Google Chrome: Σταματά την υποστήριξη σε XP, Vista και παλαιότερα OS X

Από τον Απρίλιο του 2016 η Google ανακοίνωσε μέσα από το blog της ότι ο Chrome σταματά να υποστηρίζει παλαιότερες εκδόσεις Windows και OS X. Για την ακρίβεια ο Chrome δεν θα αναβαθμίζεται σε Windows XP, Windows Vista, αλλά και OS X 10.6, 10.7 και 10.8.

Η Google αναφέρει ότι οι πλατφόρμες αυτές δεν υποστηρίζονται πλέον από Microsoft και Apple, επομένως το λογικό είναι οι χρήστες να αναβαθμιστούν σε νεότερες εκδόσεις των παραπάνω λειτουργικών, αν θέλουν να έχουν τα τελευταία security updates.

Να ξεκαθαρίσουμε ότι ο Chrome θα συνεχίσει να λειτουργεί στις πλατφόρμες αυτές, αλλά δεν θα παίρνει αναβαθμίσεις. Mπορεί για πολλούς το να μην έχουν την τελευταία έκδοση του λειτουργικού, να μην είναι μεγάλο μείον, όμως ένας browser χωρίς τα τελευταία security patches, σίγουρα δεν είναι κάτι καλό.

Google Chrome: Σταματά την υποστήριξη σε XP, Vista και παλαιότερα OS X, Google Chrome: Σταματά την υποστήριξη σε XP, Vista και παλαιότερα OS X

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
vasilist

Kαι στα vista? έλα ρε google γίνε άπληστη να πέσεις και εσύ σαν μερικές άλλες που την είδαν global players.
Καταλαβαίνω στα xp αλλά και στα vista? σαν να λέμε αγοράστε windows η πάρτε νέο pc με windows.

Σπύρος

Σύμφωνα με την StatCounter τα Vista τον Οκτώβριο του 2015 είχαν μερίδιο αγοράς 1,62%, ενώ τα XP 8,26%. Κάποια στιγμή θα σταματούσαν την υποστήριξη για τα Vista, λόγω του τόσο χαμηλού ποσοστού αποφάσισαν να το κάνουν 2 σε 1.

Ψιλοαναμενόμενο αν σκεφτεί κανείς ότι ο Chrome δεν τρέχει στο Android 4.0 του 2011. Η Google καλώς ή κακώς υποστηρίζει λίγες πλατφόρμες.

Υ.Γ. Firefox FTW 😛

Gvirginia

Ο μόνος λόγος είναι επειδή δεν υποστήριζονται πλέον από τις ίδιες τις εταιρείες. Είναι σπατάλη πόρων να υποστηρίζεις “νεκρά” λειτουργικά.

Bloodmaster

Εγω προτεινω τον Opera browser πραγματικα γρηγορος.

Μάκης

Ε! καιρός ήταν να το κάνει η google, και πολύ άργησε μάλιστα! Άσε που μαζί με τα Windows XP και τα Windows Vista θα έπρεπε να συμπεριλάβει και τα Windows 7, που και αυτά αρχαία είναι πλέον ως λειτουργικό.

γιωργος κ

Δυστυχως και ο OPERA μαλλον σταματησε τις αναβαθμισεις στα windows vista.Πολυ κριμα ,δηλ θα πρεεπι να αλλαξω υπολογιστη και ας ειναι ακομα οκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.