H Apple διαθέτει δωρεάν λογισμικό, για να το χρησιμοποιήσεις πρέπει να δώσεις $16.000

, H Apple διαθέτει δωρεάν λογισμικό, για να το χρησιμοποιήσεις πρέπει να δώσεις $16.000

H 32άρα οθόνη Apple Pro Display XDR ανάλυσης 6K με 1600 nits peak φωτεινότητα και λόγο αντίθεση 1.000.000:1 είναι ότι καλύτερο μπορεί να έχει στην κατοχή του ο επαγγελματίας της φωτογραφίας και του βίντεο. Για να την αποκτήσετε θα πρέπει να διαθέσετε μια μικρή περιουσία μιας και οι δύο εκδόσεις της έχουν τιμή 5.350 ευρώ και 6.300 ευρώ.

Όμως η Apple σας σκέφτεται διαθέτοντας σήμερα δωρεάν – ναι δωρεάν! – το λογισμικό Pro Display XDR Calibrator 1.0.0 για να μπορείτε να βαθμονομήσετε (calibration) την οθόνη για συγκεκριμένες εργασίες που μπορεί να θέλουν διαφορετικές ρυθμίσεις. Όμως υπάρχει μια μικρή λεπτομέρια…

Για να χρησιμοποιήσετε το δωρεάν λογισμό της Apple θα πρέπει να προμηθευτείτε ένα από τα φασματοφωτόμετρα (εργαλεία μέτρησης φωτός που μπορεί να μετρήσει τόσο το μήκος κύματος όσο και το πλάτος του φωτός που εκπέμπεται από μια πηγή φωτός) και συγκεκριμένα να επιλέξετε ανάμεσα στα Photo Research SpectraScan PR-740, PR-745 or PR-788 και Colorimetry Research CR-300.

Όλα καλά έως εδώ. Και πόσο κοστίζει ένα από αυτά τα “spectroradiometers”; To Colorimetry Research CR-300 για παράδειγμα έχει $15.990.

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αύγουστος Καπογιάννης

Για Apple τζάμπα πράγμα είναι… 👻

Χρήστος

Ειστε λίγο άδικοι.

Όταν αγοράζει κάποιος iPhone δεν χρησιμοποιεί δωρεάν το iOS;

Elk

Άντε, που είναι το σχόλιο του Nick?

Nake

Το ‘ότι καλυτερο’ πως προκύπτει; π.χ. τι το κάνει καλύτερο απ το Sony BMV-HX310?

Last edited 3 years πριν by Nake
Harris

Αν δε το έδινε δωρεάν πάλι θα γκρινιάζατε και τα προϊόντα αυτά δεν είναι της Apple

AtiX

Υπάρχει λόγος που είναι τόσο ακριβά αυτά τα προϊόντα???

AtiX

Ευχαριστώ Κώστα, τότε ποιό το νόημα της συγκεκριμένης δημοσίευσης?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.