Άνοδος στις πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών στο τετράμηνο του 2009

Ανοδικά κινήθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρονικών υπολογιστών στο τετράμηνο του 2009. Σύμφωνα με την εταιρία μετρήσεων GFK Hellas, από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Απρίλιο του 2009 οι πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών αυξήθηκαν κατά 26,8%. Κυριότερο χαρακτηριστικό της πορείας των πωλήσεων της συγκεκριμένης κατηγορίας των ηλεκτρονικών προϊόντων είναι η εκρηκτική άνοδος των φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι πωλήσεις των οποίων αντιστοιχούν στο 74% του συνόλου των πωλήσεων στον κλάδο.

Ωστόσο, όπως σημειώνουν οι αναλυτές της GFK Hellas, η άνοδος στις πωλήσεις των τεμαχίων δε συνοδεύτηκε από την αντίστοιχη άνοδο στην αξία των πωληθέντων προϊόντων. Συγκεκριμένα η άνοδος της αξίας των πωληθέντων τεμαχίων στο τετράμηνο του 2009 διαμορφώθηκε στο 3,2%. Το γεγονός αυτό οφείλεται στην πτώση των τιμών των συγκεκριμένων προϊόντων, ως αποτέλεσμα του ισχυρού ανταγωνισμού των εταιριών παραγωγής αλλά και των αλυσίδων καταστημάτων λιανικής. Σύμφωνα με την GFK, η μείωση των τιμών στο τετράμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης διαμορφώθηκε στο 18,5%, ενώ εξίσου σημαντική (26,5%) είναι η μείωση των τιμών στους φορητούς υπολογιστές. Σχετικά με τα κανάλια διανομής, σύμφωνα με τα στοιχεία της GFK Hellas,τη μερίδα του λέοντος απέσπασαν τα εξειδικευμένα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών.

Πηγή: ΣΕΠΕ

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers Intel

Σπάει το φράγμα των 5 GHz ο νέος επεξεργαστής Intel 11ης Γενιάς

Το νέο U Series chip 11ης Γενιάς της Intel θα μπορεί να φτάνει σε συχνότητα λειτουργίας τα 5 GHz με τον ένα πυρήνα.

Computers Apple Apple iMac iPad Pro

Apple M1: Developer εντοπίζει κενό ασφαλείας που δεν διορθώνεται

Ο developer Hector Martin ανακάλυψε ένα κενό ασφαλείας που φαίνεται να επηρεάζει όλες τις συσκευές με το Apple M1 Chip.

Computers ebay Bitcoin

Φθηνά CPU, SSD και μητρικές αναμένεται να γεμίσει σύντομα το eBay

Η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, ως γνωστόν, βασίζεται στην παράλληλη λειτουργία GPUs, οπότε όλα τα υπόλοιπα οδεύουν προς πώληση.

Computers Apple iMac

Νέος iMac 2021: Αθόρυβο σερφάρισμα στο web με μόλις 7db

Σκεφτείτε ότι ένα φύλλο που πέφτει και ακουμπάει στο έδαφος παράγει 10 decibel και ένα ψίθυρος παράγει 30 decibel.