Οθόνες μηδενικής κατανάλωσης από την Fujitsu Siemens Computers

2

Οι πρώτες οθόνες παγκοσμίως με το χαρακτηριστικό να σβήνουν αυτόματα όταν βρίσκονται σε κατάσταση power-save mode είναι ήδη διαθέσιμες. Η ανάπτυξή τους έγινε αποκλειστικά από τη Fujitsu Siemens Computers, την κορυφαία ευρωπαϊκή εταιρεία πληροφορικής, και ανήκουν στη σειρά οθονών SCENICVIEW Premium Line ECO, χρησιμοποιώντας επαναστατική τεχνολογία για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Η τεχνολογία zero-watt power save – για την οποία εκκρεμεί πιστοποίηση – σημαίνει ότι οι νέες οθόνες SCENICVIEW ECO δεν χρησιμοποιούν καθόλου ρεύμα όταν δεν είναι σε χρήση, αφού ο μετατροπέας ρεύματος σταματά τη λειτουργία του εντελώς. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά, διότι μέχρι σήμερα οι οθόνες σε λειτουργία standby συνεχίζουν να καταναλώνουν από ένα έως έξι watt ισχύος. Η λειτουργία Eco είναι προεπιλεγμένη. Η οθόνη διαθέτει ένα στοιχείο εναλλαγής της ισχύος, η οποία ελέγχεται από το PC. Όταν σβήνει η οθόνη, ενεργοποιείται η αποσύνδεση του από το κύριο τμήμα του υπολογιστή. Όταν το PC στέλνει ρεύμα στην οθόνη, ένας μικρός ηλεκτρικός παλμός αποκαθιστά το ρεύμα. Η λειτουργία αυτή είναι διαθέσιμη σε οθόνες αναλογικής και ψηφιακής εξόδου.

Μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της υιοθέτησης ηλεκτρονικών συσκευών που χρησιμοποιούν μηδέν watt στη λειτουργία standby θα μπορούσε να ισοδυναμεί με 35 Terawatt εκτιμώμενων ωρών το χρόνο σύμφωνα με το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο για έρευνα και έλεγχο υλικών (Bundesanstalt für Materialforschung) – τη στιγμή που η πρωτοβουλία EU Stand-by αναφέρει ότι οι εκτιμήσεις για την ενέργεια που καταναλώνεται στη λειτουργία stand-by υπολογίζεται στο 10 τοις εκατό της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιούν τα νοικοκυριά και τα γραφεία στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι δύο νέες οθόνες Fujitsu Siemens Computers (FSC ) SCENICVIEW ECO – η 20 ιντσών P20W-5 ECO και η 22 ιντσών P22W-5 ECO – ανήκουν στην σειρά Premium Line, διαθέτοντας μία γκάμα επιπρόσθετων χαρακτηριστικών πέρα από τα ‘πράσινα’ προσόντα τους. Και οι δύο οθόνες αποστέλλονται μαζί με ένα εργονομικό σταντ, παρέχοντας στους χρήστες πλήρη έλεγχο του ύψους της οθόνης, το οποίο χαμηλώνει σχεδόν μέχρι το επίπεδο του γραφείου.

Οι οθόνες ECO διαθέτουν επίσης τη λειτουργία DisplayView AutoBright, – ένα αυτόματο έλεγχο φωτεινότητας- η οποία προσαρμόζει την φωτεινότητα της οθόνης σε αρμονία με το περιβάλλον φως, προσφέροντας επιπρόσθετη εξοικονόμηση ενέργειας κατά τη διάρκεια λειτουργίας έως 30 τοις εκατό καθώς και μείωση της κόπωσης των ματιών. Όταν επιπλέον φωτεινότητα απαιτείται, οι οθόνες εντυπωσιάζουν με 300 cd/m2.

Με δυνατότητες γραφικών έως 1680×1050 pixels, οι νέες οθόνες ECO δεν κάνουν οικονομία στο μέγεθος θέασης, ενώ τα 5 millisecond χρόνος απόκρισης διασφαλίζουν ευδιάκριτα γραφικά. Χάρη στο HDMI interface που διαθέτουν, οι οθόνες είναι ιδανικές για χρήση γραφικών υψηλής ευκρίνειας.

Σύντομα δύο νέα μοντέλα θα προστεθούν στη σειρά οθονών zero-watt: τα μοντέλα 24 ιντσών και 26 ιντσών.

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
2 Σχόλια
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
konstantinos

κανει πολη καλη εξικονομηση στο ρευμα.Ομως εχει καλη αναληση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα