IBM: Δεν θα πουλήσει ξανά υπηρεσίες αναγνώρισης προσώπου

IBM, IBM: Δεν θα πουλήσει ξανά υπηρεσίες αναγνώρισης προσώπου

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της IBM, Arvind Krishna, ανακοίνωσε σήμερα ότι η εταιρεία του δεν θα πουλάει πλέον υπηρεσίες αναγνώρισης προσώπου. Επίσης, αιτήθηκε την πραγματοποίηση “εθνικού διαλόγου” για το αν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται γενικά τέτοιες υπηρεσίες.

Μάλιστα, δήλωσε ότι θα υποστηρίζει τη δημιουργία ενός νέου νομοσχεδίου το οποίο θα έχει ως στόχο τη μείωση της αστυνομικής βίας και θα αναγκάζει τους αστυνομικούς να λογοδοτούν για τις πράξεις τους.

Δεν συμμετέχουμε σε τεχνολογίες που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα

Ο Arvind Krishna εξήγησε μέσω ενός εκτενούς κειμένου τους λόγους που οδήγησαν την ΙΒΜ στη συγκεκριμένη απόφαση. Σύμφωνα με τον ίδιο, η εταιρεία του δεν συμμετέχει στη χρήση τεχνολογιών που δεν συνάδουν με τις αξίες και τις αρχές τις εμπιστοσύνης και της ελευθερίας

Επιπλέον, τονίζει ότι η IBM αντιτίθεται και δεν επιτρέπει τη χρήση τεχνολογιών που επιτρέπουν τη μαζική παρακολούθηση, διάγουν τα φυλετικά προφίλ, και παραβιάζουν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και τις ανθρώπινες ελευθερίες.

Τα κέρδη είναι ελάχιστα και για κάποιους ο λόγος της απόσυρσης της

Πέρα από όσα δήλωσε ο Arvind Krishna, η IBM δεν έχει κερδίζει πολλά από την ενασχόληση της με τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου. Για την ακρίβεια, και κυρίως λόγο των εμποδίων που παρουσιάζονται για τη μαζική χρήση τους, δεν έχουν βρει ακόμη πολλές επικερδείς εφαρμογές.

Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσες εταιρείες έχουν ασχοληθεί με το θέμα αυτό, και πέρα από τις δηλώσεις του Arvind Krishna, παραμένει άγνωστο αν η IBM θα συνεχίσει τις έρευνες σχετικά με το AI. Το μόνο που έγινε σαφές από όλα αυτά είναι ότι εγκαταλείπει τις υπηρεσίες αναγνώρισης προσώπου, οι οποίες δεν τις αποφέρουν τα κέρδη που επιθυμεί.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games featured PlayStation 5 Sony

PlayStation Plus: Το Collection του PS5 δεν θα είναι διαθέσιμο μετά τις 9 Μαΐου

Από τον Σεπτέμβριο του 2020, η Sony προσφέρει τη συλλογή PlayStation Plus στους κατόχους PlayStation 5 με ενεργή συνδρομή στο PS Plus.

Smartphones Samsung Galaxy S23

Samsung Galaxy S23: Βελτιωμένη ψύξη με μεγαλύτερους θαλάμους ατμού

Ένα animation που δημοσιεύθηκε από τον Ice Universe δείχνει την ανάπτυξη των θαλάμων ατμού για την ψύξη των chipset συγκριτικά με την περσινή σειρά S22.

Internet Elon Musk featured Twitter

Twitter: Δυνατότητα υποβολής ένστασης κατά της αναστολής λογαριασμών

Όταν ο Εlon Musk ανέλαβε τα ηνία του Twitter, είπε ότι θα προσφέρει «αμνηστία» σε λογαριασμούς που είχαν απαγορευτεί και αναστείλει στο παρελθόν.

Smartphones featured Samsung Samsung One UI

Samsung One UI 5.1: Επίσημο – Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

H Samsung παρουσίασε την τελευταία της σειρά S23 και το ολοκαίνουργιο One UI 5.1 που βασίζεται σε Android 13, το οποίο φέρνει πολλές βελτιώσεις και μερικές νέες δυνατότητες στα τηλέφωνα Galaxy.