EVGA X99 FTW K: Νέο motherboard με Quad-Channel DDR4 αρχιτεκτονική

Η EVGA ανακοίνωσε νωρίς σήμερα το νέο motherboard υψηλής απόδοσης X99 FTW K το οποίο προφανώς και βασίζεται στην πλατφόρμα X99 ενώ ξεχωρίζει χάρη στην αρχιτεκτονική quad-channel DDR4 την οποία και υποστηρίζει.

Η αρχιτεκτονική quad-channel DDR4 υποστηρίζεται από τους νέους επεξεργαστές της Intel Haswell-E / Broadwell-E και επιτρέπει την υποστήριξη έως και 128GB μνήμης RAM σε μέγιστη ταχύτητα 3.200MHz (OverClocked). Στα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του θα σημειώσουμε την κάρτα δικτύου που ενσωματώνει η οποία βοηθά στις προτεραιότητες των πακέτων που λαμβάνει, ενώ μειώνει και το network latency, κάτι που οι gamers θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα.

Το EVGA X99 FTW K είναι κατασκευασμένο σε 8 layers PCB, ενώ διαθέτει CPU socket με 150% μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε χρυσό και υποστηρίζεται από ένα προηγμένο 8 phase Digital VRM εξασφαλίζοντας έτσι κορυφαία σταθερότητα.

Πέραν όμως από το σχεδιασμό του EVGA X99 FTW K για extreme overclocking διαθέτει και στοιχεία που θα εκτιμήσουν και όσοι δεν ενδιαφέρονται για overclocking. Έτσι θα βρείτε δύο θύρες USB 3.1, η μία type C και η άλλη type A, 8 επιπλέον θύρες USB 3.0 και συνολικά 10 υποδοχές για συσκευές SATA με ταχύτητα έως και 6Gbp/s.

, EVGA X99 FTW K: Νέο motherboard με Quad-Channel DDR4 αρχιτεκτονική

, EVGA X99 FTW K: Νέο motherboard με Quad-Channel DDR4 αρχιτεκτονική

, EVGA X99 FTW K: Νέο motherboard με Quad-Channel DDR4 αρχιτεκτονική

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
vasilist

FTW = For The Win?
Να υποθέσω πως το πιο φθηνό μοντέλο θα λέγετε GTP.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers Samsung

Samsung Odyssey OLED G9 (G95SC): Νέο gaming monitor με προηγμένη τεχνολογία AI upscaling

Η Samsung Odyssey OLED G9 διαθέτει λεπτεπίλεπτο σχεδιασμό που περιλαμβάνει ένα κομψό, μεταλλικό πλαίσιο. Στο πίσω μέρος της οθόνης κρύβεται το δημοφιλές CoreSync και Core Lighting+.

Computers featured

Προτάσεις για να χτίσετε ένα οικονομικό gaming PC

Για να χτίσεις ένα οικονομικό gaming PC, θα πρέπει να επιλέξεις τα σωστά εξαρτήματα (hardware) σε συνδυασμό με τον προϋπολογισμό σου (budget).

Computers Qualcomm Qualcomm Snapdragon

H Qualcomm έτοιμη να ανακοινώσει τον νέο Snapdragon

Η Qualcomm ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία του νέου chipset Snapdragon με μια ανάρτησή της στη δημοφιλή κινεζική social media πλατφόρμα Weibo.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.