Διεθνής εταιρεία MME πληρώνει πρόστιμο για τη χρήση λογισμικού χωρίς άδεια

BSAΗ Business Software Alliance (BSA/) προσφάτως κατέληξε σε συμφωνία για οικονομική αποζημίωση αξίας €2,5 εκατομμυρίων από μια διεθνή εταιρία από τον χώρο των Media στην οποία διαπιστώθηκαν σημαντικές ελλείψεις στις άδειες λογισμικού. Η μηνυτήρια αναφορά της BSA πραγματοποιήθηκε εξ ονόματος των εταιρειών Adobe, Autodesk, Avid και Microsoft.

Σε συνέχεια της καταγγελίας από την BSA, οι αστυνομικές αρχές έκαναν έφοδο στα γραφεία της εταιρείας προχωρώντας σε δέσμευση του εξοπλισμού της. Η επιχείρηση ελέγχθηκε για λογισμικό χωρίς άδεια κατά τη διάρκεια εφόδων που πραγματοποιήθηκαν πέρυσι. Η BSA διεξήγαγε μια συντονισμένη έρευνα στις διεθνείς επιχειρήσεις της εταιρίας με στόχο να εντοπίσει τις ελλείψεις στις άδειες χρήσης λογισμικού. Η νομική έκβαση της υπόθεσης επιβάλει στην επιχείρηση να διαγράψει όλα τα προγράμματα λογισμικού χωρίς άδεια και να αγοράσει τις σωστές άδειες για το λογισμικό που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει μελλοντικά, ενώ σημαντικές κυρώσεις επιβλήθηκαν για να αντισταθμίσουν την εκτεταμένη περίοδο της παράνομης χρήσης.

Η BSA με τις νομικές της ενέργειες σε παγκόσμιο επίπεδο κατέληξε σε ένα συνολικό, διεθνή, διακανονισμό με την επιχείρηση και σε συμφωνία για μελλοντική συνεργασία και διαδικασίες ελέγχων.

Δείτε επίσης: “Παράνομο κύκλωμα αναπαραγωγής πειρατικού λογισμικού αξίας 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων εξαρθρώθηκε στην Κίνα”.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers NVIDIA

H NVIDIA εμφανίζεται απαισιόδοξη για την κρίση των chipsets

H NVIDIA ενημερώνει ότι οι ελλείψεις στην τεχνολογική αγορά θα συνεχιστούν με την ίδια να μην μπορεί να καλύψει τη ζήτηση.

Computers IDC

H αγορά των PC γνωρίζει τη μεγαλύτερη άνθησή της εδώ και 20 χρόνια

Τα PC επανέρχονται και μάλιστα πολύ δυναμικά, αφού η ανάπτυξή τους είναι η πιο δυναμική που έχει δει ο κλάδος εδώ και 20 χρόνια.

Computers featured

O SSD που αγοράζεις μπορεί να μην είναι αυτός που πλήρωσες

Οι κατασκευαστές αλλάζουν τα εσωτερικά μέρη ενός SSD, χωρίς να ενημερώνουν για τις αλλαγές στα μοντέλα τους.

Computers ΙΒΜ

Η IBM δίνει πιστοποιήσεις σε developers κβαντικών υπολογιστών

H IBM μας φέρνει λίγο πιο κοντά στην εποχή του quantum computing, ανακοινώνοντας την πρώτη πιστοποίηση για προγραμματιστές.