Η IBM αναπτύσσει νέα μνήμη τύπου flash 100 φορές πιο γρήγορη

4

Η IBM είναι γνωστή σε όλους και πρόσφατα γιόρτασε και τα εκατοστά της γενέθλια. Μόλις σήμερα ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει μια καινούρια μνήμη τύπου flash, η οποία θα είναι 100 φορές ταχύτερη. Η νέα μνήμη PCM (phase change memory) όπως ονομάζεται γράφει και διαβάζει 100 φορές πιο γρήγορα από τις υπάρχουσες μνήμες flash και “αντέχει” αρκετά εκατομμύρια εγγραφές (write-cycles).

Οι σημερινές μνήμες flash “αντέχουν” κάποιες χιλιάδες εγγραφών. Η διαφορά είναι πραγματικά μεγάλη, 10.000.000 εγγραφές εν αντιθέσει με μόλις 30.000 για τις σημερινές μνήμες. Η IBM υποστηρίζει πως το κόστος κατασκευής PCM μνημών είναι σε χαμηλά επίπεδα, κάτι που σημαίνει πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις συσκευές, από υπολογιστές μέχρι και κινητά τηλέφωνα. Σκεφτείτε πόσο πιο γρήγορα θα “bootάρουν” τα συστήματα με χρήση τέτοιων μνημών( instantaneous memory). Θα είναι απόλυτα εφικτό το λεγόμενο Instant ON σε όλους τους υπολογιστές. Βέβαια θα πρέπει να κάνουμε υπομονή περίπου 5 χρόνια από σήμερα, μιας και το όλο project έχει χρονικό ορίζοντα το 2016.

IBM PCM memory

Πηγή

Marios1508

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
4 Σχόλια
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Alex

Πολύ μου άρεσε η ιδέα, μέχρι που ανέφερες το “σε 5 χρόνια απο τώρα” και το 2016 🙁

Κώστας Βλαχάκης

Περνάει γρήγορα ο καιρός…. :p

Someone

Δεν μπορώ να φανταστώ έναν ssd που να έχει ταχύτητα 50.000mbyte/sec (θεωρητικό read), από 500mbyte που έχουμε σήμερα με έναν “Ocz vetrex 3” τότε πρέπει να αλλάξουν και αλλά πράγματα εκτός από της μνήμες (cpu, καλωδιώσεις κλπ), τότε μιλάμε για οπτικό υπολογιστή (από το οπτική ίνα).

Deo Domuique

Τέτοια νέα δεν είναι να τα εξαπολύεις τουλάχιστον 5 χρόνια πριν…

Ποιος ζει ποιος πεθαίνει σε 5 χρόνια. Καλά, θα φάω τη γλώσσα μου. Τουλάχιστον μπορεί να έχουμε ανακάμψει κατά ένα 15 τοις εκατό οικονομικά ως Έθνος.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα