Η IBM δίνει πιστοποιήσεις σε developers κβαντικών υπολογιστών

, Η IBM δίνει πιστοποιήσεις σε developers κβαντικών υπολογιστών

H IBM μας φέρνει λίγο πιο κοντά στην εποχή του quantum computing, ανακοινώνοντας την πρώτη πιστοποίηση για προγραμματιστές. Η κίνηση αυτή δείχνει ότι σύντομα οι κβαντικοί υπολογιστές θα αποτελούν μία νέα πραγματικότητα.

Είναι αλήθεια ότι οι κβαντικοί υπολογιστές, ειδικά από την άποψη του hardware βρίσκονται σε νηπιακό στάδιο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι λείπουν οι προσπάθειες για να ενταθούν τα βήματα που οδηγούν προς την κατεύθυνση της ανάπτυξής τους. Κύριο ζήτημα, σύμφωνα με τη λογική της IBM, είναι να δημιουργηθεί μία νέα γενιά προγραμματιστών που θα δημιουργήσουν τα κατάλληλα εργαλεία και το απαιτούμενο λογισμικό για την εκμετάλλευση των δυνατοτήτων που προσφέρει το quantum computing.

To IBM Quantum Developer Certification είναι ένα εργαλείο πιστοποίησης γνώσης των developers πάνω στην εργασία με κβαντικούς υπολογιστές και εστιάζει στο Software Development Kit Qiskit που έχει αναπτύξει η IBM για τον κβαντικό προγραμματισμό. Ήδη το λογισμικό αυτό της IBM έχει εγκατασταθεί σε 600.000 υπολογιστές. Για την απόκτηση του πιστοποιητικού της IBM υπάρχει μια σειρά μαθημάτων, μαζί με τις απαραίτητες εξετάσεις.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.