ASRock Z490 AQUA: Συλλεκτικό motherboard με ενσωματωμένη υδρόψυξη

Η επιστροφή της σειράς υδρόψυκτων μητρικών της ASRock είναι γεγονός. Η Z490 AQUA είναι η δυσεύρετη ναυαρχίδα της ASRock καθώς θα κυκλοφορήσουν μόνο 999 τεμάχια και έρχεται στην αγορά για να πλαισιώσει τους νέους επεξεργαστές της Intel 10ης Γενιάς.

Z490 AQUA, ASRock Z490 AQUA: Συλλεκτικό motherboard με ενσωματωμένη υδρόψυξη

Η Z490 AQUA αναλαμβάνει και την ψύξη της CPU διατηρώντας το full cover monoblock για την CPU, VRM όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά, φωτισμό RGB και κάλυμμα αλουμινίου που καλύπτει και προστατεύει ολόκληρο το ταμπλό. Διαθέτει επίσης οθόνη OLED για την ανάγνωση στατιστικών στοιχείων της μητρικής, όπως η ταχύτητα του ανεμιστήρα και η θερμοκρασία της CPU, τις οποίες οι χρήστες μπορούν να διαμορφώσουν στο BIOS.

Z490 AQUA, ASRock Z490 AQUA: Συλλεκτικό motherboard με ενσωματωμένη υδρόψυξη

Η μητρική έρχεται επίσης με ένα πακέτο εξαρτημάτων ψύξης το οποίο περιέχει custom-made εξαρτήματα για hard tube piping, έτσι ώστε οι υποψήφιοι αγοραστές να δώσουν μία ξεχωριστή και ομοιόμορφη εικόνα στο σύστημα υδρόψυξης που θα επιλέξουν να τοποθετήσουν.

Z490 AQUA, ASRock Z490 AQUA: Συλλεκτικό motherboard με ενσωματωμένη υδρόψυξη

Μια μεταλλική πλάκα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της πίσω πλευράς της μητρικής πλακέτας, ενώ μια παρόμοια μεταλλική πλάκα περιβάλλει τις υποδοχές PCIe, τρεις υποδοχές PCIe 3.0 x16 που είναι PCIe 4.0 Ready και δύο PCIe 2,0 x1 υποδοχές.

Το πίσω πλαίσιο της Z490 AQUA είναι διαθέτει δύο θύρες Thunderbolt 3 Type-C και δύο συνοδευτικές θύρες Mini DisplayPort. Υπάρχουν επίσης τρεις θύρες USB 3.2 G2 10 Gbps Type-A, μία USB 3.2 G2 10 Gbps Type-C και τέσσερις θύρες USB 3.2 G1 Type-A. Για χρήστες που σκοπεύουν να αξιοποιήσουν τα ενσωματωμένα γραφικά της Intel, υπάρχει μία υποδοχή HDMI. Για χρήστες που απαιτούν premium δικτύωση, η Z490 AQUA  χρησιμοποιεί ζεύγος Aquantia AQC107 10 G και Realtek RTL8125BG 2.5 Ethernet, καθώς και Intel Wi-Fi 6 που παρέχει υποστήριξη για συσκευές BT 5.0. Υπάρχουν πέντε υποδοχές ήχου με χρωματική κωδικοποίηση 3,5 mm και οπτική έξοδο S/PDIF που τροφοδοτούνται από τον Realtek ALC1220 HD.

Z490 AQUA, ASRock Z490 AQUA: Συλλεκτικό motherboard με ενσωματωμένη υδρόψυξη

Οι άκρως συλλεκτικές μητρικές της ASRock, Z490 AQUA θα κυκλοφορήσουν στις 20 Μαΐου ενώ το Newegg έχει ανοίξει τις προπαραγγελίες για την μητρική στα $1,099.99.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Reviews featured Hands-on TCL

TCL 50 SE Greek review: Η καλύτερη εισαγωγή

Το TCL 50 SE ταιριάζει απόλυτα σε όσους αναζητούν μια ολοκληρωμένη εμπειρία smartphone με υψηλής ανάλυσης οθόνη FHD+ NXTVISION 6,8″ και ρυθμό ανανέωσης 90Hz.

Smartphones Android featured Google

Android 15: Αυτά είναι τα smartphone που θα πάρουν την ενημέρωση

Η Google ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το Android 15 φέτος και η πολυαναμενόμενη γιγάντια ενημέρωση θα φέρει σημαντικές καινοτομίες.

Gear Apple Apple Pencil featured

Apple Pencil: Μεγάλες αναβαθμίσεις στο νέο μοντέλο – Έρχεται με απτική ανάδραση

Η Apple εργάζεται πάνω σε ένα νέο Apple Pencil, το οποίο μάλλον θα έρθει με μερικά συναρπαστικά νέα χαρακτηριστικά.

Gear Apple featured iPad

iPad Pro: Τα επερχόμενα μοντέλα θα έχουν τα καλύτερα πάνελ OLED στην αγορά

Τα επερχόμενα μοντέλα iPad Pro της Apple θα διαθέτουν “μακράν τα καλύτερα πάνελ OLED για tablet στην αγορά”, σύμφωνα με την DSCC.