Fujitsu Siemens Computers | Scaleo Green PC

, Fujitsu Siemens Computers | Scaleo Green PCΣήμερα, η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση θεωρείται επίκαιρο θέμα, ιδιαίτερα μετά τη δέσμευση Al Gore στην προσπάθεια διάσωσης του πλανήτη Γη. Αν και πολλοί το βλέπουν ως άλλη μία επικεφαλίδα που έχει γίνει της μόδας, υπάρχουν προϊόντα που το υποστηρίζουν σοβαρά. Το φθινόπωρο του 2007, η Fujitsu Siemens Computers (FSC) λάνσαρε στην αγορά το πρώτο προσωπικό υπολογιστή για καταναλωτές SCALEO Green PC ενώ υπήρξε η πρώτη κατασκευάστρια εταιρία με ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων φιλικών προς το περιβάλλον τόσο για επιχειρήσεις όσο και για οικιακούς χρήστες.

Η δημιουργία του νέου SCALEO Green PC αποδεικνύει πως ένας προσωπικός υπολογιστής μπορεί να είναι αυθεντικά φιλικός προς το περιβάλλον αποτέλεσμα που πέτυχε η Fujitsu Siemens Computers με την κατάλληλη έρευνα και ανάπτυξη: το PC διαθέτει πιστοποιήσεις από τους οργανισμούς Nordic Swan, Blue Angel και Energy Star. Αυτές οι διακρίσεις βασίζονται σε πολύ αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές έτσι ώστε ο πελάτης να είναι απόλυτα βέβαιος ότι έχει αγοράσει ένα αυθεντικά «πράσινο» προϊόν που συνεισφέρει στην προστασία του περιβάλλοντος. Μερικά από τα χαρακτηριστικά του νέου SCALEO Li2405 Green Edition είναι η εξοικονόμηση ενέργειας, τα ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα θορύβου, το λογισμικό διαχείρισης ενέργειας που έχει αναπτύξει η εταιρία, τα mainboard χωρίς αλογόνο, η πιστοποίηση της παραγωγής του με ISO 14001 και η συνεισφορά στη μείωση της ρύπανσης από την ελαχιστοποίηση της μεταφοράς εξαρτημάτων, αφού η παραγωγή των mainboard και η συναρμολόγηση γίνεται στην Ευρώπη.

Ο πράσινος υπολογιστής αναπτύχθηκε για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των καταναλωτών για προσωπική και επαγγελματική χρήση. Πράγματι, τα πράσινα προϊόντα αντιστοιχούν στο 75% των πωλήσεων των επαγγελματικών PCs της Fujitsu Siemens Computers.

Όσον αφορά το green IT, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ο συνολικός κύκλος ζωής του προϊόντος ως προς την πιστοποίησή του: από την ανάπτυξη, την παραγωγή μέχρι την ανακύκλωση. Μόνο τότε ο χρήστης μπορεί να είναι σίγουρος ότι αγοράζει ένα γνήσιο – φιλικό προς το περιβάλλον προϊόν και να μη στηρίζεται μόνο σε ότι υπόσχονται οι διαφημιστικές καμπάνιες που μπορεί να μην φανερώνουν όλη την αλήθεια. Τα ΜΜΕ μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο, ευαισθητοποιώντας το κοινό για το περιβάλλον και καταδεικνύοντας όλους όσους ενώ δηλώνουν ‘πράσινοι’ κατασκευαστές, στην πραγματικότητα απέχουν πολύ.

Η Fujitsu Siemens Computers έχει μακρά παράδοση στην περιβαλλοντική προστασία. Ξεκινώντας το 1988 με την επιστροφή και ανακύκλωση συσκευών στο εργοστάσιό της στο Paderborn και δημιουργώντας την πρώτη εσωτερική κατευθυντήρια οδηγία για φιλική προς το περιβάλλον προϊοντική σχεδίαση στις αρχές της δεκαετίας του 90, έως την κατασκευή του πρώτου πράσινου PC που διατέθηκε στην αγορά το 1993. Εφόσον οι καταναλωτές λοιπόν το επιθυμούν μπορούν να κάνουν τεχνολογικές επιλογές που ευθυγραμμίζονται με την οικολογική τους συνείδηση.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers FSC

Linux θα χρησιμοποιεί ο ταχύτερος υπερυπολογιστής

Τη Fujitsu εμπιστεύθηκε ο Ιαπωνικός Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (JAEA) για την κατασκευή ενός νέου συστήματος υπερυπολογιστή ο οποίος θα είναι ο πλέον ισχυρός, όταν θα τεθεί σε λειτουργία το 2010. Αποτελώντας τον πυρήνα του νέου συστήματος, το Linux cluster θα χρησιμοποιήσει τους blade servers PRIMERGY BX900 που η Fujitsu θεωρεί ως το βασικό προϊόν στο […]

Business FSC

Fujitsu Siemens Computers PRIMERGY RX600, Ο ταχύτερος Web Server

Ανακοινώθηκε πρόσφατα και επισήμως ο ταχύτερος web server παγκοσμίως: τα αποτελέσματα των δοκιμών επίδοσης καταδεικνύουν ότι ο PRIMERGY RX600 rack server αποτελεί τον κορυφαίο web server στον κόσμο από πλευράς απόδοσης. Η Fujitsu Siemens Computers έκανε χρήση της νέας οικογένειας επεξεργαστών της Intel με την ονομασία Dunnington για να προσθέσει βελτιστοποιημένα χαρακτηριστικά ευρωστίας και redundancy […]

Computers FSC

Οθόνες μηδενικής κατανάλωσης από την Fujitsu Siemens Computers

Οι πρώτες οθόνες παγκοσμίως με το χαρακτηριστικό να σβήνουν αυτόματα όταν βρίσκονται σε κατάσταση power-save mode είναι ήδη διαθέσιμες. Η ανάπτυξή τους έγινε αποκλειστικά από τη Fujitsu Siemens Computers, την κορυφαία ευρωπαϊκή εταιρεία πληροφορικής, και ανήκουν στη σειρά οθονών SCENICVIEW Premium Line ECO, χρησιμοποιώντας επαναστατική τεχνολογία για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Notebooks FSC

Fujitsu Siemens LifeBook P8020, Υπέρ-φορητό με 3G

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας έκθεσης VISIT 2008, η Fujitsu Siemens Computers παρουσίασε το νέο πανάλαφρο φορητό LIFEBOOK P8020. Το LIFEBOOK P8020 συμπληρώνει τη σειρά notebook της εταιρείας που βασίζεται στην επεξεργαστική τεχνολογία Intel Centrino 2. Συνδυάζει στυλ και λειτουργίες σε ένα μοναδικά συμπαγές σχήμα. Χάρη στην οθόνη 12.1 ιντσών και το βάρος του που […]