Computers

Έρχεται νέο MacBook 12 ιντσών με επεξεργαστή ARM;

Αν και γνωρίζουμε ότι η Apple θα ξεκινήσει τη μετάβασή της σε ARM από τα τέλη του έτους ή τις αρχές του 2021, δε γνωρίζουμε ποιο μοντέλο θα δούμε ως το πρώτο της σειράς. Φαίνεται όμως πως το επικρατέστερο μοντέλο είναι το MacBook 12 ιντσών, του οποίου η παραγωγή σταμάτησε από την εταιρεία πριν περίπου ένα χρόνο.

Τα παραπάνω έρχονται από αναφορά της κινεζικής ιστοσελίδας China Times. Σύμφωνα λοιπόν με πηγές της ιστοσελίδας, ο πρώτος επεξεργαστής ARM της Apple θα είναι ο A14X, του οποίου η παραγωγή θα ξεκινήσει πριν το τέλος της χρονιάς, με τη μέθοδο των 5nm της TSMC. Το πρώτο μοντέλο που θα ενσωματώσει το νέο επεξεργαστή θα είναι ένα νέο MacBook 12 ιντσών με οθόνη Retina, το οποίο θα ζυγίζει λιγότερο από ένα κιλό.

Αυτό που μας υποσχέθηκε η Apple με τη νέα αρχιτεκτονική είναι καλύτερες επιδόσεις και καλύτερη διαχείριση ενέργειας, με το δεύτερο να φαίνεται πως αληθεύει. Σύμφωνα πάντα με την πηγή, το νέο MacBook μπορεί να αντέξει από 15 έως και 20 ώρες συνεχόμενης χρήσης, κάτι άκρως εντυπωσιακό για το μέγεθος του. Επίσης, η συσκευή θα φορτίζει με θύρα Type-C.

Μία τελευταία πληροφορία είναι και η ανάπτυξη δικής της GPU, με την Apple να φαίνεται πως ακυρώνει την ανάπτυξη της υποστήριξης καρτών γραφικών της AMD για το λειτουργικό MacOS ARM 64-bit. Η ανάπτυξη της δικής της GPU προχωράει ομαλώς, οπότε αναμένεται να κάνει τη μετάβαση μέσα στο 2021, παρουσιάζοντας νέα Mac με GPU και CPU σχεδιασμένα από την ίδια. Θα πρέπει να δούμε στην πράξη αν οι επιδόσεις του Apple silicon μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις.

Πηγή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Λεοντιάδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.