Τα HP laptops έχουν εγκατεστημένο κρυφό keylogger

HP laptop keylogger, Τα HP laptops έχουν εγκατεστημένο κρυφό keylogger

Ένας από τους βασικούς κανόνες για να αποφύγεις την εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού στον υπολογιστή σου, είναι να μην επισκέπτεσαι ύποπτες σελίδες και να μην ανοίγεις αρχεία σε email, που επίσης μπορεί να είναι ύποπτα.

Φυσικά, υπάρχουν και πιο πολύπλοκοι τρόποι για να εγκαταστήσει κάποιος malware στον υπολογιστή σου και αυτά είναι τα πολύ απλά βήματα για να προστατευτείς.

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις, που δεν είναι τόσο εύκολο να προστατευτείς, ειδικά όταν δεν φαντάζεσαι ότι μπορεί να υπάρχει κίνδυνος. Ο ερευνητής ασφαλείας, Michael Myng, ανακάλυψε πρόσφατα ότι κάποια από τα laptops της HP έρχονται (ξανά) στους χρήστες με εγκατεστημένα keyloggers.

Για όσους δεν γνωρίζουν, τα keyloggers είναι κομμάτια software, που έχουν τη δυνατότητα να καταγράφουν τις κινήσεις του πληκτρολογίου σου, και έτσι να αποθηκεύσουν usernames, passwords, διευθύνσεις email, αριθμούς τηλεφώνου, μηνύματα κλπ.

Μεταξύ των HP laptops που επηρεάζονται είναι τα EliteBook, ProBook, Pavilion και Envy. Σύμφωνα με τη λίστα που έχει δημοσιεύσει η HP, επηρεάζει υπολογιστές από το 2012.

Η εταιρεία δηλώνει ενήμερη για το πρόβλημα και υποστηρίζει ότι προέκυψε από το Synaptics software, που χρησιμοποιήθηκε για βοηθήσει στο debug προβλημάτων και όχι για λόγους κατασκοπείας. Έχει κυκλοφορήσει ένα patch που αφαιρεί το keylogger.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Smith

Έχω σιχαθεί τις εταιρείες που όταν τις πιάνουν στα πράσα απαντάνε “ουπς έγινε κατα λάθος θα διορθωθεί” χωρίς να υπάρχουν συνέπειες, όπως με εκείνο το κολοκύθι της Google που σε “ακούει” και δίνεις εντολές, έστελνε δεδομένα στους servers αλλά μετά το “διόρθωσαν” αφού ανακαλύφθηκε (απορώ πως ο κόσμος αγοράζει τέτοια συσκευή και ταυτόχρονα παραπονιέται ότι τους παρακολουθούν). Ωραία η τεχνολογία αλλά τρομακτική..

Μakis

Smith, αυτο που ειναι ακομα πιο τρομαχτικο ειναι οτι συνεχιζεις ( εσυ και γω και ολοι μας ) να προτιμας αυτα τα προιοντα! Δν ξερω τι σκ@τ@ εχουν στο κεφαλι τους μερικοι, και δν ειναι εγκεφαλος! Σιγουρα οχι ανεπτυγμενος……

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business HP

Η HP μπλοκάρει ξανά το μελάνι εκτυπωτή τρίτων κατασκευαστών

Η HP εμποδίζει περισσότερους πελάτες να χρησιμοποιούν μελάνι τρίτων κατασκευαστών με τους εκτυπωτές τους, με πολυάριθμες αναφορές διάσπαρτες στο Reddit, στο Twitter και στο κοινοτικό φόρουμ.

Business HP

HP: Πτώση κερδών για το τελευταίο τρίμηνο

Πτώση κερδών ανακοίνωσε η HP Inc. για το τελευταίο τρίμηνο, με την εταιρεία υπολογιστών να ξεπερνά τις εκτιμήσεις των αναλυτών για την κερδοφορία της.

Business HP

Hewlett – Packard: Σχεδιάζει να απολύσει πάνω από 4.000 εργαζομένους

Η αμερικανική κατασκευάστρια ηλεκτρονικών υπολογιστών και εκτυπωτών Hewlett – Packard (HP) ανακοίνωσε ότι θα απολύσει από 4.000 ως 6.000 υπαλλήλους της μέχρι το 2025.

Gear Apple HP macOS

H HP χρησιμοποίησε screenshot macOS σε διαφήμιση για Windows laptop

Η HP είναι κατασκευαστής υπολογιστών με Windows, ωστόσο φαίνεται να πιστεύει πως το “τέλειο laptop” είναι αυτό που τρέχει macOS.