Chromebook Cheza με Snapdragon 845 και αποσπώμενη οθόνη 12.3″ αναλογίας 3:2;

chromebook cheza snapdragon 845 αποσπώμενη οθόνη, Chromebook Cheza με Snapdragon 845 και αποσπώμενη οθόνη 12.3″ αναλογίας 3:2;

Μέλη του XDA forums ανακάλυψαν πως ετοιμάζεται Chromebook με κωδική ονομασία Cheza και επεξεργαστή Snapdragon 845 αλλά και αναλογία οθόνης αρκετά ασυνήθιστη για Chromebook συσκευή.

Η οθόνη που θα διαθέτει το Chromebook είναι η Innolux TV123WAM eDP η οποία διαθέτει ανάλυση 2160×1440 με 211ppi στις 12.3 ίντσες. Έχει ρυθμό ανανέωσης 60hz και είναι μια οθόνη η οποία είναι αρκετά μεγάλη για tablet αλλά επειδή υπάρχουν ενδείξεις για λειτουργικό σύστημα ChromeOS θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε ότι έχουμε ένα υβριδικό tablet με αποσπώμενη οθόνη.

Οι χρήστες θα μπορούν να εγκαταστήσουν τις ChromeOS εφαρμογές αλλά και κάθε Android εφαρμογή που είναι διαθέσιμη στο Play Store της Google, και όλα αυτά σε μια μεγάλη οθόνη. Επιπλέον, θα μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει και το stylus για ακόμα καλύτερη εμπειρία χρήσης σύμφωνα με τις δυνατότητες που μια τέτοια συσκευή δίνει στους καταναλωτές, η οποία θα διαθέτει επεξεργαστή Snapdragon 845, κάνοντάς την πολύ ισχυρή.

Όσον αφορά την οθόνη, είναι αλήθεια πως δεν έχουν αποκαλυφθεί πολλές πληροφορίες. Η Innolux κατασκευάζει TFT LCD οθόνες, άρα καταλαβαίνουμε πως το Chromebook δε διαθέτει IPS ή AMOLED οθόνη. Η ασυνήθιστη αναλογία 3:2 δίνει την αίσθηση ότι η συσκευή προορίζεται κυρίως για να χρησιμοποιείται σαν tablet μιας και στην ουσία, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα είναι ένα Chromebook το οποίο θα χρησιμοποιείται σαν laptop και μόλις θα αποσπάται η οθόνη του θα μετατρέπεται σε tablet.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.