Google: Συνεργάζεται με την Parallels για να βάλει Windows apps στα Chromebooks

Google, Google: Συνεργάζεται με την Parallels για να βάλει Windows apps στα Chromebooks

H Google έκλεισε μία νέα συμφωνία με την Parallels η οποία έχει ως στόχο να επιτρέπει την εκτέλεση του Microsoft Office, και άλλων εφαρμογών των Windows, στα Chromebooks.

Με στόχο τους επιχειρηματικούς πελάτες

Σε πρόσφατη δημοσίευση της, η Google ανέφερε ότι εξετάζει το μέλλον του Chrome OS στις επιχειρήσεις, με στόχο την προώθησή του λειτουργικού στους επιχειρηματικούς πελάτες.

Το Chrome OS υποστηρίζει εδώ και καιρό τις desktop εφαρμογές των Windows μέσω cloud από τον Parallels Remote Application Server. Ωστόσο, με τη νέα συμφωνία που έκανε η Google με την Parallels οι εφαρμογές θα μπορούν να εκτελούνται μέσω virtual περιβάλλοντος απευθείας στα Chromebooks.

Το Parallels Desktop θα ενσωματωθεί εγγενώς στο Chrome OS, βελτιώνοντας την απόδοση και επιτρέποντας στα Chromebooks την εκτός σύνδεση πρόσβαση σε εφαρμογές όπως το Microsoft Office.

Πρόκειται για μία σημαντική κίνηση που θα επιτρέψει στο Chrome OS και τα Chromebooks να τρέχουν τόσο εφαρμογές Android, όσο και προγράμματα Windows, χωρίς ουσιώδη εξωτερική υποστήριξη.

Το νέο χαρακτηριστικό θα είναι διαθέσιμο μέχρι το φθινόπωρο, στους πελάτες του Chrome Enterprise. Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν η Google σχεδιάζει να προσφέρει αυτό το χαρακτηριστικό και σε οικιακούς χρήστες. Ωστόσο, θεωρούμε δεδομένο ότι κάποια στιγμή στο μέλλον όλοι θα μπορούν να απολαμβάνουν τα οφέλη που προσφέρει.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.