Asus GTX 1080 Turbo: Εναλλακτική επιλογή των GTX 1080 Founders Edition

Η Asus νωρίτερα σήμερα ανακοίνωσε την κυκλοφορία της GeForce GTX 1080 Turbo, μιας οικονομικότερης κάρτας γραφικών, εναλλακτικής επιλογής των GTX 1080 Founders Edition.

Η νέα Asus GeForce GTX 1080 Turbo έρχεται με το default σύστημα ψύξης που έχει σχεδιάσει η Nvidia για αυτή τη σειρά καρτών και μοναδική ξεχωριστή πινελιά το desing και τα χρώματα εξωτερικά τα οποία φέρνουν σε αυτά που χρησιμοποιεί συνήθως η Asus. Επίσης μια πινελιά που προσέθεσε η Ταϊβανέζικη εταιρεία είναι ότι στην επάνω πλευρά το λογότυπο της φωτίζεται από ένα RGB LED. Από την άλλη η Asus συμπληρώνει ότι οι ανεμιστήρες που έχει χρησιμοποιήσει για την υλοποίηση του συστήματος ψύξης είναι dual ball bearing προσφέροντας έτσι όχι μόνο ομαλή κίνηση αλλά και έως τέσσερις φορές μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Η κάρτα και στις ρυθμίσεις της ακολουθεί τις προδιαγραφές που ορίζει η Nvidia και έτσι στους χρονισμούς δεν παρατηρούμε κάτι overclocked. Το base clock είναι ρυθμισμένο στα 1.607 MHz το οποίο στο boost φτάνει τα 1.733 MHz. Η Asus GeForce GTX 1080 Turbo ενσωματώνει 8 GB μνήμης GDDR5X σε δίαυλο 256-bit η οποία είναι χρονισμένη στα 10 GHz, τιμή αντίστοιχη με τις κάρτες Founders Edition. Στην πίσω πλευρά θα βρείτε δύο θύρες HDMI 2.0b, δύο θύρες DisplayPort 1.4 και μια θύρα DVI-D.

Η Asus στην ανακοίνωση της νέας GeForce GTX 1080 Turbo μιλάει για μια οικονομικότερη κάρτα συγκριτικά με τις Founders Edition, δυστυχώς όμως δεν έχει ανακοινώσει τιμή διάθεσης. Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν την τιμή να βρίσκεται 100 δολάρια χαμηλότερα από τις Founders Edition, περίπου δηλαδή στα 599 δολάρια.

Asus, Asus GTX 1080 Turbo: Εναλλακτική επιλογή των GTX 1080 Founders Edition

Asus, Asus GTX 1080 Turbo: Εναλλακτική επιλογή των GTX 1080 Founders Edition

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones ASUS Asus ZenFone

Asus Zenfone 11 Ultra: SD 8 Gen 3 και σύστημα τριπλής κάμερας για πρώτη φορά από το 2021

Το Asus Zenfone 11 Ultra έκανε το επίσημο ντεμπούτο του σηματοδοτώντας μια σημαντική αλλαγή κατεύθυνσης για την κύρια σειρά Zenfone της εταιρείας.

Smartphones ASUS ASUS Android Smartphones

Asus ROG Phone 8: Με SD 8 Gen 3, κάμερα τηλεφακού και IP68

Η Asus είχε αποφασίσει να κυκλοφορήσει ένα τηλέφωνο που να μην είναι μόνο το καλύτερο για gaming αλλά και μια ολοκληρωμένη ναυαρχίδα.

Smartphones ASUS featured

Asus ROG Phone 8 Pro: Νέα render δείχνουν το smartphone από όλες τις πλευρές

H Αsus έχει ήδη ανακοινώσει επίσημα πως θα παρουσιάσει τη νέα της σειρά ROG Phone 8 στην Κίνα στις 16 Ιανουαρίου,

Smartphones ASUS ASUS Android Smartphones

Asus ROG Phone 8 & 8 Pro: Διέρρευσαν επίσημα render

Η Asus θα ανακοινώσει τη σειρά ROG του 2024, αποτελούμενη από τα Phone 8 και 8 Pro, στις 8 Ιανουαρίου στην CES στο Λας Βέγκας.