IBM, Ο 20χρονος γίγαντας της ευρεσιτεχνίας

Είναι γνωστό ότι η ΙΒΜ κατέχει τα περισσότερα διπλώματα ευρεσιτεχνίας στις ΗΠΑ από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία. Η φετινή χρονιά όμως αποτελεί ορόσημο για αυτόν τον γίγαντα της τεχνολογίας και για έναν ακόμα λόγο. Δεν είναι μόνο το 20ο διαδοχικό έτος που η IBM κερδίζει τα περισσότερα διπλώματα ευρεσιτεχνίας από κάθε άλλη εταιρεία, αλλά επίσης κατάφερε να κάνει και προσωπικό ετήσιο ρεκόρ με 6.478 διπλώματα μέσα στο διάστημα αυτών των 12 μηνών σύμφωνα με την IFI, την αρμοδία υπηρεσία κατοχύρωσης.

, IBM, Ο 20χρονος γίγαντας της ευρεσιτεχνίας

“Είμαστε υπερήφανοι για αυτό το νέο ρεκόρ. Οφείλεται στην τεχνολογική και επιστημονική δημιουργικότητα η οποία αναπτύσσεται εδώ και πολλά χρόνια, μια δέσμευση της IBM για την έρευνα και την ανάπτυξη,” δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ginni Rometty.

Στη δεύτερη και τρίτη θέση βρίσκεται η Samsung με 5.081 διπλώματα ευρεσιτεχνίας και η Canon με 3.174.

Τόσο η Google όσο και η Apple μπήκανε και αυτές στο Τοp 50 της λίστας, στις 21 και 22 θέσεις αντίστοιχα και παρόλο που δεν βρίσκονται στην κορυφή της λίστας οι δουλειές πάνε πολύ καλά.

“Η Google και η Apple παίρνουν πολύ σοβαρά τα ζητήματα γύρω από την πνευματική ιδιοκτησία και παίζουν για να κερδίσουν”, είπε στους New York Times ο Mike Baycroft, διευθύνων σύμβουλος της IFI.

Από τα χορηγηθέντα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της IBM, περίπου 200 ήταν σχετικά με την ασφάλεια, γεγονός που δείχνει ότι η εταιρεία δίνει έμφαση στην τομέα της τεχνολογίας που αφορά την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Άλλες ευρεσιτεχνίες που εκδόθηκαν: στους τομείς της υγείας, της ανάλυσης, του cloud, για κινητά, για τράπεζες, για την κοινωνική δικτύωση και πολλά άλλα.

Από το 1993 έως το 2012, η ​​IBM έχει λάβει σχεδόν 67.000 διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

Το έτος που μας πέρασε λοιπόν 8.000 από τους εφευρέτες της εργάστηκαν σκληρά και πέτυχαν το μεγάλο αυτό ρεκόρ των 6.478 διπλωμάτων.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business IBM

Αλλαγή στρατηγικής για την IBM – Καταργεί 3.900 θέσεις εργασίας

Ακόμη ένας τεχνολογικός κολοσσός, όπως η IBM δείχνει να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στην οικονομική κρίση και προχωρά σε απολύσεις προσωπικού.

Business IBM iPhone Steve Jobs

Mark Sullivan: Ο άνθρωπος που προέβλεψε το smartphone… το 1953

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην Tacoma News Tribune στις 11 Απριλίου 1953 όταν ο Steve Jobs ήταν λίγο πάνω από δύο ετών.

Business Fujitsu IBM

Fugaku: Ο πιο γρήγορος υπερυπολογιστής στον κόσμο βρίσκεται στην Ιαπωνία

Μπορεί το όνομά του Fugaku να μη σας λέει πολλά, αλλά τα 442 petaflops της υπολογιστικής του ισχύος υπόσχονται τα… πάντα.

Gear ΙΒΜ

H IBM αποκαλύπτει τον πρώτο κβαντικό υπολογιστή της

Τη Γερμανία επιλέγει η IBM για να παρουσιάσει τον έναν από τους πιο ισχυρούς κβαντικούς υπολογιστές στην Ευρώπη.