Οι επεξεργαστές του μέλλοντος είναι από νανοσωλήνες άνθρακα

Νέες μεθόδους κατασκευής επεξεργαστών εξελίσσουν οι ερευνητές, με τα τελευταία νέα να κάνουν λόγο για νέα chips τα οποία θα είναι κατασκευασμένα από νανοσωλήνες άνθρακα αντί για το κλασικό πυρίτιο, με τη νέα μέθοδο να εμφανίζει αρκετά πλεονεκτήματα έναντι της μέχρι σήμερα χρησιμοποιούμενης. Μέχρι σήμερα δεν ήταν εφικτό να κατασκευαστούν chips από νανοσωλήνες άνθρακα, αλλά η IBM έκανε το “θαύμα” της.

Πλέον είναι εφικτό να χωρέσουν αρκετοί νανοσωλήνες σε ένα chip, με μία πυκνότητα η οποία φτάνει στο 1 δισεκατομμύριο νανοσωλήνες σε κάθε τετραγωνικό εκατοστό. Οι ερευνητές της IBM θέλουν να αυξήσουν την πυκνότητα, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα έως και τον τριπλασιασμό της επεξεργαστικής ισχύος σε σχέση με τα δυνατά chips που χρησιμοποιούνται σήμερα. Το αξιοθαύμαστο είναι ότι ενώ θα είναι αυξημένη η ισχύς, η κατανάλωση ενέργειας θα είναι μειωμένη σημαντικά. Αυτό ακούγεται σαν ιδανικός συνδυασμός…

Οι επεξεργαστές του μέλλοντος είναι από νανοσωλήνες άνθρακα

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers Bitcoin nVidia

Nvidia: Νέος επεξεργαστής σχεδιασμένος για εξόρυξη Ethereum

H Nvidia παρουσίασε ένα νέο επεξεργαστή, ο οποίος δεν στοχεύει στην αγορά των καρτών γραφικών αλλά στους χρήστες που κάνουν εξόρυξη Ethereum.

Computers

Αποκάλυψη τώρα για τον Intel Alder Lake-P

Ο επεξεργαστής της Intel, με την ονομασία Alder Lake-P, αποκαλύπτεται με αναλυτικές πληροφορίες για το εσωτερικό του.

Computers

Η ΙΒΜ βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην κβαντική υπεροχή

Η ΙΒΜ μέσω του λογισμικού Qiskit φέρνει την κβαντική τεχνολογία ένα βήμα πιο κοντά στις λειτουργίες ενός συμβατικού υπολογιστή.

Computers

GeForce Now: Επιτέλους κυκλοφόρησε επίσημα στο Chrome για Windows και Mac

Με το GeForce Now μπορείτε να κάνετε stream τη δική σας βιβλιοθήκη παιχνιδιών όπου και όποτε θέλετε παίζοντας τα αγαπημένα σας παιχνίδια.