Epson Stylus Pro 3800 | Βραβείο Ecohitech

Epson Ecohitech 2007Ο Epson Stylus Pro 3800 κέρδισε το βραβείο Ecohitech στην κατηγορία με τίτλο “Εξοικονόμηση Ενέργειας και Μείωση του Διοξειδίου του Άνθρακα”. Τα Βραβεία Ecohitech 2007 διεξήχθησαν για ένατη συνεχόμενη χρονιά με στόχο να επιβραβευθούν οι εταιρείες με οικολογικά αποτελέσματα σε κλάδους υψηλής τεχνολογίας, όπως ο κλάδος των ηλεκτρονικών, των ηλεκτροτεχνικών και του ICT.

Η Epson επιλέχθηκε από μία εξουσιοδοτημένη κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από μέλη που προέρχονται από ιδρύματα και επιχειρήσεις από ολόκληρο τον κόσμο, με τα ακόλουθα κριτήρια: “Ο Epson Stylus Pro 3800 είναι ένας εργονομικά σχεδιασμένος εκτυπωτής, ο οποίος έχει δημιουργηθεί και έχει παραχθεί σύμφωνα με την Αποτίμηση του Κύκλου Ζωής (LCA). Σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα, οι εκτιμώμενες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, σε όλη τη διάρκεια ζωής του προϊόντος, μειώνονται σε ποσοστό 44% και το ποσό των χρησιμοποιούμενων πηγών, κατά τη διάρκεια της παραγωγής, μειώνεται σε ποσοστό 55%. Ο εκτυπωτής είναι πιστοποιημένος με το πιστοποιητικό EcoLeaf”.

Είναι η τρίτη φορά που κερδίζει η Epson το Βραβείο Ecohitech στην Ιταλία. Η πρώτη φορά ήταν το 2002, για το σύστημα κλιματικής παρακολούθησης σε μεγάλα υψόμετρα στην Οροσειρά των Ιμαλαΐων, το οποίο δημιουργήθηκε από την Epson Meteo (Epson Ιταλίας). Η δεύτερη φορά ήταν το 2003, για το πρόγραμμα, το οποίο λάνσαρε η Seiko Epson Corporation, για την εξάλειψη του μόλυβδου από τα συγκολλημένα κράματα στα προϊόντα της. Η μελέτη παρείχε τη δυνατότητα στην Epson να επιτύχει το σημαντικό αυτό στόχο δύο χρόνια πριν από τις διατάξεις της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας, οι οποίες τέθηκαν σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου του 2006.

Το βραβείο είναι μία επινόηση της Ecoqual’It και του Eurotech Consortium με την υποστήριξη υψηλά ιστάμενων δημόσιων αρχών, όπως η Ιταλική Κυβέρνηση (Ministero dell’Ambiente e della Tutela del Territorio e del Mare) και με τη στήριξη του WWF Ιταλίας. Αυτή τη χρονιά το βραβείο απονεμήθηκε σε 3 κατηγορίες: Ηλεκτρικές και Ηλεκτρονικές Διαδικασίες και Προϊόντα, Συστήματα και Υπηρεσίες για τη διαχείριση τους τέλους του κύκλου ζωής των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών προϊόντων· Εξοικονόμηση ενέργειας, οικολογικός σχεδιασμός, Μείωση του Διοξειδίου του Άνθρακα.

Δείτε επίσης:
> Dell Latitude XT | Tablet PC με οθόνη multi touch
> Ακουστικά VoIP για το Office Communicator
> Έκδοση Οδηγού Διεθνούς Περιαγωγής από την ΕΕΤΤ

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers ebay Bitcoin

Φθηνά CPU, SSD και μητρικές αναμένεται να γεμίσει σύντομα το eBay

Η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, ως γνωστόν, βασίζεται στην παράλληλη λειτουργία GPUs, οπότε όλα τα υπόλοιπα οδεύουν προς πώληση.

Computers Apple iMac

Νέος iMac 2021: Αθόρυβο σερφάρισμα στο web με μόλις 7db

Σκεφτείτε ότι ένα φύλλο που πέφτει και ακουμπάει στο έδαφος παράγει 10 decibel και ένα ψίθυρος παράγει 30 decibel.

Computers Apple iMac iPad Pro

To Spring Event της Apple φέρνει το ουράνιο τόξο στα iMac

H ανοιξιάτικη διάθεση ήταν έκδηλη στο Spring Event της Apple, όπου είδαμε το χρώμα να μπαίνει στη ζωή των iMac.

Computers NVIDIA

H NVIDIA εμφανίζεται απαισιόδοξη για την κρίση των chipsets

H NVIDIA ενημερώνει ότι οι ελλείψεις στην τεχνολογική αγορά θα συνεχιστούν με την ίδια να μην μπορεί να καλύψει τη ζήτηση.