Δευτέρα
04/09/2017

Mac: H Apple θέλει ο ήχος να ρυθμίζεται ανάλογα με τη θέση σου

mac

Όταν κάθεσαι μπροστά στον υπολογιστή σου τα ηχεία είναι ακριβώς μπροστά σου και όταν θέλεις να δυναμώσεις ή να χαμηλώσεις τον ήχο, είναι εύκολη η διαδικασία.

Όμως, όταν κάθεσαι σε απόσταση η ρύθμιση στον ήχο μπορεί να χρειάζεται λίγο κόπο παραπάνω και δεν είμαστε πάντα διατεθειμένοι να σηκωθούμε από τον καναπέ.

Η Apple μπορεί να έχει βρει τη λύση σε αυτό το πρόβλημα και να κάνει τη ζωή μας λίγο πιο εύκολη με τα μελλοντικά Mac. Η εταιρεία έχει υποβάλει πατέντα για ένα σύστημα που θα βασίζεται στην θέση του χρήστη στο δωμάτιο και τα Mac θα είναι αρκετά έξυπνα για να μπορούν να ρυθμίζουν τον ήχο, ανάλογα με αυτή.

Για παράδειγμα, αν κάθεσαι κοντά στον υπολογιστή, η ένταση του ήχου θα μπορεί να χαμηλώνει αυτόματα, ενώ αν απομακρύνεσαι, να αυξάνεται επίσης αυτόματα.

Εκτός από την θέση του χρήστη, η πατέντα αναφέρει ότι ο ήχος μπορεί να ρυθμιστεί με βάση και τη δραστηριότητα που βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως για παράδειγμα αν βρίσκεσαι σε μια ομαδική βιντεοκλήση και προσπαθείς να ακούσεις τις διαφορετικές φωνές. Επίσης και τα μικρόφωνα μπορούν να ρυθμιστούν έτσι ώστε να επικεντρωθεί ο ήχος στο άτομο που έχει τον λόγο, ακόμη και αν στέκεται μακριά.

Η ιδέα δεν ακούγεται καθόλου άσχημη, αλλά προς το παρόν μιλάμε μόνο για μια πατέντα, η οποία δεν είναι σαφές αν και πότε θα τεθεί σε εφαρμογή.

Πηγή

Μάθε για: ,

Συντάκτης: .

3 Σχόλια

 1. Ο/Η vkrd λέει:

  Αν χτυπήσει το κινητό όταν είσαι μπροστά στο μακ και θες να απομακρυνθεις για να ακούς καλύτερα ενώ το μακ θα δίνει συνεχώς, τότε τι γίνεται?

 2. Ο/Η Chris_BMW λέει:

  @vkrd

  Το σηκώνεις απο το mac το τηλέφωνο!

 3. Ο/Η giannis λέει:

  @Chris_BMW φαίνεται ο άνθρωπος που έχει Mac…

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.