“My very first Robot”: Αυτοματοποιημένο σύστημα backup

Η Fujitsu Siemens Computers προσφέρει στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις έναν εύκολο τρόπο για την μετάβασή τους στον κόσμο των αυτοματοποιημένων και έξυπνων λύσεων δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Το FibreCAT TX24, με ενσωματωμένο ρομποτικό μηχανισμό, προσφέρει πλήρη αυτονομία κατά την διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας αφού δεν απαιτείται ανθρώπινη παρέμβαση για την αντικατάσταση του αποθηκευτικού μέσου σε καθημερινή βάση. Χρησιμοποιώντας λογισμικά όπως τα NetWorker ή ARCserve, το FibreCAT TX24 υποστηρίζει τη δημιουργία πολλαπλών αντιγράφων ασφαλείας, αποθηκεύοντας τα πολύτιμα εταιρικά δεδομένα ταυτόχρονα σε δυο αποθηκευτικά μέσα.
Το ένα αντίγραφο μπορεί να αποθηκευτεί σε διαφορετικό περιβάλλον από το εταιρικό – χαρακτηριστικό ύψιστης σημασίας για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που επιθυμούν να διασφαλίσουν την ακεραιότητα των δεδομένων τους σε περίπτωση καταστροφής των πληροφοριακών τους συστημάτων και υποδομών. Χάρη στη συσκευασία “My very first Robot”, η Fujitsu Siemens Computers φροντίζει επίσης για την μεταφορά των αποθηκευτικών μέσων παρέχοντας δωρεάν θήκη υποδοχής κασετών (tape magazine) και θήκη μεταφοράς (carrying case) συνολικής αξίας 500 Ευρώ για την εύκολη και ασφαλή μεταφορά των αποθηκευτικών μέσων. Η ειδική αυτή προσφορά ισχύει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2007.

Το ανθρώπινο λάθος αποτελεί την κύρια αιτία απώλειας πολύτιμων εταιρικών δεδομένων λόγω ενδεχόμενης αμέλειας αλλαγής του αποθηκευτικού μέσου ή χρήσης ασύμβατου αποθηκευτικού μέσου. Η Fujitsu Siemens Computers με το FibreCAT TX24 αντιμετωπίζει το πρόβλημα αυτό αυτοματοποιώντας πλήρως την διαδικασία εναλλαγής των αποθηκευτικών μέσων, διαδικασία που έως σήμερα γινόταν σε καθημερινή βάση αποκλειστικά από τον διαχειριστή των πληροφοριακών συστημάτων. Με 24 υποδοχές αποθηκευτικών μέσων, το FibreCAT TX24 έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί τη διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας αυτόματα και αυτόνομα – χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε παρέμβαση από τον διαχειριστή των πληροφοριακών συστημάτων – για διάστημα έως και πέντε εβδομάδες! Έτσι οι εταιρίες που θα αξιοποιήσουν τις παροχές του FibreCAT TX24 θα εξοικονομήσουν σημαντικούς πόρους τόσο από άποψη ανθρώπινου δυναμικού όσο και άποψη χρόνου διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τα πολύτιμα δεδομένα τους.

“Ο προσεγμένος σχεδιασμός και η υλοποίηση της δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για την προστασία ευαίσθητων εταιρικών δεδομένων αποτελούν εχέγγυο για την απρόσκοπτη επιχειρηματική δραστηριότητα όλων των εταιρειών. Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις απαιτούν εύκολες και οικονομικά προσιτές λύσεις backup και αρχειοθέτησης, χωρίς να χρειάζεται όμως να θυσιάσουν την αξιοπιστία ή την δυνατότητα τους να ανταποκριθούν στις διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις ασφάλειας” δήλωσε ο Dr. Helmut Beck, Αντιπρόεδρος του Τμήματος Αποθηκευτικών Λύσεων της Fujitsu Siemens Computers. “Χάρη στο ‘My very first Robot’, προσφέρουμε μία εύκολη και προσιτή entry-level λύση αυτοματοποιημένης δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας ικανής να εξασφαλίσει την αξιόπιστη και απρόσκοπτη συνέχεια των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων.”

Αυτοματοποίηση για επιπλέον ασφάλεια
Ο παραδοσιακός τρόπος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας έχει ανακάμψει στην προτίμηση των χρηστών καθώς η επιθυμία για υψηλά επίπεδα ασφάλειας και οι ολοένα αυξανόμενοι όγκοι δεδομένων έχουν επιβάλει την χρήση του. Παρόλα αυτά, οι σύγχρονες επιχειρήσεις απαιτούν πιο εμπεριστατωμένες στρατηγικές υλοποίησης backup, στρατηγικές που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν το ίδιο αξιόπιστα όταν εξαρτάται ή παρεμβαίνει ο αστάθμητος ανθρώπινος παράγοντας. Το FibreCAT TX24 σε συνδυασμό με ένα αξιόπιστο πρόγραμμα backup παρέχει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να αυτοματοποιούν τη σχετική διαδικασία και να επαναφέρουν τα δεδομένα τους όταν προκύπτει η ανάγκη.

Το σύστημα FibreCAT TX24
Το FibreCAT TX24 είναι εξαιρετικά μικρό και συμπαγές αφού καταλαμβάνει μόλις δύο θέσεις σε ένα τυπικό server rack (2U). Υποστηρίζει είτε έναν οδηγό LTO-3 κανονικού μεγέθους, είτε δύο οδηγούς LTO-2/LTO-3 ενδιάμεσου μεγέθους με τη μέγιστη αποθηκευτική του ικανότητα να αγγίζει τα 19.2 ΤΒ. Με την δεύτερη διαμόρφωση (half-height LTO-3), το FibreCAT TX24 μπορεί να γράψει μέσα σε μία ώρα έως και 864 GB συμπιεσμένων δεδομένων ενώ μπορεί να συνδεθεί στον server μέσω SCSI ή Fibre Channel. Το σύστημα υποστηρίζει συνολικά 24 υποδοχές αποθηκευτικών μέσων εκ των οποιων 12 προσφέρονται στο βασικό μοντέλο και επιπλέον 12 μπορούν να ενεργοποιηθούν με την αγορά κωδικού άδειας χρήσης.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers Apple iMac iPad Pro

To Spring Event της Apple φέρνει το ουράνιο τόξο στα iMac

H ανοιξιάτικη διάθεση ήταν έκδηλη στο Spring Event της Apple, όπου είδαμε το χρώμα να μπαίνει στη ζωή των iMac.

Computers NVIDIA

H NVIDIA εμφανίζεται απαισιόδοξη για την κρίση των chipsets

H NVIDIA ενημερώνει ότι οι ελλείψεις στην τεχνολογική αγορά θα συνεχιστούν με την ίδια να μην μπορεί να καλύψει τη ζήτηση.

Computers IDC

H αγορά των PC γνωρίζει τη μεγαλύτερη άνθησή της εδώ και 20 χρόνια

Τα PC επανέρχονται και μάλιστα πολύ δυναμικά, αφού η ανάπτυξή τους είναι η πιο δυναμική που έχει δει ο κλάδος εδώ και 20 χρόνια.

Computers featured

O SSD που αγοράζεις μπορεί να μην είναι αυτός που πλήρωσες

Οι κατασκευαστές αλλάζουν τα εσωτερικά μέρη ενός SSD, χωρίς να ενημερώνουν για τις αλλαγές στα μοντέλα τους.