Apple: Πατέντα για ενσωμάτωση του Force Touch σε πληκτρολόγιο;

Φαίνεται πως η Apple θέλει να ενσωματώσει την τεχνολογία Force Touch σε κάθε τι που έχει την επωνυμία της μιας και μετά τα Apple Watch, MacBook, Magic Trackpad 2 και iPhone, πιθανόν να έχουμε και Force Touch πληκτρολόγιο σύμφωνα με πατέντα που κατοχύρωσε η Apple.

Σύμφωνα με την πατέντα, η οποία κατατέθηκε το 2012, περιγράφεται πληκτρολόγιο το οποίο θα λειτουργεί όπως τα τωρινά αλλά δε θα υπάρχουν μηχανισμοί, γεγονός που θα το κάνει εξαιρετικά λεπτό, και λογικά θα είναι παρόμοιο με το ανανωμένο Magic Trackpad 2 το οποίο πλέον διαθέτει τεχνολογία Force Touch.

Θεωρητικά, το πληκτρολόγιο θα είναι σαν ένα μεγάλο Trackpad, και θα έχει ξεχωριστούς αισθητήρες πίεσης για κάθε πλήκτρο ξεχωριστά και όχι για μια ολόκληρη επιφάνεια όπως τα τωρινά Force Touch Trackpad της Apple. Κάθε αισθητήρας θα εκτελεί διαφορετική ενέργεια ανάλογα με το βαθμό πίεσης που ασκούμε σε κάθε πλήκτρο ξεχωριστά

Σαν ολοκληρωμένο σύστημα ακούγεται αρκετά περίπλοκο μιας και κάθε ποσοστό πίεσης που ασκούμε στα πλήκτρα θα χρησιμοποιείται από αισθητήρες αντίστασης και αφής για να σταλεί στη CPU και να ανταποκριθεί στην ανάλογη εντολή. Οι αισθητήρες αυτοί θα ανταποκρίνονται και στην απειροελάχιστη διαφορά πίεσης στα πλήκτρα τα οποία θα διαθέτουν “στρώματα” με πιεζοηλεκτρικό υλικο. Το υλικό αυτό θα χρησιμοποιηθεί για να αξιοποιηθούν ιδιότητες για τη δημιουργία απτικής ανάδρασης ανάλογα με το τι πληκτρολογούμε.

Μένει να δούμε το πως και εαν θα εφαρμοστεί όλο αυτό το πλάνο το οποίο ακούγεται περίπλοκο στο να εφαρμοστεί και όπως είναι λογικό, αναμένεται ότι θα εκτινάξει το κόστος του ήδη ακριβού Magic Keyboard.

Apple: Πατέντα για ενσωμάτωση του Force Touch σε πληκτρολόγιο;, Apple: Πατέντα για ενσωμάτωση του Force Touch σε πληκτρολόγιο;

Apple: Πατέντα για ενσωμάτωση του Force Touch σε πληκτρολόγιο;, Apple: Πατέντα για ενσωμάτωση του Force Touch σε πληκτρολόγιο;

Apple: Πατέντα για ενσωμάτωση του Force Touch σε πληκτρολόγιο;, Apple: Πατέντα για ενσωμάτωση του Force Touch σε πληκτρολόγιο;

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Θαναση

Μπερδεμα…..

Darth

πολυ καλό.. ήδη βρήκα χρήση σε gaming keboard

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.

Software AI Apple

Η Apple φέρεται να ετοιμάζει on device LLM για χαρακτηριστικά παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple αναπτύσσει το δικό της LLM που εκτελείται στη συσκευή για να δώσει προτεραιότητα στην ταχύτητα και το απόρρητο.