Fujitsu Siemens Computers | Scaleo Green PC

FSC Scaleo Li2405Σήμερα, η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση θεωρείται επίκαιρο θέμα, ιδιαίτερα μετά τη δέσμευση Al Gore στην προσπάθεια διάσωσης του πλανήτη Γη. Αν και πολλοί το βλέπουν ως άλλη μία επικεφαλίδα που έχει γίνει της μόδας, υπάρχουν προϊόντα που το υποστηρίζουν σοβαρά. Το φθινόπωρο του 2007, η Fujitsu Siemens Computers (FSC) λάνσαρε στην αγορά το πρώτο προσωπικό υπολογιστή για καταναλωτές SCALEO Green PC ενώ υπήρξε η πρώτη κατασκευάστρια εταιρία με ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων φιλικών προς το περιβάλλον τόσο για επιχειρήσεις όσο και για οικιακούς χρήστες.

Η δημιουργία του νέου SCALEO Green PC αποδεικνύει πως ένας προσωπικός υπολογιστής μπορεί να είναι αυθεντικά φιλικός προς το περιβάλλον αποτέλεσμα που πέτυχε η Fujitsu Siemens Computers με την κατάλληλη έρευνα και ανάπτυξη: το PC διαθέτει πιστοποιήσεις από τους οργανισμούς Nordic Swan, Blue Angel και Energy Star. Αυτές οι διακρίσεις βασίζονται σε πολύ αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές έτσι ώστε ο πελάτης να είναι απόλυτα βέβαιος ότι έχει αγοράσει ένα αυθεντικά «πράσινο» προϊόν που συνεισφέρει στην προστασία του περιβάλλοντος. Μερικά από τα χαρακτηριστικά του νέου SCALEO Li2405 Green Edition είναι η εξοικονόμηση ενέργειας, τα ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα θορύβου, το λογισμικό διαχείρισης ενέργειας που έχει αναπτύξει η εταιρία, τα mainboard χωρίς αλογόνο, η πιστοποίηση της παραγωγής του με ISO 14001 και η συνεισφορά στη μείωση της ρύπανσης από την ελαχιστοποίηση της μεταφοράς εξαρτημάτων, αφού η παραγωγή των mainboard και η συναρμολόγηση γίνεται στην Ευρώπη.

Ο πράσινος υπολογιστής αναπτύχθηκε για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των καταναλωτών για προσωπική και επαγγελματική χρήση. Πράγματι, τα πράσινα προϊόντα αντιστοιχούν στο 75% των πωλήσεων των επαγγελματικών PCs της Fujitsu Siemens Computers.

Όσον αφορά το green IT, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ο συνολικός κύκλος ζωής του προϊόντος ως προς την πιστοποίησή του: από την ανάπτυξη, την παραγωγή μέχρι την ανακύκλωση. Μόνο τότε ο χρήστης μπορεί να είναι σίγουρος ότι αγοράζει ένα γνήσιο – φιλικό προς το περιβάλλον προϊόν και να μη στηρίζεται μόνο σε ότι υπόσχονται οι διαφημιστικές καμπάνιες που μπορεί να μην φανερώνουν όλη την αλήθεια. Τα ΜΜΕ μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο, ευαισθητοποιώντας το κοινό για το περιβάλλον και καταδεικνύοντας όλους όσους ενώ δηλώνουν ‘πράσινοι’ κατασκευαστές, στην πραγματικότητα απέχουν πολύ.

Η Fujitsu Siemens Computers έχει μακρά παράδοση στην περιβαλλοντική προστασία. Ξεκινώντας το 1988 με την επιστροφή και ανακύκλωση συσκευών στο εργοστάσιό της στο Paderborn και δημιουργώντας την πρώτη εσωτερική κατευθυντήρια οδηγία για φιλική προς το περιβάλλον προϊοντική σχεδίαση στις αρχές της δεκαετίας του 90, έως την κατασκευή του πρώτου πράσινου PC που διατέθηκε στην αγορά το 1993. Εφόσον οι καταναλωτές λοιπόν το επιθυμούν μπορούν να κάνουν τεχνολογικές επιλογές που ευθυγραμμίζονται με την οικολογική τους συνείδηση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers HP

Polaris: Υπερυπολογιστής exascale θα τεθεί σε λειτουργία αρχές του 2022

Το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ και η Hewlett Packard Enterprise εισέρχονται στην exascale εποχή παρουσιάζοντας έναν νέο υπερυπολογιστή.

Computers Intel

Σπάει το φράγμα των 5 GHz ο νέος επεξεργαστής Intel 11ης Γενιάς

Το νέο U Series chip 11ης Γενιάς της Intel θα μπορεί να φτάνει σε συχνότητα λειτουργίας τα 5 GHz με τον ένα πυρήνα.

Computers Apple Apple iMac iPad Pro

Apple M1: Developer εντοπίζει κενό ασφαλείας που δεν διορθώνεται

Ο developer Hector Martin ανακάλυψε ένα κενό ασφαλείας που φαίνεται να επηρεάζει όλες τις συσκευές με το Apple M1 Chip.

Computers ebay Bitcoin

Φθηνά CPU, SSD και μητρικές αναμένεται να γεμίσει σύντομα το eBay

Η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, ως γνωστόν, βασίζεται στην παράλληλη λειτουργία GPUs, οπότε όλα τα υπόλοιπα οδεύουν προς πώληση.