Εξοικονόμηση ενέργειας από τα νέα επαγγελματικά PC ESPRIMO της FSC

FSC Esprimo PiΗ νέα σειρά των επαγγελματικών προσωπικών υπολογιστών ESPRIMO 5925 EPA της Fujitsu Siemens Computers (FSC) συνεχίζει να θέτει υψηλότερα στάνταρτ όσον αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας. Οι νέοι υπολογιστές, οι οποίοι είναι διαθέσιμοι είτε στη μορφή ESPRIMO P5925 EPA Microtower ή ως ESPRIMO E5925 EPA Small Form Factor, συνδυάζουν χαρακτηριστικά εργονομίας και εξοικονόμησης ενέργειας, για τα οποία η εταιρία φημίζεται.

Αυτό σημαίνει ότι η κατανάλωση ρεύματος έχει τώρα μειωθεί περίπου 45 τοις εκατό σε σύγκριση με ένα σύστημα δύο ετών παλαιότερο. Η σειρά ESPRIMO 5925 EPA είναι άμεσα διαθέσιμη στην αλληνική αγορά κατόπιν παραγγελίας με δυνατότητα BTO (Build To Order).

Οι νέοι επαγγελματικοί προσωπικοί υπολογιστές συνδυάζουν περιβαλλοντικά οφέλη με τεχνολογική πρωτοπορία και μέγιστη απόδοση. Η πλατφόρμα Intel Q35 chipset και οι τελευταίοι επεξεργαστές Intel Core2 Duo έχουν βελτιστοποιήσει την χαμηλή κατανάλωση ρεύματος, με αποτέλεσμα την αποδοτικότερη λειτουργία. Η τεχνολογία iAMT 3.0 (Intel Active Management Technology) διευκολύνει την κεντρική διαχείριση των συσκευών, ακόμη και όταν αυτές είναι σβηστές, μειώνοντας την συνολική κατανάλωση ενέργειας της εταιρίας. Επιπρόσθετα, ο υπολογιστής είναι εξαιρετικά αθόρυβος χάρη στο σύστημα ψύξης και το ειδικά σχεδιασμένο πλαίσιο του ESPRIMO.

Η σειρά ESPRIMO 5925 EPA Professional PCs θέτει νέα στάνταρτ σχετικά με την ενεργειακή επάρκεια. Η εξοικονόμηση ενέργειας αποτελεί όσο περνούν τα χρόνια σημαντικό παράγοντα και εταιρίες πληροφορικής όπως η Fujitsu Siemens Computers και οργανισμοί όπως ο Environmental Protection Agency (EPA) αναπτύσσουν τεχνολογίες για την μείωση της κατανάλωσης ρεύματος. Τον Ιούλιο 2007, ο EPA ο οποίος απονέμει την διάκριση EnergyStar, παρουσίασε πιο αυστηρά κριτήρια για την μέτρηση της εξοικονόμησης ενέργειας. Αυτό αποτέλεσε ένα σημαντικό βήμα για την βελτίωση των ενεργειακών στάνταρτ. Το EnergyStar V. 4.0 απαιτεί βελτίωση στην κατανάλωση ρεύματος έως 80 τοις εκατό, 20 τοις εκατό περισσότερη από των συμβατικών PC.

H σειρά ESPRIMO 5925 EPA της Fujitsu Siemens Computers ανταποκρίνεται σε αυτές τις απαιτήσεις. Η εταιρία επίσης προσφέρει τους νέους επαγγελματικούς υπολογιστές με προεγκατεστημένη την ρύθμιση energy-saving mode, η οποία σβήνει την οθόνη μετά από 10 λεπτά και τον σκληρό δίσκο μετά από 15 λεπτά. Μετά τη διάρκεια των 20 λεπτών, το σύστημα μεταβαίνει στην κατάσταση standby mode, ενώ μετά από μία ώρα, η ρύθμιση για μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας ενεργοποιείται.

Η Fujitsu Siemens Computers, η κορυφαία ευρωπαϊκή εταιρία πληροφορικής βρίσκεται στο προσκήνιο της ανάπτυξης και της παραγωγής προϊόντων φιλικών προς το περιβάλλον εδώ και αρκετά χρόνια. Το 1992 η εταιρία ανέπτυξε τις πρώτες κατευθυντήριες οδηγίες όσον αφορά την σχεδίαση προϊόντων φιλικών προς το περιβάλλον. Το 1993 η Fujitsu Siemens Computers λάνσαρε το πρώτο “Green PC” με την αυτόματη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας. Το πρώτο ESPRIMO PC αναπτύχθηκε το 2005, ενώ τον Ιούνιο του 2007 το ESPRIMO E5615 EPA έλαβε τη νέα αυστηρότερη διάκριση Energy Star.

Τεχνικά χαρακτηριστικά καθώς και ένα παράδειγμα υπολογισμού της κατανάλωσης ενέργειας θα βρείτε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα www.fujitsu-siemens.com/epa.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers Bitcoin nVidia

Nvidia: Νέος επεξεργαστής σχεδιασμένος για εξόρυξη Ethereum

H Nvidia παρουσίασε ένα νέο επεξεργαστή, ο οποίος δεν στοχεύει στην αγορά των καρτών γραφικών αλλά στους χρήστες που κάνουν εξόρυξη Ethereum.

Computers

Αποκάλυψη τώρα για τον Intel Alder Lake-P

Ο επεξεργαστής της Intel, με την ονομασία Alder Lake-P, αποκαλύπτεται με αναλυτικές πληροφορίες για το εσωτερικό του.

Computers

Η ΙΒΜ βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην κβαντική υπεροχή

Η ΙΒΜ μέσω του λογισμικού Qiskit φέρνει την κβαντική τεχνολογία ένα βήμα πιο κοντά στις λειτουργίες ενός συμβατικού υπολογιστή.

Computers

GeForce Now: Επιτέλους κυκλοφόρησε επίσημα στο Chrome για Windows και Mac

Με το GeForce Now μπορείτε να κάνετε stream τη δική σας βιβλιοθήκη παιχνιδιών όπου και όποτε θέλετε παίζοντας τα αγαπημένα σας παιχνίδια.