Νέος Mac Pro 2019 με βελτιωμένα τεχνικά χαρακτηριστικά και εμπειρία χρήσης

apple νέος mac pro εμφάνιση 2019, Νέος Mac Pro 2019 με βελτιωμένα τεχνικά χαρακτηριστικά και εμπειρία χρήσης

Έχουν περάσει σχεδόν πέντε χρόνια από την παρουσίαση του τελευταίου Mac Pro και πέρα από την τιμή του υπερ-υπολογιστή της Apple δεν έχει αλλάξει κάτι στο κομμάτι του hardware. Πλέον, πληροφορίες μέσα από την εταιρεία κάνουν λόγο για την εμφάνιση του νέου Mac Pro το 2019.

Αυτό που έκανε εντύπωση με την κυκλοφορία του Mac Pro ήταν όχι μόνο η υπολογιστική ισχύς ακόμα και του πιο “οικονομικού” μοντέλου, αλλά ο σχεδιασμός του μιας και εμφανισιακά δίνει την εντύπωση μιας αρθρωτής κατασκευής, πλησιάζοντας το επίπεδο συναρμολόγησης ενός υπολογιστή με Windows. Ένας σχεδιασμός που έχει σχολιαστεί από πολλούς με έντονα χιουμοριστικό τρόπο ενώ την ίδια στιγμή προκαλεί θαυμασμό το πως η Apple έχει δομήσει την κατασκευή του σε τόσο μικρό μέγεθος.

Το ότι ετοιμάζεται το νέο μοντέλο του Mac Pro μόνο ενθουσιασμό μπορεί να προκαλέσει αφού αλλαγές στο κομμάτι του hardware δεν έχουν γίνει, και το κοινό στο οποίο απευθύνεται θα περίμενε να υπάρξει ανανέωση μέσα σε αυτά τα πέντε χρόνια. Το ευτύχημα είναι πως κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης μεταξύ της Apple και μικρής ομάδας μέσων μαζικής ενημέρωσης, υπήρξε η διαβεβαίωση πως ο νέος Mac Pro θα εμφανιστεί το 2019 με βελτιωμένα τεχνικά χαρακτηριστικά ενώ θα διατηρήσει την ίδια αρθρωτή σχεδίαση που τον κάνει τόσο ξεχωριστό.

Επίσης, στη συζήτηση με τα μέσα δεν έγινε αναφορά μόνο στην ανανέωση του Mac Pro αλλά και σχετικά με την όλη Pro σειρά των προϊόντων της Apple. Η εταιρεία ανέφερε ότι έχει συσταθεί μια ομάδα, την Pro Workflow Team, η οποία θα επικεντρωθεί στα θέματα της συγκεκριμένης σειράς προϊόντων. Τα μέλη αυτής της ομάδας αποτελούν εξέχοντα και διακεκριμένοι ειδικοί από τις ειδικότητες των οπτικών εφέ, επεξεργασίας video, 3D animation και μουσικής παραγωγής. Στη συνέχεια, η Apple δημιουργεί πραγματικά project στα οποία η συγκεκριμένη ομάδα εργάζεται και μέσα από το συνδυασμό του software και hardware, γίνεται μια καταγραφή των σημείων που χρειάζονται βελτίωση, έτσι ώστε να βελτιωθεί όσο γίνεται περισσότερο η συνολική εμπειρία χρήσης του τελικού καταναλωτή.

Είναι επιτέλους καιρός να δείξει η Apple μεγαλύτερη υποστήριξη των καταναλωτών που εργάζονται πάνω σε υπολογιστές της Pro σειράς, ειδικά όταν έχουν επενδύσει μεγάλα χρηματικά ποσά για να χρησιμοποιήσουν ό,τι καλύτερο έχει να δείξει η εταιρεία μέσα από τους συγκεκριμένους υπολογιστές.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NikosAr

Όνειρο θερινής νυχτός …. για τους περισσότερους από εμάς …

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.