Άνοδος στις πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών στο τετράμηνο του 2009

Ανοδικά κινήθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρονικών υπολογιστών στο τετράμηνο του 2009. Σύμφωνα με την εταιρία μετρήσεων GFK Hellas, από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Απρίλιο του 2009 οι πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών αυξήθηκαν κατά 26,8%. Κυριότερο χαρακτηριστικό της πορείας των πωλήσεων της συγκεκριμένης κατηγορίας των ηλεκτρονικών προϊόντων είναι η εκρηκτική άνοδος των φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι πωλήσεις των οποίων αντιστοιχούν στο 74% του συνόλου των πωλήσεων στον κλάδο.

Ωστόσο, όπως σημειώνουν οι αναλυτές της GFK Hellas, η άνοδος στις πωλήσεις των τεμαχίων δε συνοδεύτηκε από την αντίστοιχη άνοδο στην αξία των πωληθέντων προϊόντων. Συγκεκριμένα η άνοδος της αξίας των πωληθέντων τεμαχίων στο τετράμηνο του 2009 διαμορφώθηκε στο 3,2%. Το γεγονός αυτό οφείλεται στην πτώση των τιμών των συγκεκριμένων προϊόντων, ως αποτέλεσμα του ισχυρού ανταγωνισμού των εταιριών παραγωγής αλλά και των αλυσίδων καταστημάτων λιανικής. Σύμφωνα με την GFK, η μείωση των τιμών στο τετράμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης διαμορφώθηκε στο 18,5%, ενώ εξίσου σημαντική (26,5%) είναι η μείωση των τιμών στους φορητούς υπολογιστές. Σχετικά με τα κανάλια διανομής, σύμφωνα με τα στοιχεία της GFK Hellas,τη μερίδα του λέοντος απέσπασαν τα εξειδικευμένα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών.

Πηγή: ΣΕΠΕ

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers Bitcoin nVidia

Nvidia: Νέος επεξεργαστής σχεδιασμένος για εξόρυξη Ethereum

H Nvidia παρουσίασε ένα νέο επεξεργαστή, ο οποίος δεν στοχεύει στην αγορά των καρτών γραφικών αλλά στους χρήστες που κάνουν εξόρυξη Ethereum.

Computers

Αποκάλυψη τώρα για τον Intel Alder Lake-P

Ο επεξεργαστής της Intel, με την ονομασία Alder Lake-P, αποκαλύπτεται με αναλυτικές πληροφορίες για το εσωτερικό του.

Computers

Η ΙΒΜ βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην κβαντική υπεροχή

Η ΙΒΜ μέσω του λογισμικού Qiskit φέρνει την κβαντική τεχνολογία ένα βήμα πιο κοντά στις λειτουργίες ενός συμβατικού υπολογιστή.

Computers

GeForce Now: Επιτέλους κυκλοφόρησε επίσημα στο Chrome για Windows και Mac

Με το GeForce Now μπορείτε να κάνετε stream τη δική σας βιβλιοθήκη παιχνιδιών όπου και όποτε θέλετε παίζοντας τα αγαπημένα σας παιχνίδια.