολύ καλη κατασκευή, μπολικη μπαταρία και γενικά ένα πολύ ωραίο overall λάπτοπ. Είναι όμως πανάκριβα, Σχετικά με ένα windows laptop. Δεν θα αγόραζα ποτε ενα λογο τιμης, αλλά δεν μου προσφερει και τπτ παραπανω απο ενα windows ultrabook. Τώρα, το γιατι να δώσει κάποιος τοσα λεφτά για ενα απλό Ultrabook δεν το ξέρω. Πολύ θα πούνε πως το λειτουργικό είναι ακριβότερο απο το λειτουργικό της Microsoft, και γιαυτό κοστίζει τόσο. Για το λειτουργικό τώρα. Το βρήκα αρκετά ωραίο, με απίστευτα βολικό UI, και ρολαρει πολύ καλά. Το οτι δεν έχει θέματα με ιούς και τέτοια ειναι ενα μεγαλο plus. Αλλά μερικά πραγματα που είδα, τα οποία δεν έχου φτιαχτεί ακόμα, με κανουν να μην το συνιστω σε κανέναν. Ενα παράδειγμα είναι το οτι θέλει plug in για τα παντα. Θέλεις να κανεις Copy-Paste στο τρισαθλιο file manager με δεξι click, plug in. Θέλεις να πατήσεις το mouse wheel μέσα… Συνέχεια »

Χρήστος

φαγωθείτε μεταξύ σας και άντε, καλή χρονιά να έχετε.

Είχα να μπω στο techblog καμιά βδομάδα και είχα ξεχάσει πόσο γελοία είναι η επίθεση από τους haters της apple. Λες και έχουμε κάτι να χωρίσουμε όλη η παρέα εδώ στο techblog.

Βέβαια, κανείς δε στέκεται στο γεγονός οτι το καλό έγινε ακόμη καλύτερο και τι εννοώ με αυτό..

Πιθανόν δε θα δούμε (ευτυχώς) iPad pro με μεγαλύτερη οθόνη από την τωρινή.

Φύγανε οι περιττές θύρες και slots από μια πραγματικά λεπτή και κομψή συσκευή notebook (δείτε το web space σαν εναλλακτική λύση). Προ-είπε κάποιος για την έλλειψη rom drive πριν 3 χρόνια, δυσανασχέτησαν αρκετοί, αλλά πραγματικά ρε παιδιά, το 2014 έγραψε κανένας δεδομένα σε δισκάκι cd ή dvd;

Με αυτή τη φορητότητα των 12 ιντσών, κρατήσαμε το μεγαλοπρεπές mac os x (αντί να περάσουμε στο iOS)

Αυτονομία στη μπαταρία.

Full size πληκτρολόγιο.

Apple, και τα μυαλά στα άκρα της χρησιμότητας!
Καλά το είπε ο Jonathan Ive, είναι τόσο δύσκολο να δημιουργήσεις μια συσκευή που θα γίνει προσωπικό κομμάτι της καθημερινότητας για τόσους χρήστες.

karlitonio1

@anergos13 αυτο λεω οτι λαπτοπ των 200 ευρω κανουν περισσοτερα απο ενα mav book air. @stelios90 αρα με τηβ ιδια λογικη καλυτερη μαρκα και μεγαλυτερο respect πρέπει ολοι μας να εχουμε στην ford που εβγαλε το πρωτο αμαξι(που εφηύρε) αρα ford κορυφαία με δικια σας λογική (συνέλθετε πρωτον δεν τα εβγαλε η apple αλλα ο steve jobs εκει respect) αλλα η apple σαν ετερεια πλέον εχει ξεπερασεο τα ορια πουλάει σαχλαμάρες σε τρομαχτική τιμή. @margo38 λογικο να μην ζεσταθεί ποτε και να μην κρασαρει μονοπυρηνο με μισο ραμ δυσκολο να ζεσταθει και να κρασαρεο κοιταξτε insideachip (ανοιξτε τα στραβα σας) @naxxxman respect οτι προσπαθω να πω δεν καταλαβενουν αμορφοσυνη στο κοκαλο. Δεν ειναι οτι δεν αξιζουν τα προϊόντα ειναι οτι η apple σας κοροϊδεύει στα μουτρ σας σας πουλαει αχλαδι για χρυσο κυριολεκτικά αμα ειχε τιμη 200 300 ευρω θα ηταν οσο αξιζουν. Δεν θυμαμαι ποτε ακριβως πριν 3 4 5 χρόνια macbook air της κοπελιας μου ηταν μονοπυρηνο με 1gb ram το ειχε αγόρασει 1500 ευρώ. Βρείτε ποιο macbook air εχεο αυτα τα spec και αυτην την τιμη. Ειδα την κοπελια να κλαίει ειδικα οταν της έδειξα με 1000 ευρω (και 500 στην τσεπη) τι μπορουσε να παρει αίσχος… Συνέχεια »

nikmour

@stelios90 “έχει εφεύρει τους προσωπικούς υπολογιστές” το 90 είναι η ημερομηνία που γεννήθηκες σωστά. Αν σε ακούσει κανένας ότι η apple εφεύρε το pc(personal computers) θα πάθει ρήξη σπλήνας.
@agnostos “portability” πλάκα κάνεις έτσι? Asus eeepc.
@margo38 πες μας τί προγράμματα έτρεχαν οι υπολογιστές. Αμφιβάλω αν τα mac έτρεχαν δυνατά προγράμματα γιατί απλώς; δεν έχουν.
Για να τελειώνουμε. Όπως λένε και στο theverge.com (πιο φιλικό siteστην apple δεν υπάρχει) το air είναι για καφέ,internet και κάποιας μορφής typing τίποτα άλλο.
Αν θέλετε να πάρετε mac μαγκιά σας αλλά μην ξεχάσετε να βάλετε και parallels.

margo38

@karlitonio1 αυτό που κάνεις είναι το λιγότερο βλακώδες (μιλάω τη γλώσσα σου πλέον γιατί είσαι προσβλητικός με τους πάντες). Σου γράφουν όλοι από 5 πράγματα και απαντάς στον κάθε έναν πολύ στοχευμένα και μεθοδικά μόνο εκεί που σε συμφέρει.

Δεν πειράζει, πάρε εσύ ότι προϊόντα θέλεις και συνέχισε παρόλα αυτά να ασχολείσαι με την Apple…Ο ετεροπροσδιορισμός είναι σύνηθες γνώρισμα των ανθρώπων με ανασφάλειες (και των 15χρονων κοριτσιών)…

Υ.Γ. Δεν είναι όλα τα Macbook “μονοπυρηνα με μισο ραμ”

margo38

@nikmour καλησπέρα,

Έτρεχα δύο προγράμματα επεξεργασίας εικόνων και 3 βάσεις δεδομένων σχετικές με computational biology and bioinformatics (αν ψάξεις θα δεις ότι μιλάμε για “βαριές” εργασίες – για τα databases μιλάω κυρίως).

pazzo

Εγώ δεν είμαι fan της apple ως το κόκκαλο που λένε. Windows phone έχω και ένα MacBook pro 4.5 ετων που λογικά θα το κρατισω σίγουρα για αλλα 4 αφού μέχρι τώρα AutoCAD PhotoShop και απλά προγράμματα τα λειτουργεί απροβλημάτιστα. Αλλά πες ότι είσαι υποψήφιος αγοραστής ενός λαπτοπ μικρού σε μέγεθος ωστε να το μεταφερεις συχνα λογω δουλειας π.χ χωρις να σου φευγει ο ωμος απο το βαρος, με αυτονομία τουλάχιστον 5 ωρών ώστε να μην κουβαλάς και φορτιστή με core i7 ssd πανω απο 128gb και 8gb ram τουλάχιστον ώστε ότι πρόγραμμα θες να χρησιμοποιεισεις να λειτουργουν απροβλημάτιστα. Άμα το πάμε με τιμές, τα ultrabooks με windows κάνουν σχεδόν 1000 όσο κάνει περίπου και το MacBook air. Σε τιμές δεν αλλάζει κάτι. Μιλάμε για συγκεκριμένη κατηγορία λαπτοπ. Κάποιος που θέλει 15 λαπτοπ με 3 κιλά βάρος συνδεδεμένο συνέχεια στην μπριζα για να παίζει Sims 3, ναι θα πάρει κάτι άλλο… Άσχετο εάν λογο μόδας παίρνει καποις MacBook air μόνο για facebook.

nikmour

@margo38 (υποθέτω ότι είσαι γυναίκα όχι στα 12 αλλά στα 38 κοντά την εμμηνόπαυση) με μια γρήγορη ματιά το google (και όχι στο bing) είδα ένα τύπο (titus brown στην Australia) που προτείνει διπύρηνο ή τετραπύρηνο υπολογιστή με 8 gig μνήμη και 500άρη σκληρό. Αυτό θέλει το autocad για να ανοίξει. Και δεν μιλάμε για το archicad για 3D rendering (όπως βλέπεις είμαι πιο ξεκάθαρος για τα προγράμματα που λέω). Από αυτά που μου λες όμως αποκλείεται να έχεις mac book AIR για το οποίο γίνεται ο λόγος. Αποκλείεται να τρέχεις αυτά τα προγράμματα με τον air. Υποθέτω ότι έχεις κάποιο MacBook απλό ή το πιο πιθανό pro. Τέλος εγώ είμαι 2 χρόνια μεγαλύτερος σου (αν το 38 είναι ηλικία). Άμα είναι να αρχίσουμε να συγκρίνουμε και τα φάρμακα που παίρνουμε (τα δικά μου είναι καλύτερα). @ Χρήστος να ξέρεις δεν μας έλειψες. Παρόλα αυτά έχεις δίκιο για την έλλειψη cd/dvd. Όταν το 2003 πήρα το πρώτο flash disk (4 gb 120 ευρώ από ότι θυμάμαι) όλοι κάγχαζαν. Ακόμα και τώρα δεν βλέπω γιατί χρειάζονται τα netbooks ή laptops πάνω από 128 ssd ή 3 usb ports, sd cards κτλ. Βέβαια η Ethernet δεν ξέρω πως θα αντικατασταθεί. Το μόνο… Συνέχεια »

karlitonio1

@margo38 πρεπει αυτα που ειπα να σε ετσουξαν παρα πολυ. Πρώτον δεν απευθύνθηκα σε σενα σε τετοιο βαθμο οπως εσυ φτανεο εβγαλες καθε κομπλεξικο που εχεις πανω μου(σε λυπαμαι πραγματικα) δεύτερον ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ καταλαβει τι ειπα σημαινει χαμηλών νοημων ανθρωπος (αν είσαι :p). Χρειαζεσαι πολλα ακομα να πεις γοα να ιδρώσει το αυτακι μου. Πως φενεται οτι εισαο φαν της εν λογω ετερεια μεχρι κόκκαλο αμα μιλούσα ετσι για τους γονείς σου καν δεν θα απαντουσες ετσι. Σορρυ που στο λεω δείχνεις καθυστερημενο άνθρωπο σε Λυπάμαι. Και εχω δικιο το ξερεις κατα βάθος οτι ειναο σκουπιδια τα προιοντα της. Και μην απαντας σαν νταλικέρης εδω μεσα γιατι τετοιες απαντησεις θα παρει κοπελιά. Σεβασμο δεν σε εβρισα εσενα προσωπικα αλλα και κανεναν εξεφρασα την αποψη μου. Κατι που μαλλον ενας μη ανθρωπο δεν μπορει να δεχτει. Εναντιος δεν αφησες κοσμητικο επιθετο που βρηκες πρόχειρο χωρις να το ξεστομισεις ( σε λυπαμαο αλλα πραγματικα οχι γοα να σε θυμωσω) δες τι εγραψα εγω γοα σενα απλά απαντησα με επιχειρηματα (αν γνωριζεις την λεξη αυτην υποαναπτικτο ατομο) καο εσυ μου εσουρες τα εξαμαξης. ΓΙΑΤΙ? ΕΤΣΙ αναφέρθηκα σε σενα? Οχι προφανώς καποιοι κρατανε επιπεδο και καποιοι το διαλύουν. Κριμα που υπαρχουν ατομα σαν εσενα.

karlitonio1

Α και @margo38 για αν ασφάλειες θα σου πω οτι ειμαι ιατρος χειρουργος και οποαοποιαδήποτε στιγμη θα σε περιμένω για επισκεψη βρισκομαο λαρισα. Θα ήθελα εγω ατομο με ανασφαλειες (αχαχαχαχα χάχα) να μαθω τι επαγγελεσαι (ανεργη η μαθητρια ενα απο τα δυο σογουρα)

nikmour

@pazzo για αυτήν την κατηγορία που μιλάς (autocad, photoshop) δεν κάνουν τα ultra books ή netbooks. Άυτά τα προγράμματα θέλουν dedicated κάρτα γραφικών αλλιώς κρασάρουν (και pc και mac). Επίσης είμαι σίγουρος ότι το autocad το χρησιμοποιείς μόνο για 2d σωστά? Αλλώς στο 3D το 2015 κάπως θα κολλάει (ειδικά αν δεν έχεις βάλει ssd και μνήμη)

karlitonio1

@nickmour στην εμμηνόπαυση? :p λολ βαρυ για μια δεσποινίδα σαν την margo38(τρομαρα της) axaxaxxa lol

Tom

Παιδιά πρεπει να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Πρώτον. Αντιλαμβάνεστε ότι πλέον τα Mac ειναι σε specs σαν τα pc έτσι; Τα ultra book εχουν low voltage επεξεργαστές, embedded ram και ssd δίσκους με μεγάλη διάρκεια μπαταρίας απο 1000 ως 1500 ευρώ. Οπως και τα Mac air δηλαδη, μονο που αυτά ξεκινάνε απο πιο φτηνά, και εχουν καλύτερη διάρκεια απο ολα τα ultra book. Επιπλέον έχεις την σειρά MacBook pro που κοστίζει κάπου εκεί αλλα φτάνει μέχρι πιο ακριβά (οπως και τα ultrabook βέβαια) ομως εχουν full mobile επεξεργαστές με την διάρκεια μπαταρίας ενός windows ultrabook που εχει low voltage cpu. Απλά η Apple δεν σου δίνει την επιλογή να πάρεις πλαστικό mainstream λαπτοπ των 600 ευρώ οπως δεν το κανει σε καμία κατηγορεί προϊόντων. Στις άνω κατηγορίες δεν υπάρχουν διάφορες και ίσα ίσα θα λεγα ότι με MacBook αγοράζεις περισσότερα για τα λεφτα. Πχ με 1300-1400 ευρώ παίρνω MacBook pro mid configuration και στα ίδια λεφτα δεν παίρνω windows ultrabook με ίδια χαρακτηριστικά. Ψάξτε το οςο θέλετε αν θέλετε να με διαψεύσετε αλλα δεν υπάρχει εν πασει περιπτώσει.. Δεύτερον μια χαρα βαριά προγράμματα τρέχουν τα Mac για επξεργασια βίντεο πχ που ειναι απο τις πιο βαριές διεργασίες που μπορεί να κανει… Συνέχεια »

@pazzo

@nikmour αν και χρησιμοποιώ macbook 15″ (στο οποίο η κάρτα γραφικών είναι σαν να μην υπάρχε “Ιιntel HD Graphics 288 MB”) για autocad και photoshop δεν έχω κάποιο προβλημα. βασικά σαν προγράμματα δεν είμαι σίγουρος ότι χρειάζεται καρτα γραφικών. με καλό επεξεργαστή και ram είσαι εντάξει. ίσως να χρειάζεται λίγο στο autocad μόνο για κάποιο rendering. αλλά ποιος κάνει 3d σε autocad.? χωρίς βεβαια να είμαι ειδικός αφού δεν το έχω ψάξει γιατί όπως είπα μέχρι τώρα δεν έχω κάποιο προβλημα.

Agnostos13

@nikmour

Asus eeepc…χμμμ netbook? οχι ευχαριστω! δεν θα παρω!
Συγκρινουμε το entry mac (που ΔΕΝ κανει 1500€) με αριθμομηχανη με μεγαλη εγχρωμη οθονη…

ΥΓ. Αυτο που συνεχως κλαιγεστε ολοι οι Apple haters για τα λεφτα που ΔΕΝ δωσατε και για το ποσο κορόιδα πιαστηκαν οσοι τα δινουν εχει πολυ φαση!

nikmour

@agnostos 13 δεν σύγκρινα MacBook air και eeepc απλώς σου έδειξα ότι υπήρχαν φορητές προτάσεις πριν τον air
@pazzo όταν πήρα καινούργιο υπολογιστή μου είπαν από τις αντιπροσωπίες ότι χρειάζεται κάρτα γραφικών. Ίσως για απλές εργασίες να μην απαιτείται. Πάντως αν δεν χρειάζεται μου λύνονται τα χέρια γιατί κοιτούσα το surface pro για δουλειά πεδίου με προβλημάτιζε η έλειψη κάρτας. Και στις ελάχιστες απαιτήσεις στην ιστοσελίδα και της AutoDesk και της graphisoft είναι απαραίτητη η κάρτα γραφικών.
@tom δεν λέω για τα σωθικά των υπολογιστών αλλά για το λειτουργικό το οποίο δεν σε αφήνεις να αναπνεύσεις.
@margo38 ελπίζω να μην προσβλήθηκες.

nikmour

@agnostis13 και δεν κλαίγομαι για τα λεφτά. Τον laptop που έχα πάρει είχα δώσεις 1200 € το 2006. Ότι πληρώσεις παίρνεις. Απλώς δεν αξίζει να τα δώσεις όπου να είναι.
Δεν είμαι apple hater. Δεν συμπαθώ την apple για τους λόγους που προανέφερα. Δεν συμπαθώ την hp για την έλλειψη πρωτοτυπίας (εκτός από τον sprout) επειδή είναι άοσμη και άγευστη και το service στην Ελλάδα είναι χάλια. Δεν συμπαθώ την Acer γιατί έχω δοκιμάσει την σειρά inspire (όχι με την travelmate). Και δεν πρόκειται να αγοράσω υπολογιστή από Lenovo γιατί μου φέρνει συνειρμούς από IBM της οποίας ο φασισμός είναι ο μόνος που πλησιάζει της apple.
Η IBM η apple και η lotus είναι οι εταιρείες που πολέμησαν το ανοικτό λογισμικό από την αρχή. Αν είχαν επικρατήσει ακόμα οι υπολογιστές θα ήταν κάτι που θα αφορούσε κάτι γυαλάκιδες στα εργαστήρια.

margo38

Θα κάνω μια τελευταία τοποθέτηση γιατί βαριέμαι να συνεχίσω ένα γαϊτανάκι χωρίς ουσιαστικό λόγο. @nikmour ειλικρινά δεν κατάλαβα για ποιο λόγο παρεξηγήθηκες εσύ (ειλικρινά το λέω). Στο δικό σου ερώτημα (σχόλιο 21 – ποια προγράμματα έτρεχα), προσπάθησα να απαντήσω χωρίς να προκαλέσω ή οτιδήποτε άλλο (σχόλιο 23). Εν πάσει περιπτώσει, αν δεις και την πρώτη τοποθέτηση μου (σχόλιο 15) δεν είχα καμία διάθεση να προκαλέσω κανέναν, αλλά έθεσα μερικές σκέψεις για ποιο λόγο μπορεί κάποιος να προτιμήσει έναν mac (άσχετα από το μοντέλο)! Πιστεύω ότι είναι αρκετά ξεκάθαρο αυτό αλλά εν πάσει περιπτώσει, ας μην επεκταθούμε άλλο γιατί κουράζουμε και τους υπόλοιπους σχολιαστές. @karlitonio1. Από που να αρχίσω και που να τελειώσω…Έκανα μια τοποθέτηση (σχόλιο 15) χωρίς να προσβάλω κανέναν και μου απαντάς λέγωντας “ανοίξτε τα στραβά σας” (σχόλιο 20). Ποιος ξεκίνησε τις προσωπικές επιθέσεις; Σχετικά με αυτό που είπες ότι “δεν ιδρώνει το αυτί σου”, το καταλάβαμε…έγραψες ολόκληρο έπος για να απαντήσεις. Για τα υπόλοιπα (υποτίθεται) επιθετικά σχόλια…βαριέμαι να απαντήσω! Υ.Γ.1 Ζητώ συγνώμη από τους υπόλοιπους σχολιαστές για την προσωπική αυτή διαμάχη. Δεν πρόκειται να επανέλθω, αφήνοντας την τελευταία απάντηση στον karlitonio1. Y.Γ.2 karlitonio1, ειλικρινά ΑΝ είσαι όντως γιατρός, λυπάμαι που έχω συναδέλφους που δεν ξέρουν ορθογραφία και συντακτικό…… Συνέχεια »

Αλέξης

Μπήκανα διαβάσω ένα άρθρο για υπολογιστές και έκανα το λάθος να κατέβω τα σχόλια. Οπότε διαβάζω (ο Θεός να το κάνει γιατί η ορθογραφία πονάει τα μάτια) για εμμηνόπαυση, υποανάπτυκτους, κομπλεξικούς, ανόητους, γκαβούς… Κι όλα αυτά, αν κατάλαβα καλά, λόγω του ότι μάλλον (αφού πρόκειται για φήμες ή διαρροές) δεν θα υπάρχει δεύτερη θ’ύρα USB???

Αφού, λοιπόν, το άρθρο πήγε κατα διαόλου, εγώ θεωρώ ότι απλά χάνω το χρόνο μου διαβάζοντας τα άρθρα του site που αφού ανέχεται αυτή την ατμόσφαιρα στα σχόλια κάτω από άρθρα του, μάλλον αναλόγου επιπέδου ενημέρωση προσφέρει.

Προφανώς δεν ένδιαφέρει κανέναν αλλά εγώ θα αφαιρέσω το link από τα bookmarks μου και θα αναζητήσω αλλού τεχνολογική ενημέρωση. Ειμαι 40 ετών και έχω αποφοιτήσει από το γυμνάσιο πολλά χρόνια πριν…

Alex

@Αλέξης Το site προσφέρει μια απο τις καλυτερες αν οχι την καλυτερη ενημερωση για θεματα τεχνολογιας στην ελλαδα!Αλλα με τους προβληματικους στα σχολια το επιπεδο μειωνετε.Βλεπουμε τον karlitonio1 να γραφει ενα κειμενο 20 σειρων και δεν εχει καμια σχεση με το θεμα του αρθρου. -.-

Κώστας Βλαχάκης

Παιδιά, παρακαλώ κρατήστε χαμηλούς τόνους στη συζήτηση και μην το κάνετε προσωπικό. Διαβάστε τους Όρους Χρήσης με τους οποίους θα πρέπει να συμφωνείτε για να σχολιάσετε στο Techblog https://techblog.gr/disclaimer

Έχουν δίκιο όσοι διαμαρτύρονται για την ποιότητα της συζήτησης. Σχολιάστε χωρίς να περιμένετε ντε και κακά να συμφωνήσουν οι υπόλοιποι μαζί σας και χωρίς προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Ο καθένας έχει την άποψή του και πρέπει να τη σεβόμαστε είτε συμφωνούμε είτε όχι.

nikmour

@margo38 δεν παρεξηγήθηκα αντιθέτως φοβήθηκα ότι εσύ προσλήφθηκες.
Οι ενστάσεις μου οι οποίες ξεκίνησαν από το σχόλιο 2 ήταν καθαρά τεχνολογικές και απάντησα σε τύπους που νομίζουν τα ξέρουν όλα.
@Αλέξης και εγώ 40 είμαι και το λύκειο (μάλλον αυτό εννοούσες), το έχω τελειώσει κανονικά. Μπορείς να μην διαβάζεις τα σχόλια. Υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο. Άσε τους άλλους να σχολιάζουν όπως θέλουν τηρώντας τους κανόνες. Δεν σε υποχρεώνει κανείς να ασχολείσαι με τα σχόλια.

Tve

@nikmour
Καλα τραγουδά.. Θες gaming πλήρωσε το.. Λέτε ότι τα Mac δεν είναι για gaming επειδή δεν βρίσκετε τα παιχνίδια σε torrent.. Έλεος
Και οποίος σχολιάζει ένα ultra book ως άχρηστο για gaming είναι απλά άσχετος.. Όπως τα ποδήλατα δεν φτιάχτηκαν για να πετάνε έτσι και τα ultra book δεν φτιάχτηκαν για gaming.. Capito?

o.k.man

@stelios90 κάνεις μεγάλο λάθος! Τίποτα από όλα αυτά που ανέφερες δεν εφεύρεσε η apple !
1. Τα PC προϋπήρχαν πολύ πρίν και από την δημιουργία της Apple, δείτε και την ιστορία των PC στην Wikipedia αλλά και σε άλλες επιστημονικές ιστοσελίδες.
2. Οι πρώτες εμπορικά φορητές ηλεκτρονικές συσκευές tablets εμφανίστηκαν στο τέλος του 20ου αιώνα. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 2000 η Microsoft επιχείρησε μια σχετικά αποτυχημένη σειρά προϊόντων με το Microsoft Tablet PC, σε μια εξειδικευμένη αγορά όπως νοσοκομεία και επιχειρήσεις εξωτερικού.
3. Τα πρώτα smartphones τα δημιούργησε η IBM. Το πρώτο κινητό τηλέφωνο με ενσωματωμένα χαρακτηριστικά PDA ήταν ένα πρωτότυπο IBM που αναπτύχθηκε το 1992 και η επίδειξή του έγινε το ίδιο έτος στην εμπορική έκθεση βιομηχανίας πληροφορικής COMDEX.
και
4. Τo MP3 Εφευρέθηκε από μία ομάδα Γερμανών μηχανικών του Ιδρύματος Fraunhofer, εργαζομένων στα πλαίσια του προγράμματος EUREKA 147 DAB το οποίο έκανε έρευνα επάνω στο ψηφιακό ραδιόφωνο, και τυποποιήθηκε με βάση το πρότυπο ISO/IEC το 1991.

Αλέξης

@nikmour Το γυμνάσιο εννοώ. Κατά τα άλλα έχω αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο αλλά η συζήτηση εδώ είναι γυμνασιακού επιπέδου.

Προφανώς δεν είναι υποχρεωτικό να διαβάζει κανείς τα σχόλια, αλλά σε ένα ενημερωτικό site ανατρέχεις και στο σχολιασμό για να μάθεις, ενδεχομένως, περισσότερα, να ρωτήσεις κάτι επιπλέον ή να δημιουργήσεις μία ωφέλιμη συζήτηση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ξεχνάς κι αυτά που διάβασες 2 λεπτά πριν… Όσο για τους κανόνες, αυτοί αναφέρουν ότι δεν πρέπει να προσβάλει ο ένας τον αλλο… Εδώ έχουμε ξεφύγει ήδη και πέραν του ότι οι προσβολές είναι συνεχείς, επίθεση δέχεται και η νομημοσύνη μας.

Ευχαριστώ τον Κώστα για το υπενθυμιστικό σχόλιο, αλλά πιστεύω ότι η λύση είναι, πλέον, το αυστηρό moderation.

Agnostos13

Δυστυχως αρκετοι εδω μεσα, οποιο αρθρο και να διαβασουν, στα ματια τους εχει ενα τιτλο “ΚΡΑΞΤΕ ΤΗΝ APPLE”…

Jimis

Δυστηχώς για ακόμη μια φορά το Techblog προσπαθώντας να “ενημερώσει” τους αναγνώστες για ένα θέμα σχετικό με Apple προκαλεί άπειρα σχόλια από haters με μόνο σκοπό τα “click” και τα views. Παρόλλο που αρκετοί εδώ και καιρό κάνουν συστηματικό αυτό που οι Όροι και οι Προυποθέσεις απαγορεύουν(να κράζουν και να βρίζουν) δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πολύ παλά συγκεκριμένα άτομα δεν αποκλείονται από τα σχόλια ώστε να υπάρχει μια πολιτισμένη συζήτηση που είναι και ο σκοπός της σελίδας…
Νομίζω μιλάω εκ μέρους πολλών ατόμων που βλέπουν ότι όλα γίνονται δυστηχώς για τα χρήματα και τα views. Πάντως, λόγω ότι διαβάζω αρκετά δημοσιογραφικά site τόσο για θέματα τεχνολογίας αλλά και γενικά, αυτό το μπάχαλο δεν υπάρχει πουθενά όπως σε μερικά άρθρα,που προφανώς περιέχουν τίτλο με αναφορά σε Apple ώστε να προσελκύσουν μερικούς μερικούς να βγάλουν την χολή και το κόμπλεξ(;) τους.
Πραγματικά λυπάμαι για το πως έχει καταντήσει αυτό το φαινόμενο.

iPodios

Σκοπός του air είναι αποκλειστικά η φορητότητα. Δεν είναι οι επιδόσεις.
Ορισμένες στιγμές στην δουλειά μου θα παρακαλούσα να έχω ένα air. Αλλά θα αγόραζα ένα pro. Λογικό να βγάλει το usb από το air για να μειώσει το πάχος. Άλλωστε πλέον οι περισσότεροι δουλεύουν με cloud και email για αρχεία. Ας σταματήσουν μερικοι να κράζουν σε κάθε ποστ την apple. Οποίος δεν θέλει δεν αγοαζει απλά. Άλλωστε δεν σχεδιάζει η απλ προϊόντα με βάση τις ανάγκες του έλληνα καταναλωτή που παίρνει 500 ευρώ τον μήνα αλλά με βάση πιο πολύ του μέσου Αμερικάνου καταναλωτή. Ας αρχίζουμε να κραζουμε και την πορσε μερσεντές κλπ που έχουν ακριβά αυτοκίνητα ενω κάνουμε την δουλειά μας και με ένα fiat

inblx

Παιδιά, να ξεκαθαρίσουμε μερικά πραγματα. Αν κάποιος θέλει να κανει σοβαρή δουλειά οπως video editing, Photoshop, προγραμματισμό κτλ, δεν θα επιλέξει το Air, προφανώς θα επιλέξει το Pro. Μπορεί και τα δύο να έχουν περιπου το ίδιο design, αλλά διαφέρουν πολύ.
To air δεν φτιάχτηκε ουτε για να κανεις βαριές δουλειές, ουτε για να κανεις edit αρχεία. Όχι πως δεν μπορεί δλδ. Το Air έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι φορητό, ελαφρύ, εύκολο στην μεταφορά, να έχει μεγάλη αυτονομία και να είναι και γρήγορο. Ακριβός οτι είναι και τα Windows Convertibles, όπως την σειρα Yoga της Lenovo η τα Transformer Book τις Asus (αλλη κατηγορία αλλά…). Αν θέλεις τώρα να μεταφέρεις αρχεία συναιχεια, και γενικά να το δουλεύεις αρκετά θα προτιμήσεις ενα Pro μοντελο. Εγώ βλέπω τα Macbook Air ως πανάκριβα Netbooks. Και η απουσία του Full Size USB port δεν μου κανει εντύπωση, αφού προσπαθουν να τα κανουν λεπτότερα σε κάθε γενιά, δεν θα μου φανεί περίεργο στο επόμενο μοντελο να αφαιρέσουν όλα τα ports και να φορτίζει με Qi Wireless.

John

Dell xps 13 2014 is name of the game 🙂

kostas

Στη λεγόμενη πρόοδο της τεχνολογίας βγαίνουν νεα μοντελα για οσους δεν αρεσουν κρατανε τα παλεοτερα μοντελα. Το Usb type C μεταφέρει κ εικόνα γιατί έχει ταχύτητα 10GBit/sec αλλα και συμβατικότητα προς τα πίσω. Ο επεξεργαστής που θα πάρουν αυτα τα Macbook θα ειναι Intel 5ης γενιας i5-i7 Broadwell 15Watt TDP+, ειναι ο κυριος λογος καθυστέρησης κυκλοφορίας του επεξεργαστή intel άργησε η κυκλοφορία νέων Macbooks. Δεν μπορώ να καταλάβω χωρίς έρευνα ενα κατεβατό απο σχόλια Laptop Ultrabooks με παρόμοια χαρακτηριστικα εχουν παραπλήσιες τιμές πάνω από 1199€ δειτε παρακατω στo link.

https://www.skroutz.gr/c/25/laptop.html?from=catspan&keyphrase=ssd+256gb
https://ark.intel.com/products/family/84980/5th-Generation-Intel-Core-i5-Processors#@All
https://ark.intel.com/products/family/84979/5th-Generation-Intel-Core-i7-Processors#@All

smithy

Παιδιά.. ας μπάσω και γω τη δική μου άποψη και ελπίζω να την σεβαστείτε. Έχω ενα pc σταθερό των 1700 με i7-Ddr4-512ssd κτλπ… Ενα αντοιστοιχο προιόν της apple θα έκανε την διπλάσια τιμή. Συμφωνώ στο οτι η apple βάζει τεραστιες τιμές στα προιόντα της αλλα ο σχεδιαστής, ο ανθρωπος που ειχε την ιδεα, και γενικά όσοι ασχολήθηκαν με την κατασκευή ενός macbook πληρώνονται οχι μόνο για την δουκεια αλλα και για τον προοδευτικο σχεδιασμο! Τα προιόντα της apple ειναι σχεδιασμενα λες και τα εφτιαξε ο θεος…. παρολα αυτα δεν θα μιλησω για αξιοπιστια γιατι ποτε δεν παρουσιασε τιποτα ενα ΤΕΡΑΣ PC ΤΩΝ 2000€. Το πράγμα το οποιο μπορείτε να μισήσετε ειναι η έλειψη θύρας usb. Αυτο σημαίνει πως για να πάρω τα αρχεια μου απο το εξωτερικο σκληρο πρεπει να τα ανεβαζω ολα σε cloud ήηη να βαλω ανταπτορα… Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ! Αλλο ενα πραγμα που μπορει καποιος να μισει είναι ο επεξεργαστης Μ. Επεξεργαστης κινητού τηλεφώνου!!! Άχρηστος επεξεργαστης για υπολογιστη. Με οοολη την ένοια της λεξης στην κυριολεξια. Το να παρει καποιος αυτο το macbook είναι θεωρητικα ανωφελο γιατι στην ιδια τιμη παιρνει ενα lenovo y50-70 με 4αρα καρτα γραφικων και ι7 επεξεργαστη. Κάποιοι επισης εδω μέσα υποστήριξαν… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.