Apple: Συμβουλεύει να μην κλείνουμε τα MacBook με τη χρήση καλύμματος κάμερας

, Apple: Συμβουλεύει να μην κλείνουμε τα MacBook με τη χρήση καλύμματος κάμερας

Σε μία εποχή που όλες οι εταιρείες κυνηγούν τα δεδομένα των χρηστών, είτε για προσωπικό τους όφελος είτε για πώληση των δεδομένων σε τρίτους, οι χρήστες πλέον φοβούνται αρκετά τις συσκευές τους που είναι συνδεδεμένες στο ίντερνετ και προσπαθούν με κάθε τρόπο, λανθασμένο ή μη, να προστατευτούν.

Η κάλυψη της webcam στα laptop είναι μία κίνηση προστασίας που χρησιμοποιούν αρκετοί χρήστες, ώστε να μη τους παρακολουθούν, με τους χρήστες να κάνουν χρήση ειδικών καλυμμάτων ή ακόμα και απλής κολλητικής ταινίας. Η Apple όμως προειδοποιεί τους χρήστες των MacBook Air, MacBook και MacBook Pro πως αυτό δεν είναι καθόλου καλή κίνηση, καθώς μπορεί αν καταστρέψει την οθόνη της συσκευής, αφού το κενό μεταξύ οθόνης και πληκτρολογίου είναι αρκετά μικρό.

, Apple: Συμβουλεύει να μην κλείνουμε τα MacBook με τη χρήση καλύμματος κάμερας

Πέραν της οθόνης, λειτουργίες όπως η αυτόματη φωτεινότητα και το True Tone μπορεί να μη λειτουργούν καν, αφού η κάλυψη της κάμερας πολλές φορές σημαίνει και κάλυψη του αισθητήρα φωτός ambient. Η εταιρεία συμβουλεύει τους χρήστες να χρησιμοποιούν το φως της κάμερας, ώστε να καταλάβουν αν η κάμερα χρησιμοποιείται και μέσω των ρυθμίσεων να ορίσουν ποιες εφαρμογές μπορούν και ποιες όχι να χρησιμοποιήσουν την κάμερα.

Αν πάλι το εργασιακό περιβάλλον των χρηστών απαιτεί κάλυμμα στην κάμερα, η Apple επισημαίνει πως το πάχος του δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερο του 0.1 χιλιοστού, όπως επίσης θα πρέπει να μην αφήνει υπολείμματα κόλλας. Αν πάλι το cover έχει μεγαλύτερο πάχος, η εταιρεία επισημαίνει πως θα πρέπει να αφαιρείται πριν το κλείσιμο του MacBook.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
GREG

Πόσο κουραστική μπορεί να είναι αυτήν η Apple, ειλικρινά παίζει να μην έχει υπάρξει άλλην εταιρία στην ιστορία που να έχει πει στους πελάτες της τόσα πολλά ΜΗ, Μην κάνετε αυτό, Μην κάνετε εκείνο, Μην κάνετε το άλλο, Μην έτσι, Μην αλλιώς, Μην από εκεί, Μην, Μην, Μην και Μην. Σε κουράζουν σε σημείο που να μην θες πλέον προϊόν τους. Όσο για την συμβουλή της Apple προς τους χρήστες να χρησιμοποιούν το φως της κάμερας, ώστε να καταλάβουν αν η κάμερα χρησιμοποιείται είναι αστεία, πόσες φορές έχει τύχει κάποια εφαρμογή να ανοίγει την κάμερα αυτόματα και να τρέχεις να την διακόψεις όντας πλέον αργά αφού έχει τραβήξει έστω και δευτερόλεπτα, πόσες φορές έχουμε ακούσει για περιστατικά όπου παρακολουθούσαν χωρίς να ειδοποιηθούν οι χρήστες από το λαμπάκι τις κάμερας η κάπως αλλιώς.

Anonymous

Εντάξει εσυ μην την ακούς και χρησιμοποίησε ένα MacBook με κάλυμμα για την κάμερα, αλλά να ξέρεις ότι το πολύ σε 3 μήνες θα δεις μια γραμμή από χαλασμένα pixels από το σημείο που είναι το κάλυμμα μέχρι το κάτω μέρος. Αν θες ψάξε φωτογραφίες να δεις πως έχουν καταστραφεί οι οθόνες από MacBook που χρησιμοποιούσαν κάλυμμα στην κάμερα.

GREG

Ε… Απλό είναι, δεν θα πάρω ποτέ Apple που χαλάει με το παραμικρό και πρέπει να είμαι συνεχώς στο μη, μη και μη, και απλούστατα θα πάω να πάρω Dell που δεν χαλάει και η εταιρία δεν βγάζει κάθε εβδομάδα και από μια ανακοίνωση για το τι να μην κάνουμε γιατί χαλάνε…

Chris_BMW

Μπράβο .Με το καλό να το πάρεις .
Εδώ γιατί σχολιάζεις ;

Costas

Γιατί έτσι γουστάρει ρε φίλε. Την άποψη του λέει κι έχει και δικιο. Εσύ γιατί σχολιάζεις δλδ; Μόνο για σκουποκωλάριους της apple είναι τα σχόλια;

GREG

Εσύ γιατί σχολιάζεις σε σχόλιο μου ??? δεν θυμάμαι να σε ρώτησα ή να ζήτησα την άδεια σου.

Μαριος

Εγώ έβαλα σεμεδακι.

Kostas

Κλαίω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.