Asus Nvidia G-Sync: H ταχύτερη gaming οθόνη με ρυθμό ανανέωσης 500Hz

Asus Nvidia G-Sync, Asus Nvidia G-Sync: H ταχύτερη gaming οθόνη με ρυθμό ανανέωσης 500Hz

Η Nvidia και η Asus ανακοινώνουν την πρώτη στον κόσμο gaming οθόνη G-Sync με ρυθμό ανανέωσης 500Hz στο Computex 2022. Αν και νωρίτερα στη χρονιά είδαμε μία πρωτότυπη 500Ηz, η Asus υπόσχεται ένα πάνελ TN 24″ 500 Hz ειδικά σχεδιασμένο για τίτλους esports που τρέχουν στα 1080p. Ωστόσο, η τιμή ή η ημερομηνία κυκλοφορίας για τη νέα οθόνη ROG Swift 500Hz, δεν έχει ανακοινωθεί.

Τα νέα έρχονται δύο χρόνια από όταν Nvidia και Asus συνεργάστηκαν για να παρουσιάσουν οθόνες παιχνιδιών 360 Hz για esports στην CES 2020. Οι pc gamers επέλεγαν συνήθως οθόνες παιχνιδιών 144 Hz, με αποτέλεσμα τα 500Hz να ακούγονται υπερβολικά. Η Nvidia, ωστόσο, ισχυρίζεται ότι θα κάνει τη διαφορά για αυτούς που θέλουν το καλύτερο.

Στην οθόνη χρησιμοποιείται η εντυπωσιακή κάμερα κίνησης Phantom VEO 640S. Είναι εξοπλισμένη με 72 GB μνήμης RAM για να καταγράφει gameplay του Valorant έως και 1.000 fps. Σύμφωνα με την Nvidia, η παρακολούθηση στόχων γίνεται ευκολότερη και το ελαχιστοποιημένο ghosting δεν θα αποσπά την προσοχή. Το αποτέλεσμα; Καλύτερες επιδόσεις. Το μειωμένο lag σας επιτρέπει να δείτε τους αντιπάλους πιο γρήγορα από κάποιον που χρησιμοποιεί οθόνη 240 Hz ή 144 Hz.

Για να τροφοδοτηθεί μια οθόνη 500 Hz χρειάζεται βέβαια ένα ισχυρό gaming PC και GPU. Φήμες αναφέρουν ότι η Nvidia θα κυκλοφορήσει την κάρτα επόμενης γενιάς RTX 4090 μέσα στο καλοκαίρι, οπότε, αν υπάρχει budget, το πρόβλημα λύθηκε. Η οθόνη ROG Swift 500Hz της Asus είναι 1080p, άρα παιχνίδια όπως το CS:GO, το Valorant και το Overwatch θα πρέπει να μπορούν να πετύχουν τους ρυθμούς καρέ που απαιτούνται για να κάνουν πραγματικά χρήση ενός πάνελ 500 Hz με GPU υψηλής τεχνολογίας.

Το ROG Swift 500Hz περιλαμβάνει επίσης το Reflex Analyzer της Nvidia για τη μέτρηση του λανθάνοντος χρόνου του συστήματος και μια λειτουργία esports G-Sync με ρυθμιζόμενη λειτουργία δόνησης που «επιτρέπει σε περισσότερο φως να περνά τους κρυστάλλους LCD», σύμφωνα με την Asus. Αυτό το πάνελ χρησιμοποιεί επίσης μια νέα τεχνολογία esports TN (E-TN), η οποία σύμφωνα με την Asus προσφέρει «60% καλύτερους χρόνους απόκρισης από τα τυπικά πάνελ TN».

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones ASUS Asus ZenFone

Asus Zenfone 11 Ultra: SD 8 Gen 3 και σύστημα τριπλής κάμερας για πρώτη φορά από το 2021

Το Asus Zenfone 11 Ultra έκανε το επίσημο ντεμπούτο του σηματοδοτώντας μια σημαντική αλλαγή κατεύθυνσης για την κύρια σειρά Zenfone της εταιρείας.

Gear NVIDIA

Nvidia GeForce RTX 40 Super: Ανακοινώθηκε η νέα σειρά καρτών γραφικών

Η Nvidia ανακοίνωσε την ενημερωμένη σειρά καρτών γραφικών GeForce RTX 40 Super, τις RTX 4080 Super, RTX 4070 Ti Super και RTX 4070 Super.

Smartphones ASUS ASUS Android Smartphones

Asus ROG Phone 8: Με SD 8 Gen 3, κάμερα τηλεφακού και IP68

Η Asus είχε αποφασίσει να κυκλοφορήσει ένα τηλέφωνο που να μην είναι μόνο το καλύτερο για gaming αλλά και μια ολοκληρωμένη ναυαρχίδα.

Smartphones ASUS featured

Asus ROG Phone 8 Pro: Νέα render δείχνουν το smartphone από όλες τις πλευρές

H Αsus έχει ήδη ανακοινώσει επίσημα πως θα παρουσιάσει τη νέα της σειρά ROG Phone 8 στην Κίνα στις 16 Ιανουαρίου,