HP ProBook x360: Στρατιωτικών προδιαγραφών laptop για το σχολείο

Η HP κατασκεύασε ένα νέο laptop το οποίο είναι στρατιωτικών προδιαγραφών, όσον αφορά την αντοχή του, αλλά δεν προορίζεται για χρήση στο πεδίο μάχης. Συγκεκριμένα, προορίζεται για ένα άλλο δύσκολο περιβάλλον, τα σχολεία.Το νέο laptop ονομάζεται HP ProBook x360 Education Edition.

Στην ουσία είναι ένα low-end covertible laptop, στο οποίο πρόσθεσαν μερικά χρήσιμα hardware και software features και μια πολύ ανθεκτική κατασκευή. O Gus Schmedlen, επικεφαλής του τμήματος HP Education, αναφέρει ότι το laptop “δοκιμάστηκε σε στρατιωτικές προδιαγραφές πεδίου μάχης”, και πιο συγκεκριμένα στο MIL-STD-810G standard.

Φυσικά, δεν υπάρχει κάποιος οργανισμός που να επιβεβαιώνει ότι το HP ProBook x360 τηρεί τα απαιτούμενα για αυτό το standard, αλλά η HP το έχει δοκιμάσει σε πτώσεις από γραφεία, πάνω σε τσιμεντένια και σιδερένια πατώματα, ώστε να είναι σίγουρη ότι δεν θα χαλάσει με την πρώτη πτώση.

Το πληκτρολόγιο του laptop είναι και αυτό πολύ ανθεκτικό, και είναι κατασκευασμένο να αντέχει ακόμη και αν βραχεί με αρκετό νερό. Ο Schmedlen λέει ότι, η ικανότητα να αντέχει σε κακή χρήση είναι πολύ σημαντική για τα σχολεία, αφού “Οι μαθητές μπορεί να είναι αρκετά σκληροί, όσο οι εν ενεργεία στρατιωτικοί”.

Οι συσκευές που έχουν σχεδιαστεί να αντέχουν συνήθως είναι μεγαλύτερες και βαρύτερες από τις αντίστοιχες τυπικές, πράγμα που ισχύει και στο HP ProBook x360 Education Edition. Παρόλο που έχει οθόνη 11 ιντσών, το μέγεθός του είναι αυτό που θα περίμενες από ένα laptop 13 ιντσών.

Το HP ProBook x360 Education Edition, έρχεται με προεγκατεστημένο λογισμικό διαχείρισης της τάξης, το οποίο θα συνδυάζεται με ένα άλλο ζευγάρι hardware features. Το πρώτο είναι ένα LED στο πίσω μέρος, το οποίο θα ανάβει όταν είναι ενεργοποιημένο το WiFi, και μία κάμερα στο σημείο που ακουμπάμε τα χέρια μας όταν πληκτρολογούμε, για βιντεοσκόπηση και φωτογραφίες όταν το laptop είναι διπλωμένο σε μορφή tablet.

Η τιμή δεν έγινε διαθέσιμη, με το laptop να προορίζεται για απευθείας πωλήσεις σε σχολεία. Ας ελπίσουμε ότι ίσως στο μέλλον το δούμε σε κάποιο κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών.

HP ProBook x360 Education Edition schools student militairy standards tested, HP ProBook x360: Στρατιωτικών προδιαγραφών laptop για το σχολείο

HP ProBook x360 Education Edition schools student militairy standards tested, HP ProBook x360: Στρατιωτικών προδιαγραφών laptop για το σχολείο

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business HP

Η HP μπλοκάρει ξανά το μελάνι εκτυπωτή τρίτων κατασκευαστών

Η HP εμποδίζει περισσότερους πελάτες να χρησιμοποιούν μελάνι τρίτων κατασκευαστών με τους εκτυπωτές τους, με πολυάριθμες αναφορές διάσπαρτες στο Reddit, στο Twitter και στο κοινοτικό φόρουμ.

Business HP

HP: Πτώση κερδών για το τελευταίο τρίμηνο

Πτώση κερδών ανακοίνωσε η HP Inc. για το τελευταίο τρίμηνο, με την εταιρεία υπολογιστών να ξεπερνά τις εκτιμήσεις των αναλυτών για την κερδοφορία της.

Business HP

Hewlett – Packard: Σχεδιάζει να απολύσει πάνω από 4.000 εργαζομένους

Η αμερικανική κατασκευάστρια ηλεκτρονικών υπολογιστών και εκτυπωτών Hewlett – Packard (HP) ανακοίνωσε ότι θα απολύσει από 4.000 ως 6.000 υπαλλήλους της μέχρι το 2025.

Gear Apple HP macOS

H HP χρησιμοποίησε screenshot macOS σε διαφήμιση για Windows laptop

Η HP είναι κατασκευαστής υπολογιστών με Windows, ωστόσο φαίνεται να πιστεύει πως το “τέλειο laptop” είναι αυτό που τρέχει macOS.