Google: Πατέντα για οθόνη laptop που προσαρμόζεται στον χρήστη

Google Pixelbook

Τα laptops αποτελούν εδώ και χρόνια ένα εργαλείο της καθημερινότητας. Για πολλούς είναι αναγκαίο, απαραίτητο προϊόν ως επαγγελματικός βοηθός. Πρόκειται βέβαια για μια κορεσμένη αγορά, ενώ φαίνεται να μην υπάρχουν άλλες υλοποιήσιμες καινοτομίες στους φορητούς υπολογιστές.

Ένα ασήμαντο (αλλά πολύ ενοχλητικό) πρόβλημα, που όμως δεν έχει επιλυθεί μέχρι σήμερα, είναι η μόνιμη μετακίνηση των panels των laptops από τους χρήστες για να βλέπουν όσο το δυνατόν καλύτερα. Οι κάτοχοι φορητών υπολογιστών αναγκάζονται να μεταβάλλουν την γωνία της οθόνης που έχουν μπροστά τους, ώστε να είναι σε θέση να απολαμβάνουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία θέασης. Πολλές οθόνες μάλιστα έχουν μεγάλες μεταβολές κατά την αλλαγή γωνίας, οπότε οι χρήστες πρέπει συνεχώς να τις φέρνουν πιο κοντά ή πιο μακριά.

Η Google όμως, ο Αμερικανός τεχνολογικός κολοσσός του Mountain View της Καλιφόρνια, φαίνεται να έχει λύσει το πρόβλημα, ενώ μάλιστα το έχει καταθέσει ως πατέντα από το 2013. Η εταιρεία κάνει λόγο για έναν ειδικό μηχανισμό ο οποίος θα μετακινεί αυτόματα την οθόνη του laptop, ανάλογα με το ύψος και την θέση του προσώπου του χρήστη. Ο μηχανισμός θα λαμβάνει ερεθίσματα από έναν ειδικό αναγνώστη προσώπου που θα αντιλαμβάνεται ποια είναι η καλύτερη γωνία θέασης για τον κάτοχο του υπολογιστή. Εν τέλει, η οθόνη θα μεταβάλλεται κάθε φορά που ο χρήστης παρεκκλίνει από την καθορισμένη βέλτιστη γωνία θέασης.

Google Pixelbook

Προφανώς, θα υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους η Google δεν έχει προχωρήσει στην υλοποίηση / εφαρμογή της πατέντας μέχρι σήμερα. Ένας εξ’αυτών ίσως είναι η δυσκολία μαζικής παραγωγής φορητών υπολογιστών με την προαναφερθείσα τεχνολογία. Επιπλέον, θα πρέπει να έχουν λυθεί ζητήματα όπως η ταχύτητα αλλαγής της θέσης της οθόνης (οι χρήστες το κάνουν με μια απλή πίεση του panel προς τα εμπρός ή προς τα πίσω) και η αναγνώριση μόνο ενός προσώπου και όχι πολλών, αν παρακολουθούν παραπάνω από ένας την οθόνη για κάποιο διάστημα.

Να σημειωθεί πως η πατέντα περιλαμβάνει περισσότερες λειτουργίες, όπως το αυτόματο άνοιγμα του laptop όταν ο χρήστης είναι κοντά ή αγγίζει τον υπολογιστή. Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για μια εξαιρετική ιδέα, αλλά το γεγονός πως υπάρχει στα αρχεία της εταιρείας εδώ και τέσσερα χρόνια, αυτό ίσως κάτι να σημαίνει. Ποιος ξέρει, ίσως στο μέλλον δεν χρειάζεται να μετακινούμε εμείς τις οθόνες των φορητών υπολογιστών μας, ίσως το κάνουν εκείνοι για εμάς. Οι τεχνολογία εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς και εμείς παρακολουθούμε.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers Intel

Σπάει το φράγμα των 5 GHz ο νέος επεξεργαστής Intel 11ης Γενιάς

Το νέο U Series chip 11ης Γενιάς της Intel θα μπορεί να φτάνει σε συχνότητα λειτουργίας τα 5 GHz με τον ένα πυρήνα.

Computers Apple Apple iMac iPad Pro

Apple M1: Developer εντοπίζει κενό ασφαλείας που δεν διορθώνεται

Ο developer Hector Martin ανακάλυψε ένα κενό ασφαλείας που φαίνεται να επηρεάζει όλες τις συσκευές με το Apple M1 Chip.

Computers ebay Bitcoin

Φθηνά CPU, SSD και μητρικές αναμένεται να γεμίσει σύντομα το eBay

Η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, ως γνωστόν, βασίζεται στην παράλληλη λειτουργία GPUs, οπότε όλα τα υπόλοιπα οδεύουν προς πώληση.

Computers Apple iMac

Νέος iMac 2021: Αθόρυβο σερφάρισμα στο web με μόλις 7db

Σκεφτείτε ότι ένα φύλλο που πέφτει και ακουμπάει στο έδαφος παράγει 10 decibel και ένα ψίθυρος παράγει 30 decibel.