HP Omen: Νέα gaming laptop, desktop και monitor

Δύο χρόνια μετά την τελευταία κυκλοφορία συστήματος της gaming σειράς Omen η HP ανακοίνωσε νέο lineup το οποίο διαθέτει laptop και desktop συστήματα καθώς και ένα monitor 32 ιντσών quad-HD.

Αυτή τη φορά και όσον αφορά τη σειρά laptop η HP κινείται επιθετικά μιας και οι τιμές ξεκινούν από τα 899 δολάρια για το μοντέλο με την οθόνη των 15,6 ιντσών και ανεβαίνουν στα 980 δολάρια για εκείνο με την οθόνη των 17,3 ιντσών.

Για να δούμε τις χαμηλότερες αυτές τιμές έπρεπε να γίνουν μερικές υποχωρήσεις και έτσι αντί για αλουμινένιες κατασκευές τα νέα φορητά είναι πλαστικά αν και ξεχωρίζουν για αυτό που η HP ονομάζει black shadow mesh στο σχεδιασμό του. Επιπλέον τα πληκτρολόγια τους αντί να έρχονται με δυνατότητα φωτισμού πολλών χρωμάτων είναι πλέον απλά φωτιζόμενα σε κόκκινο χρώμα.

Τα νέα Omen laptop έρχονται κάρτες γραφικών έως και την Nvidia GTX 965M, ενώ στην καρδιά τους θα βρείτε ακόμα και τον έκτης γενιάς Intel Core i7. Υποστηρίζουν μνήμη RAM έως και 16GB, ενώ ο χρήστης μπορεί να επιλέξει μεταξύ ενός SSD χωρητικότητας 512GB ή ενός σκληρού δίσκου των 2ΤΒ. Εδώ σημειώστε ότι κάποια configuration υποστηρίζουν την επιλογή και των δύο ταυτόχρονα.

Τα νέα desktop συστήματα της σειράς Omen στοχεύουν μεταξύ άλλων και στο VR μιας και έρχονται έτοιμα για να τρέξουν είτε με το Oculus Rift είτε με το HTC Vive. Εξωτερικά, όπως θα δείτε και στις φωτό είναι τυπικά mid-tower συστήματα ενώ και εδώ στα κορυφαία της σειράς θα βρείτε έως και τον Intel Core i7-6700K, υπάρχει επιλογή για έως και 32GB μνήμης RAM και ενός SSD στα 512GB μαζί με σκληρό δίσκο στα 3ΤΒ.

Στις επιλογές που υπάρχουν διαθέσιμες μπορείτε να εξοπλίσετε το σύστημα σας με τη νέα Nvidia GTX 1080 Founder Edition ή αν προτιμάτε τις υλοποιήσεις της AMD, με τη Radon R9 390X. Ταυτόχρονα αν είστε από εκείνους που κάνουν overclocking υπάρχει επιλογή για υδρόψυξη της CPU.

Τέλος μαζί με τα νέα laptop και desktop της σειράς Omen ανακοινώθηκε και η νέα οθόνη διαγωνίου 32 ιντσών η οποία και υποστηρίζει την τεχνολογία FreeSync της AMD η οποία προσφέρει εξομάλυνση της απόδοση όταν υπάρχει μεταβαλλόμενο framerate, κάτι σύνηθες στα games. Η νέα οθόνη έρχεται με ανάλυση quad-HD στα 2.560×1.440 pixels αν και είμαι βέβαιος ότι κάποιοι gamers θα περίμεναν 4Κ ανάλυση.

Σύμφωνα με την HP τα νέα Omen laptop θα είναι διαθέσιμα από το site της στις 10 Ιουλίου, ενώ τα νέα Omen desktop και το monitor θα είναι διαθέσιμα τον Αύγουστο.

HP Omen, HP Omen: Νέα gaming laptop, desktop και monitor

HP Omen, HP Omen: Νέα gaming laptop, desktop και monitor

HP Omen, HP Omen: Νέα gaming laptop, desktop και monitor

HP Omen, HP Omen: Νέα gaming laptop, desktop και monitor

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ekimolaos

Καλά το κουτί του omen desktop είναι στολίδι. Μπράβο στην HP πάντως, έχει αρχίσει και παίρνει μπρος.

alien

πανεμορφα ολα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers Samsung

Samsung Odyssey OLED G9 (G95SC): Νέο gaming monitor με προηγμένη τεχνολογία AI upscaling

Η Samsung Odyssey OLED G9 διαθέτει λεπτεπίλεπτο σχεδιασμό που περιλαμβάνει ένα κομψό, μεταλλικό πλαίσιο. Στο πίσω μέρος της οθόνης κρύβεται το δημοφιλές CoreSync και Core Lighting+.

Computers featured

Προτάσεις για να χτίσετε ένα οικονομικό gaming PC

Για να χτίσεις ένα οικονομικό gaming PC, θα πρέπει να επιλέξεις τα σωστά εξαρτήματα (hardware) σε συνδυασμό με τον προϋπολογισμό σου (budget).

Computers Qualcomm Qualcomm Snapdragon

H Qualcomm έτοιμη να ανακοινώσει τον νέο Snapdragon

Η Qualcomm ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία του νέου chipset Snapdragon με μια ανάρτησή της στη δημοφιλή κινεζική social media πλατφόρμα Weibo.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.