Άνοδος στις πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών στο τετράμηνο του 2009

Ανοδικά κινήθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρονικών υπολογιστών στο τετράμηνο του 2009. Σύμφωνα με την εταιρία μετρήσεων GFK Hellas, από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Απρίλιο του 2009 οι πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών αυξήθηκαν κατά 26,8%. Κυριότερο χαρακτηριστικό της πορείας των πωλήσεων της συγκεκριμένης κατηγορίας των ηλεκτρονικών προϊόντων είναι η εκρηκτική άνοδος των φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι πωλήσεις των οποίων αντιστοιχούν στο 74% του συνόλου των πωλήσεων στον κλάδο.

Ωστόσο, όπως σημειώνουν οι αναλυτές της GFK Hellas, η άνοδος στις πωλήσεις των τεμαχίων δε συνοδεύτηκε από την αντίστοιχη άνοδο στην αξία των πωληθέντων προϊόντων. Συγκεκριμένα η άνοδος της αξίας των πωληθέντων τεμαχίων στο τετράμηνο του 2009 διαμορφώθηκε στο 3,2%. Το γεγονός αυτό οφείλεται στην πτώση των τιμών των συγκεκριμένων προϊόντων, ως αποτέλεσμα του ισχυρού ανταγωνισμού των εταιριών παραγωγής αλλά και των αλυσίδων καταστημάτων λιανικής. Σύμφωνα με την GFK, η μείωση των τιμών στο τετράμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης διαμορφώθηκε στο 18,5%, ενώ εξίσου σημαντική (26,5%) είναι η μείωση των τιμών στους φορητούς υπολογιστές. Σχετικά με τα κανάλια διανομής, σύμφωνα με τα στοιχεία της GFK Hellas,τη μερίδα του λέοντος απέσπασαν τα εξειδικευμένα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών.

Πηγή: ΣΕΠΕ

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers Apple featured MacBook Pro

Κυκλοφόρησαν φωτογραφίες και βίντεο των νέων μοντέλων MacBook Pro

O Youtuber Luke Miani, ανάρτησε στο Twitter την φωτογραφία του MacBook Pro 14 ιντσών δίπλα στο MacBook Pro 13 ιντσών προηγούμενης γενιάς

Computers Apple MacBook Air

2022 MacBook Air: Φήμες ότι θα διαθέτει Mini-LED οθόνη

Το MacBook Air επόμενης γενιάς της Apple θα διαθέτει οθόνη mini-LED και θα κυκλοφορήσει το 2022. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει το DigiTimes.

Computers Apple Apple MacBook

Το AppleCare+ για το νέο 16-Inch MacBook Pro κοστίζει 399$

Το AppleCare+ για το νέο MacBook Pro 16 ιντσών κοστίζει 399$, δηλαδή 20$ περισσότερο από το AppleCare για το μοντέλο 16 ιντσών προηγούμενης γενιάς.

Computers Apple MacBook Pro

MacBook Pro late 2021 με M1 Pro και M1 Max: Οι τιμές στην Ελλάδα

Η Apple παρουσίασε τη νέα σειρά επαγγελματικών, φορητών υπολογιστών MacBook Pro 14-ιντσών και 16-ιντσών με τη νέα γενιά επεξεργαστών M1 Pro και Μ1 Max.