Fujitsu Siemens Computers | Scaleo Green PC

FSC Scaleo Li2405Σήμερα, η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση θεωρείται επίκαιρο θέμα, ιδιαίτερα μετά τη δέσμευση Al Gore στην προσπάθεια διάσωσης του πλανήτη Γη. Αν και πολλοί το βλέπουν ως άλλη μία επικεφαλίδα που έχει γίνει της μόδας, υπάρχουν προϊόντα που το υποστηρίζουν σοβαρά. Το φθινόπωρο του 2007, η Fujitsu Siemens Computers (FSC) λάνσαρε στην αγορά το πρώτο προσωπικό υπολογιστή για καταναλωτές SCALEO Green PC ενώ υπήρξε η πρώτη κατασκευάστρια εταιρία με ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων φιλικών προς το περιβάλλον τόσο για επιχειρήσεις όσο και για οικιακούς χρήστες.

Η δημιουργία του νέου SCALEO Green PC αποδεικνύει πως ένας προσωπικός υπολογιστής μπορεί να είναι αυθεντικά φιλικός προς το περιβάλλον αποτέλεσμα που πέτυχε η Fujitsu Siemens Computers με την κατάλληλη έρευνα και ανάπτυξη: το PC διαθέτει πιστοποιήσεις από τους οργανισμούς Nordic Swan, Blue Angel και Energy Star. Αυτές οι διακρίσεις βασίζονται σε πολύ αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές έτσι ώστε ο πελάτης να είναι απόλυτα βέβαιος ότι έχει αγοράσει ένα αυθεντικά «πράσινο» προϊόν που συνεισφέρει στην προστασία του περιβάλλοντος. Μερικά από τα χαρακτηριστικά του νέου SCALEO Li2405 Green Edition είναι η εξοικονόμηση ενέργειας, τα ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα θορύβου, το λογισμικό διαχείρισης ενέργειας που έχει αναπτύξει η εταιρία, τα mainboard χωρίς αλογόνο, η πιστοποίηση της παραγωγής του με ISO 14001 και η συνεισφορά στη μείωση της ρύπανσης από την ελαχιστοποίηση της μεταφοράς εξαρτημάτων, αφού η παραγωγή των mainboard και η συναρμολόγηση γίνεται στην Ευρώπη.

Ο πράσινος υπολογιστής αναπτύχθηκε για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των καταναλωτών για προσωπική και επαγγελματική χρήση. Πράγματι, τα πράσινα προϊόντα αντιστοιχούν στο 75% των πωλήσεων των επαγγελματικών PCs της Fujitsu Siemens Computers.

Όσον αφορά το green IT, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ο συνολικός κύκλος ζωής του προϊόντος ως προς την πιστοποίησή του: από την ανάπτυξη, την παραγωγή μέχρι την ανακύκλωση. Μόνο τότε ο χρήστης μπορεί να είναι σίγουρος ότι αγοράζει ένα γνήσιο – φιλικό προς το περιβάλλον προϊόν και να μη στηρίζεται μόνο σε ότι υπόσχονται οι διαφημιστικές καμπάνιες που μπορεί να μην φανερώνουν όλη την αλήθεια. Τα ΜΜΕ μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο, ευαισθητοποιώντας το κοινό για το περιβάλλον και καταδεικνύοντας όλους όσους ενώ δηλώνουν ‘πράσινοι’ κατασκευαστές, στην πραγματικότητα απέχουν πολύ.

Η Fujitsu Siemens Computers έχει μακρά παράδοση στην περιβαλλοντική προστασία. Ξεκινώντας το 1988 με την επιστροφή και ανακύκλωση συσκευών στο εργοστάσιό της στο Paderborn και δημιουργώντας την πρώτη εσωτερική κατευθυντήρια οδηγία για φιλική προς το περιβάλλον προϊοντική σχεδίαση στις αρχές της δεκαετίας του 90, έως την κατασκευή του πρώτου πράσινου PC που διατέθηκε στην αγορά το 1993. Εφόσον οι καταναλωτές λοιπόν το επιθυμούν μπορούν να κάνουν τεχνολογικές επιλογές που ευθυγραμμίζονται με την οικολογική τους συνείδηση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers Bitcoin nVidia

Nvidia: Νέος επεξεργαστής σχεδιασμένος για εξόρυξη Ethereum

H Nvidia παρουσίασε ένα νέο επεξεργαστή, ο οποίος δεν στοχεύει στην αγορά των καρτών γραφικών αλλά στους χρήστες που κάνουν εξόρυξη Ethereum.

Computers

Αποκάλυψη τώρα για τον Intel Alder Lake-P

Ο επεξεργαστής της Intel, με την ονομασία Alder Lake-P, αποκαλύπτεται με αναλυτικές πληροφορίες για το εσωτερικό του.

Computers

Η ΙΒΜ βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην κβαντική υπεροχή

Η ΙΒΜ μέσω του λογισμικού Qiskit φέρνει την κβαντική τεχνολογία ένα βήμα πιο κοντά στις λειτουργίες ενός συμβατικού υπολογιστή.

Computers

GeForce Now: Επιτέλους κυκλοφόρησε επίσημα στο Chrome για Windows και Mac

Με το GeForce Now μπορείτε να κάνετε stream τη δική σας βιβλιοθήκη παιχνιδιών όπου και όποτε θέλετε παίζοντας τα αγαπημένα σας παιχνίδια.