HP, Ο θάνατος του webOS έρχεται μαζί με σημαντικές αλλαγές

Η HP ανακοίνωσε ότι η διοίκηση της εταιρείας προχωρά σε αξιολόγηση εναλλακτικών στρατηγικών για το Personal Systems Group (PSG). Μέσα από αυτή τη διαδικασία εξετάζεται και ο διαχωρισμός της κατασκευής προσωπικών υπολογιστών σε μια ξεχωριστή εταιρεία μέσω spin-off ή άλλης συναλλαγής. Το PSG έχει διαγράψει μακρά, καινοτόμα ιστορία και ηγείται στο χώρο της τεχνολογίας παρουσιάζοντας ισχυρό ιστορικό λειτουργίας και σημαντική κερδοφορία.

HP, Ο θάνατος του webOS έρχεται μαζί με σημαντικές αλλαγές

Αποτελεί τον κορυφαίο κατασκευαστή προσωπικών υπολογιστών παγκοσμίως με ετήσια έσοδα που άγγιξαν τα 41 δις δολάρια το 2010 και απολαμβάνει ηγετική θέση στην αγορά των consumer και commercial PC. Η HP εφαρμόζει σχέδιο για ριζική αναμόρφωση της εταιρείας. Ένα σημαντικό στοιχείο του πλάνου είναι η έμφαση στις επενδύσεις, στους πόρους και στην παροχή λύσεων υψηλότερης αξίας για τις μεγάλες και μικρομεσαίες ιδιωτικές επιχειρήσεις καθώς και για τους εταιρικούς πελάτες του δημοσίου τομέα. Η HP πιστεύει ότι η διερεύνηση εναλλακτικών για το PSG θα βοηθήσει την εταιρεία να επιτύχει τους στρατηγικούς της στόχους για κερδοφόρα ανάπτυξη και ενίσχυση της αξίας για τους μετόχους. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας η HP θα συνεχίσει να στηρίζει τους πελάτες της στη διαχείριση της πληροφορίας και στην αντιμετώπιση των αναγκών τους, μέσα από ένα χαρτοφυλάκιο που καλύπτει εκτύπωση, λογισμικό, υπηρεσίες, servers, λύσεις αποθήκευσης και δικτύωσης.

«Η διερεύνηση εναλλακτικών λύσεων για το PSG καταδεικνύει τη δέσμευσή μας για την ενίσχυση της αξίας για τους μετόχους μας και την έμφαση στη στρατηγική και τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας», δήλωσε ο Léo Apotheker, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της HP. «Τον Μάρτιο παρουσιάσαμε τη στρατηγική για την HP, η οποία βασίζεται στο cloud, σε λύσεις και λογισμικό που έρχονται να καλύψουν τις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των πελατών μας, οι οποίες ακολουθούν τις τάσεις της αγοράς που επανακαθορίζουν το πώς η τεχνολογία καταναλώνεται και αναπτύσσεται. Έκτοτε, παρατηρούμε επιτάχυνση αυτών των τάσεων, η οποία μας έχει οδηγήσει στην αξιολόγηση πρόσθετων μέτρων για την αναμόρφωση της HP, ώστε να αξιοποιηθούν οι νέες ευκαιρίες. Πιστεύουμε ότι η απόκτηση της Autonomy, σε συνδυασμό με τη διερεύνηση εναλλακτικών λύσεων το PSG, θα επιτρέψει στην HP να γίνει ακόμη περισσότερο ανταγωνιστική και να υλοποιήσει αποτελεσματικά τη στρατηγική της».

Η αγορά των προσωπικών υπολογιστών εξελίσσεται γρήγορα με νέες μορφές και οικοσυστήματα εφαρμογών. Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα δεδομένα, η HP πιστεύει ότι είναι προς το συμφέρον της εταιρείας και των μετόχων της να διερευνήσει εναλλακτικές για την επανατοποθέτηση του PSG ώστε να ανταποκριθεί στις ραγδαίες αλλαγές και να διατηρήσει την ηγετική του θέση στη αγορά της τεχνολογίας.

«Θεωρούμε ότι η διερεύνηση εναλλακτικών για το PSG θα φέρει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα κάνοντάς το πιο ανταγωνιστικό και προσφέροντας μεγαλύτερη αξία στους μετόχους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Apotheker. «Το PSG είναι μια παγκοσμίου κλάσης επιχείρηση, με ηγετική θέση όσον αφορά το μερίδιο αγοράς και με μία εξαιρετικά αποτελεσματική αλυσίδα εφοδιασμού, ευρείας πρόσβασης και go-to-market δυνατοτήτων. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις που θα μπορούσαν να προσφέρουν στο PSG μεγαλύτερη αυτονομία και ευελιξία για να προβεί σε στρατηγικές επενδυτικές αποφάσεις για την καλύτερη θέση της επιχείρησης, προς όφελος των πελατών, των συνεργατών και των υπαλλήλων».

Τα επόμενα βήματα
Η διοίκηση της HP, από κοινού με τους οικονομικούς και νομικούς της συμβούλους θα εξετάσουν στρατηγικές εναλλακτικές, συμπεριλαμβανομένου του διαχωρισμού της κατασκευής προσωπικών υπολογιστών σε μία ξεχωριστή εταιρεία μέσω spin-off ή άλλης συναλλαγής. Η HP εκτιμά ότι η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί σε 12-18 μήνες. Δε μπορεί να υπάρξει περεταίρω διαβεβαίωση για καμία συναλλαγή σχετικά με το PSG. Η εταιρεία δεν προτίθεται να αποκαλύψει τις εξελίξεις σε σχέση με την πρόοδο της στρατηγικής ανάλυσης των εναλλακτικών λύσεων, έως ότου το διοικητικό συμβούλιο της HP εγκρίνει ή ολοκληρώσει μια συναλλαγή ή κρίνει ότι οποιαδήποτε άλλη πληροφορία μπορεί να κοινοποιηθεί.

Ο κ. Apotheker προσθέτει: «Κατά την αξιολόγηση εναλλακτικών στρατηγικών για το PSG, θα εστιάσουμε σε μία κατεύθυνση με γνώμονα τη μεγιστοποίηση της αξίας για τους μετόχους της HP η οποία ταυτόχρονα θα προσφέρει μεγαλύτερες ευκαιρίες στους ανθρώπους μας, στις επιχειρήσεις, στους συνεργάτες και τους πελάτες της HP. Για όσο καιρό η διαδικασία αυτή θα εξελίσσεται θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στην καλή λειτουργία της εταιρείας. Η ισχύς του PSG αποτελεί απόδειξη για την παγκοσμίου κλάσης ομάδα των εργαζομένων μας και αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή τους για καινοτομία απέναντι στους πελάτες και συνεργάτες μας».

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Alan

Μία ερώτηση: Ο κ. Apotheker πώς προφέρετε;;

Γιώργος

Μα που πας βρε Καραμήτρο να μπεις από την στιγμή που υπάρχουν και βασιλεύουν ήδη τα Android, ios και windows? Ανοίγεις τον λάκο σου και μάλιστα μόνο σου.

Αλκίνοος

@Alan, Απόθικερ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers Intel

Σπάει το φράγμα των 5 GHz ο νέος επεξεργαστής Intel 11ης Γενιάς

Το νέο U Series chip 11ης Γενιάς της Intel θα μπορεί να φτάνει σε συχνότητα λειτουργίας τα 5 GHz με τον ένα πυρήνα.

Computers Apple Apple iMac iPad Pro

Apple M1: Developer εντοπίζει κενό ασφαλείας που δεν διορθώνεται

Ο developer Hector Martin ανακάλυψε ένα κενό ασφαλείας που φαίνεται να επηρεάζει όλες τις συσκευές με το Apple M1 Chip.

Computers ebay Bitcoin

Φθηνά CPU, SSD και μητρικές αναμένεται να γεμίσει σύντομα το eBay

Η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, ως γνωστόν, βασίζεται στην παράλληλη λειτουργία GPUs, οπότε όλα τα υπόλοιπα οδεύουν προς πώληση.

Computers Apple iMac

Νέος iMac 2021: Αθόρυβο σερφάρισμα στο web με μόλις 7db

Σκεφτείτε ότι ένα φύλλο που πέφτει και ακουμπάει στο έδαφος παράγει 10 decibel και ένα ψίθυρος παράγει 30 decibel.