Gigabyte GeForce GTX 1080 Xtreme Gaming: Κορυφαίες επιδόσεις με υδρόψυξη

Η Gigabyte ανακοίνωσε την υδρόψυκτη έκδοση της κάρτας γραφικών GeForce GTX 1080 Xtreme Gaming η οποία έρχεται overclocked εργοστασιακά όπως και η αντίστοιχη αερόψυκτη έκδοση.

Η νέα Gigabyte GeForce GTX 1080 Xtreme Gaming έρχεται με την τελευταία έκδοση της υδρόψυξης που προσφέρει η Gigabyte και ονομάζει WaterForce AIO liquid cooling. Σε αντίθεση με άλλες υδρόψυκτες υλοποιήσεις της GTX 1080 η πρόταση της Gigabyte δεν διαθέτει ανεμιστήρα – παρά μόνο στο ψυγείο – και βασίζεται για την ψύξη της κάρτας αποκλειστικά στην αντλία υδρόψυξης η οποία όμως ψύχει όχι μόνο τη GPU αλλά και τη VRAM.

To ψυγείο που συνοδεύει την κάρτα έχει διαστάσεις 120 x 120 χιλιοστά, ενώ γύρω από την αντλία υπάρχει RGB LED φωτισμός και ένα μεγάλο X τα οποία και φωτίζονται. Ο πυρήνας είναι χρονισμένος στα 1.784 MHz με boost στα 1.936 MHz, ενώ οι GDDR5X μνήμες είναι χρονισμένες στα 10,21 GHz. Η κάρτα ενσωματώνει Xtreme VR Link, ένα δευτερεύον I/O mode το οποίο ενεργοποιεί τρία HDMI 2.0b και ένα dual-link DVI για το VR mode. Στο standart mode υπάρχουν τρία DisplayPorts 1.4, ένα HDMI 2.0b και ένα dual-link DVI. Οι επιπλέον θύρες HDMI έρχονται σε εσωτερικά headers τα οποία μπορείτε να συνδέσετε στο πίσω panel με σχετικό bracket ή στο εμπρός τμήμα του case σε μια θέση 5,25.

Η Gigabyte GeForce GTX 1080 Xtreme Gaming συνοδεύεται από εγγύηση καλής λειτουργίας 4 ετών, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουμε πληροφορίες για την τιμή διάθεσης της.

Gigabyte GeForce GTX 1080 Xtreme Gaming, Gigabyte GeForce GTX 1080 Xtreme Gaming: Κορυφαίες επιδόσεις με υδρόψυξη

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers Samsung

Samsung Odyssey OLED G9 (G95SC): Νέο gaming monitor με προηγμένη τεχνολογία AI upscaling

Η Samsung Odyssey OLED G9 διαθέτει λεπτεπίλεπτο σχεδιασμό που περιλαμβάνει ένα κομψό, μεταλλικό πλαίσιο. Στο πίσω μέρος της οθόνης κρύβεται το δημοφιλές CoreSync και Core Lighting+.

Computers featured

Προτάσεις για να χτίσετε ένα οικονομικό gaming PC

Για να χτίσεις ένα οικονομικό gaming PC, θα πρέπει να επιλέξεις τα σωστά εξαρτήματα (hardware) σε συνδυασμό με τον προϋπολογισμό σου (budget).

Computers Qualcomm Qualcomm Snapdragon

H Qualcomm έτοιμη να ανακοινώσει τον νέο Snapdragon

Η Qualcomm ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία του νέου chipset Snapdragon με μια ανάρτησή της στη δημοφιλή κινεζική social media πλατφόρμα Weibo.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.