iMac 2012, Δεν πιστεύεις το πόσο λεπτά είναι

Ανακοινώθηκε η νέα σειρά υπολογιστών iMac με εξαιρετικά λεπτό πάχος μόλις 5 χλστ. σε δύο διαστάσεις οθόνης με 27 ίντσες ανάλυσης 2560×1440 pixels και 21.5 ίντσες ανάλυσης 1920×1080 pixels τεχνολογίας LCD IPS με φωτεινότητα 300 nits. Τα νέα iMac 2012 θα ξεκινήσουν να πωλούνται Νομέβριο και Δεκέμβριο με επεξεργαστές Intel Core i7 και Core i 5 με κάρτα γραφικών NVIDIA Kepler και μνήμη RAM έως 32GB.

iMac 2012 21.5 ίντσες: Intel Core i5 2.7GHz, 8GB RAM, 1TB HDD – 1.299 δολάρια Αμερικής
iMac 2012 27 ίντσες: Intel Core i7 2.7GHz – 1.799 δολάρια Αμερικής

, iMac 2012, Δεν πιστεύεις το πόσο λεπτά είναι

, iMac 2012, Δεν πιστεύεις το πόσο λεπτά είναι

, iMac 2012, Δεν πιστεύεις το πόσο λεπτά είναι

, iMac 2012, Δεν πιστεύεις το πόσο λεπτά είναι

, iMac 2012, Δεν πιστεύεις το πόσο λεπτά είναι

, iMac 2012, Δεν πιστεύεις το πόσο λεπτά είναι

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

29 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
antonis

2560×1440 αναλυση, 32gb ram, i7, 768gb kai 5χιλιαοστα? αυτο οντως ειναι καλο!!!

Μακρης Γιωργος

The new iMac is 80 per cent thinner than the previous generation. The edge is just 5mm thick.

Η ακμη, οχι ολο…

alexandros945

πάει τους χαλάσανε τελίος η καλύτερη γενιά ειναι του 2009 (τελος!!!!!)

giorgos

δεν νομίζω να παίζει και πολύ μεγάλο ρόλο το πάχος σε ένα iMac.. Τα υπόλοιπα δε, είναι εντυπωσικά. Και το Mac mini μου άρεσε αρκετά

azriel84

hybrid storage SSD με παραδοσιακούς HDD…δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο, ευχαριστώ.

Γιαννης

Παιδιά … Ηταν κάτι το διαφορετικό επιτέλους η apple μπόρεσε να παρουσιάσει κατι πραγματικά εκπληκτικό .. Περιμένω απο το μαρτη να βγουν και επιτέλους δικαιώνομαι … Προπαραγγελία μόλις κυκλοφορήσει Ελλάδα

Nickolas

Πανέμορφα, αλλά για να είναι τόσο λεπτά αφαίρεσαν και το dvd drive!

Apo-delirium

Απολυτως κανενας λογος να αφαιρεσουν το dvd drive…Και ας σκεφτόμαστε και λιγο λογικα…Το οτι ειναι ενα beast και μαλιστα παρα πολυ λεπτο συμφωνω πως κεντριζει το ενδιαφερον…Αλλα τα 5mm θα κανουν την δικια μου ζωη πιο ευκολη καθως δουλεω σε ενα iMac…?Οχι

Αποστόλης

Εντυπωσιακό event (το απολαυασα στο Apple TV) με πολλές συσκευές, αλλα νομίζω πως το iMac πραγματικά έκλεψε την παράσταση.
Και εγω χαλαστηκα που αφαιρέθηκε το DVD drive αναγκάζοντας τον χρήστη να έχει πλέον εξωτερικό, πράγμα απαράδεκτο, ειδικά όταν μιλάμε για iMac που έχει συγκεκριμένη φιλοσοφία.
Παρόλα αυτά έμεινα με ανοιχτό το στόμα όταν το είδα.

Γιωργος

Ειναι παρα πολυ ωραια !
Αλλα απο τι στιγμη που δεν το περνεις βολτα οπως ενα λαπτοπ, δε βρισκω το νοημα να ειναι τοσο λεπτα, συν του οτι θα πρεπει να παρεις εξτρα τη σιντιερα.
Αλλα ειναι εντυπωσιακο οπως και να το κανουμε.

Πανος

Το ειδα και μου “αρεσε” αλλα για το DVD drive που δεν θα το εχει επανω…Κακό αλλα και για την οθόνη δεν είναι Retina…Μαλλον κατα αρχες του 2013 βλεπω να κάνουνε ξανα αλλαγές ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ για τοσο ΑΚΡΙΒΑ μηχανήματα και ας ειμαι FAN του μηλου!!

NIKAKOS

Εδώ τα λόγια είναι περιττά! Είναι κατάλεπτο!

Petran

Πραγματικά εντυπωσιακά τα νέα iMac!!!

Θεόφιλος Γ.

WOW!!! πραγματικά εντυπωσιακά τα καινούργια iMac! εμένα προσωπικά το θέμα του dvd rom ή rewrite δεν μπορώ να πω ότι με απασχολεί ούτε στα iMac αλλά ούτε και σε Η/Υ. Τα θεωρούσα “περιττά” έξοδα κατά την σύνδεση ενός υπολογιστή. Τα εξωτερικά πιστεύω κιόλας ότι είναι πιο εξυπηρετικά για προσωπικούς λόγους τουλάχιστον! 😀 Τιμές μπορούμε να πούμε ότι δεν είναι και τόοοοοσο τσιμπημένες για iMac (μην ξεχνάμε ότι το euro είναι πιο ακριβό απο το δολάριο σε περίπτωση αγοράς απο e-bay) αλλά λόγο της Ελλαδίτσας μας θα χτυπήσουν Θεό!! 😛

Giorgos Mallis

Δεν είμαι fan της Apple να το ξεκαθαρήσω αλλά πιστεύω ότι αυτή την φορά έκανε πολύ καλή κίνηση. Όσο για το dvd drive πιστεύω ότι δεν είναι και βασικό τώρα πια. Είχα να χρησιμοποιήσω πολύ καιρό dvd drive και όταν το χρειάστηκα η τιμή ενός εξωτερικού drive ήταν πολύ μικρή για να έχω πρόβλημα ουσιαστικό.

Teo

Ποτε δεν μου άρεσαν τα imac,θεωρούσα ότι με τα ίδια λεφτά φτιάχνω ένα υπερτουμπανο pc….αλλα μετά το σημερινό έπαθα σοκ…..είδα την παρουσίαση της apple και την ώρα που το παρουσίαζε έβαλα το χέρι μου και έπιασα το πάχος της οθόνης του υπολογιστή μου,στραβοκαταπια….τουμπεκί και respect στην apple γι αυτό το θαύμα της τεχνολογίας….δεν έχω λεφτά να τα αγοράσω αλλα αν είχα θα το αγοράζω σίγουρα.

gian

θαυμάζω την apple όσο αφορά την πρωτοπορία στο design και την αισθητική αλλά για να κάνω την δουλειά μου θέλω ωμή δύναμη και όχι ένα όρθιο laptop 21 και 27″.

Ακόμα ένας χρόνος support για μία τόσο ακριβή συσκευή συν τα απαράδεχτα ακριβά πακέτα επέκτασης εγγύησης καθιστούν την σειρά ιδανική μόνο για οικονομικά ευκατάστατους η διανοητικά ανάπηρους. (δεν το λέω υποτιμητικά αλλά δεν πας για Ferrari ρε φίλε αν είσαι άνεργος.)

gian

** φυσικά αν ήμουν οικονομικά ευκατάστατος θα ήταν από τις πρώτες συσκευές που θα έβγαζα στην ταράτσα.

tasos

αυτο το πραγμα απλα δεν υπαρχει.εξωπραγματικος σχεδιασμος.νομιζω πως ακομα και οι haters εδω πρεπει να της πουν ενα μπραβο.μπορουμε να καταλογισουμε πολλα στο δαγκωμενο μηλο αλλα αυτη η εμμονη στην τελειοτητα κλεινει στοματα.κατα πασα πιθανοτητα δεν θα παρω ποτε imac αλλα θα το ηθελα στο γραφειο μου σαν τρελλος,μονο να το κοιταζω τιποτα αλλο.για μενα επισκιασε ολα τα αλλα προιοντα σημερα.η πρωτη φορα που ειπα wow μετα το 2007 και το iphone 2g.ο steve θα ειναι χαρουμενος σημερα…

azriel84

wow factor μετά από καιρό για την Apple.

EliasKir

Παραπλανητικος ο τιτλος παιδια. Απο ολα αυτα που παρουσιασε σε σχεση με τα νεα Mac, διαλεηατε το πιο fail. Το να ειναι 5 χιλ στην ακρη το δεν λεει κατι. Νομιζω οτι καταλαβαινομαστε.

keysmith

ωραία αλλα πάλι υπερβολικό με την έννοια ότι θα προτιμούσα να ήταν 10mm παχύ (αντι 5) και να στοίχιζε 500 € (και 100€) λιγότερα.. 🙂
Τες πά.. Win 7 μπορείς να τους περάσεις; :p

Αποστόλης

Αν πάντως πέσουν οι τιμές στα “παχιά iMac” … θα ειναι πολυ καλές αγορές.
ΚΛΑΙΝ ΜΑΙΝ το πάχος, που βέβαια αισθητικά τα σπάει να λέμε την αλήθεια αλλα δεν ειναι κάτι που το κουβαλάει κάποιος ή θα παει να το κοιτάξει από τα πλάγια ξερω εγω.
Δεν θα καταλαμβάνει λιγότερο χώρο αφού με τη βάση που ειναι σχεδόν ίδια, καταλαμβάνει τον ίδιο πάνω στο γραφείο.
Αρνητικό ειναι πως θα καταλάβει στo γραφείο του χωρο και ένα DVD drive και μη μου λέτε πως ειναι αχρείαστα… Θέλω να σας δω όταν θα θέλετε να κάνετε εγκατάσταση κάποιο προγραμμα από cd πως θα το κάνατε. Κακά τα ψέματα.
Ανοίγει ο δρόμος για αγορά παλιών φτηνότερων (ελπίζω) iMac.

Ισιδωρος Σκλιβανος

Οι τιμες εξω φενονται καλες εδω οι απατεωνες στο ελλαντα ποσο θα τις ανεβασουν άραγε

MixalakisS

Πανέμορφο, με τελειο hardware και το καλύτερο λειτουργικό για μένα 🙂 αρνητικό φυσικά η τιμή

Βασίλης Ταγαράκης

Τέλειο !!! Υπερβολικά λεπτό !!!!

Γιαννης

Παιδιά ξέρετε ποτε θα ρθει Ελλάδα ! Έχω ψάξει πολυ το θέμα του iMac και επειδη Ινδία μαρτη δεν είχα μαζέψει ολα τα λεπτά πίστευα πως θα τον αναβαθμιζαν το καλοκαίρι ( τον Ιούνιο στο WWDC ) αν και δεν παρουσιάστηκε άξιζε η υπομονή 1 ολόκληρου χρόνου με ενα dell mini 9 στην θέση του χαλασμένου windows pc μου και καιρός να εξερευνήσω το OS X … Οπότε αν μάθετε πείτε …

Alan

Τo DVD είναι περιττό πιά. Τι δεν μπορείς να κάνεις με τις υπηρεσίες τις Apple, στην Αμερική τουλάχιστον; Τα πάντα γίνονται μέσω ίντερνετ και θυρών, οπότε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple Apple iMac iMac

Apple iMac 27″: Δεν προβλέπεται να ενημερωθεί με τσιπ Apple Silicon

Το iMac 27 ιντσών της Apple ήταν, μαζί με το iMac Pro, το Intel Mac που διακόπηκε άμεσα χωρίς να αντικατασταθεί από Apple Silicon έκδοση.

Gear Apple featured iMac

Νέος iMac 24″ από την Apple: Τσιπ M3 και περισσότερη μνήμη

Στην εκδήλωση “Scary Fast”, η Apple παρουσίασε το iMac 24 ιντσών με το νέο τσιπ M3, περισσότερη μνήμη και ray tracing.

Gear Apple Apple iMac iMac

Δείτε σε βίντεο πρωτότυπο iMac με οθόνη αφής… από το 1999

Εδώ και πάρα πολύ καιρό ακούγονται φήμες για Mac με οθόνη αφής, πράγμα που παρουσιάζεται σαν κάτι καινούργιο. Αλλά δεν είναι.

Smartphones Apple Apple iMac iMac

Τι περιμένουμε από την Apple μέχρι το τέλος του 2023

Μετά τα νέα iPhone και Apple Watch, η προσοχή μας έχει στραφεί στο τι ακόμα μπορεί να αποκαλύψει η εταιρεία μέχρι το τέλος του 2023.