Η Apple επιστρέφει σε modular design με τα μελλοντικά Mac Pro

apple mac pro design, Η Apple επιστρέφει σε modular design με τα μελλοντικά Mac Pro

Σε μια μικρή συνέντευξη τύπου που έδωσε σε λίγους δημοσιογράφους η Apple, έχοντας ακούσει την ολοένα και πιο έντονη κριτική όσον αφορά στην “εγκατάλειψη” της σειράς Mac, μίλησε για τα μελλοντικά σχέδια. Για παράδειγμα, ειδικά το Mac Pro, που κυκλοφόρησε το 2013, δεν έχει αναβαθμιστεί από τότε.

Η πιο σημαντική ανακοίνωση είναι ότι έρχεται νέο Mac Pro. H Apple επεσήμανε ότι επιστρέφει σε modular design, αφού το τωρινό δεν πέτυχε. Με το υπάρχον Mac Pro, η Apple πόνταρε σε integrated, dual GPU αρχιτεκτονική, που φάνηκε ότι ήταν λάθος καθώς δεν επέτρεπε να γίνονται εύκολες αναβαθμίσεις αφού το thermal design δεν ήταν κατάλληλο για πιο σύγχρονες και πιο δυνατές GPUs. Επίσης, η dual GPU αρχιτεκτονική δεν τα πήγε τόσο καλά όσο αναμενόταν από την Apple, με αποτέλεσμα να μην είναι κατάλληλη για ορισμένες διεργασίες. Με το νέο design η Apple θα δώσει τη δυνατότητα να κάνεις upgrade CPU και GPU.

H Apple ανακοίνωσε επίσης πως θα κατασκευάσει νέα pro οθόνη. Η ίδια σταμάτησε με την διακοπή της Thunderbolt και συνεργάστηκε για μια νέα σειρά monitors με την LG. Όσοι όμως θέλουν οθόνη με την υπογραφή της Apple, θα την έχουν του χρόνου μαζί με το νέο Mac Pro.

Κατά την ίδια ανακοίνωση, η Apple μίλησε και για το iMac και το πως δεν περίμενε να έχει τόσο μεγάλη επιτυχία μεταξύ των pro users. Επεσήμανε πως εργάζεται πάνω σε νέο iMac με μεγαλύτερη έμφαση σε pro λειτουργίες, το οποίο θα έρθει μέσα στο 2017.

Για το Mac mini, η Apple δεν έκανε κανένα σχόλιο για μελλοντικά updates.

Αλλαγές σε υπάρχοντα Mac Pro

Τέλος, ανακοινώθηκαν κάποιες βελτιώσεις στα υπάρχοντα Mac Pro μοντέλα, τα οποία θα γίνουν διαθέσιμα μέσα στην εβδομάδα. Το μοντέλο με τιμή 2999 δολάρια πηγαίνει σε 6-core Intel Xeon και dual AMD D500 GPU. Το Mac Pro 3999 δολαρίων παίρνει 8-core Xeon CPU και dual D700 GPU.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.