iMac 27 πρόβλημα μετά την αναβάθμιση σε High Sierra

update High Sierra iMac 27 πρόβλ, iMac 27 πρόβλημα μετά την αναβάθμιση σε High Sierra

Την Πέμτπη που μας πέρασε προχώρησα στο High Sierra update που έκανε διαθέσιμο η Apple για κατόχους iMac και MacBook. Συγκεκριμένα το πέρασα στον iMac 27 μοντέλο late 2013 που χρησιμοποιώ σαν βασικό υπολογιστή για τις καθημερινές μου εργασίες.

Μετά όμως από το update σε High Sierra ο iMac 27 (late 2013) μου έχει τράβηξει 2 απρόσμενα restart μόνος του. Κάτοχοι iMac και MacBook έχετε παρατηρήσει προβλήματα μετά το update ή όχι;

Update: Ακόμα ένα αναπάντεχο restart πριν λίγο, σήμερα Κυριακή. Μετράω 3 μέσα σε 4 μέρες.

Αφήστε ένα σχόλιο με το μοντέλο που έχετε και την εμπειρία σας από την αναβάθμιση σε High Sierra. Επίσης διαβάστε και τα σχόλια στο σχετικό post στο fan page του Techblog.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
John

Σε iMac 21.5 inch late 2012 δεν είχα κανένα πρόβλημα. Όλα λειτουργούν ρολόι και μάλιστα παρατήρησα ταχύτερο render στο final cut. Έχω πολλά προβλήματα ωστόσο στην εφαρμογή photos

Darth

Μέχρι τώρα έχω περάσει high Sierra γύρο στα 30 μηχανήματα όπου έκανα update (upgrade) παρατήρησα πτώση στης επιδώσεις κάποια τυχαία restarts, kernel panics και κάποια παγωματα
Όπου έκανα clean install (create bootable USB, boot from it, format hard drive and install from scratch) Και προφανώς χωρίς επαναφορά από time machine όλα ήταν άψογα και χωρίς κάποιο παράπονο
Έτσι οποίος θέλει το κεφάλι του υσιχο κάνει format και όχι upgrade

Leonidas

Στο macbook pro το εβαλα χωρις κανενα προβλημα.
Στο iMac 27 late 15 ΔΕΝ το εβαλα γιατι καπου διαβασα οτι σε μηχανικους δισκους ή fusion υπηρχε ‘θεματακι’ και οτι θα κυκλοφορισει αργοτερα.

Παναγιωτης

Ποτε δεν κάνουμε κατευθείαν το update… Ας βγει το πρωτο pach και μετά…
Εγώ στο Mac mini θα περιμένω κάνα μήνα ακόμα. Αλλωστε η sierra είναι μια χαρά και η high sierra δεν είναι οτι έχει τρελές διάφορες (εμφανισιακά τουλαχιστον), το νέο συστημα αρχείων δεν ξέρω αν το υποστηρίζουν οι εφαρμογές μου.

lsantas

Έχω ένα MacBook pro early 11 13″ από την μέρα που άλλαξα μνήμες στα 8gb κάνει rr μόνο του μια φορά στις 2 εβδομάδες. Αυτό συμβαίνει τα τελευταία 3 χρόνια…

Chris_BMW

@Darth

Σε mac book pro 2015 τι προτείνεις;Το αγόρασα με OSX El Capitan πέρασα απο πάνω το Sierra με μονο πρόβλημα(το οποίο λύθηκε με μεταγενέστερο update) την αποσύνδεση κάποιες φορές από το wifi

giannis

Σε Macbook pro 13′ 2015 την πέρασα χωρίς προβλήματα. Μόνο μία φορά σαν να μπήκε σε ύπνο η συσκευή χωρίς όμως να κάνει restart (ίσως να ήταν και λάθος χειρισμός). Το μόνο μου παράπονο είναι ο χρόνος εκκίνησης που αυξήθηκε λιγάκι. Πάντως οι διαφορές σε καθημερινή χρήση είναι λίγες.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ

MacBook Pro 2016 15′ μετα απο clean install κανενα προβλημα.Νομίζω οτι εχει και λιγο καλυτερη διαρκεια ζωης της μπαταριας.Αντίθετα με το ios 11 που μειωθηκε η διαρκεια ζωης του i phone κατα πολυ.

Ilias

Σε iMac 27 late 2013 και σε Macbook pro 13′ late 2015 δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα.

Ανδρέας

MacBook Air 13 Early 2014 με καθαρή όμως εγκατάσταση (format) (ποτέ δεν κάνω απλα upgrade το OS) σχεδόν κανένα πρόβλημα. Όλα τρέχουν και φορτώνουν αισθητά πιο γρήγορα. 2 μονο μικροπροβληματάκια. Ένα ότι το προγραμμα tunnelblick (για VPN) δεν λειτουργεί οταν παει αν συνδεθεί σε VPN με ενα ακυρο σφαλμα οτι δεν μπορει να γράψει στην τοποθεία /tmp. Τελικά όμως, απλά πρέπει να πας στις ρυθμίσεις ασφαλείας και να του επιστρέψεις την λειτουργία. Και ένα αλλο, όσοι έχουν κινέζικα arduino κλωνους με το τσιπάκι CH340/341 και περάσουν τον επίσημο driver της εταιρίας του (που ειναι validated μεχρι το Sierra) θα έχουν kernel panic αν συνδέσουν το arduino. Αλλά ήδη υπάρχει τροποποιημένος driver με συμβατότητα high sierra στο github, απλά δεν είναι της εταιρίας του.

Θεόδωρος

Imac 27″ mid 2010 πέρασα το high Sierra από την πρωτη μέρα και ως τώρα δεν έχει παρουσιαστεί κανέναν πρόβλημα.

νικος

κανενα προβλημα και σε μενα απλα καθυστερει 10 sec περισσοτερο στο μπουταρισμα

Dionisis

rMBP 13’ late 13 αυτο που εχω αντιμετωπίσει ειναι οτι ενω μου δείχνει οτι εχω τα ελληνικα στο keyboard γραφει με λατινικους χαρακτήρες. Κανενα αλλο προβλημα

Tassos

Καλησπέρα Κώστα, κάτοχος MacBook Pro 15 Mid 2015 εδώ. Δεν έκανα απλά install το update αλλά όπως και @Darth το έκανα clean install και χωρίς επαναφορά απο backup (create bootable USB, boot from it, format hard drive and install from scratch).
Δεν μου έχει παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα και κανένα restart.

Michael Papaioannou

Εγώ το έβαλα (με update) σε MacBook Pro 2011 και δουλευει τέλεια. Η διαφορά είναι ότι φοράει SSD. Το High Sierra έχουν γράψει, ότι δουλευει καλύτερα σε SSD, όπου ενσωματώνει το νέο σύστημα αρχείων APFS, κάτι που δεν κάνει σε μηχανήματα με μηχανικό ή hybrid δίσκο. Ίσως εκεί να δημιουργούνται κάποια conflicts και να κάνουν restart.

bakchr

Έκανα το upgrade (όχι clean install, βαριέμαι να τα περνάω όλα από την αρχή) σε iMac 27 5K late 2015 και σε macbook pro early 2011. Στο iMac δεν έχω παρατηρήσει κανένα πρόβλημα, στο macbook μόνο ελάχιστη καθυστέρηση στην έναρξη.

Paris Kts

Έκανα εγκατασταση του Mac Os High Sierra (clean install) στο MacBook Pro Late 2011 13″ με i5 και SSD.
Τα Συν: Το Bootαρισμα μειωθηκε κατα 4 δευτερολεπτα, εχω παρατηρήσει μεγαλυτερη διαρκεια μπαταριας και γενικοτερα ο υπολογιστης τρεχει αρκετα πιο smooth..
Τα Μείον: Εχω παρατηρησει ασυμβατοτητα με αρκετές εφαρμογές (τρίτων) μια εκ των οποιων ειναι και αρκετα σημαντικη για εμενα, το Boom 2 1.6 το οποιο crashαρει συνεχώς.

Billias

Σε Mac mini 2014 δεν έχω αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής κανένα πρόβλημα.Μια ερώτηση μόνο..τον νέο filesystem πώς το βλέπουμε γιατί στο disk manager βλέπω AFS+

Stelios

Macbook pro 2012, 13.3”, με SSD-16GB RAM.. Δουλεύει απροβλημάτιστα από το update… Καθυστερήσεις δεν παρατηρήθηκαν.

dathanas

Εχω αντιμετωπίσει οτι ενω μου δείχνει οτι εχω τα ελληνικα στο keyboard γραφει με λατινικους χαρακτήρες.ΠΩΣ ΛΥΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ????????

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers Samsung

Samsung Odyssey OLED G9 (G95SC): Νέο gaming monitor με προηγμένη τεχνολογία AI upscaling

Η Samsung Odyssey OLED G9 διαθέτει λεπτεπίλεπτο σχεδιασμό που περιλαμβάνει ένα κομψό, μεταλλικό πλαίσιο. Στο πίσω μέρος της οθόνης κρύβεται το δημοφιλές CoreSync και Core Lighting+.

Computers featured

Προτάσεις για να χτίσετε ένα οικονομικό gaming PC

Για να χτίσεις ένα οικονομικό gaming PC, θα πρέπει να επιλέξεις τα σωστά εξαρτήματα (hardware) σε συνδυασμό με τον προϋπολογισμό σου (budget).

Computers Qualcomm Qualcomm Snapdragon

H Qualcomm έτοιμη να ανακοινώσει τον νέο Snapdragon

Η Qualcomm ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία του νέου chipset Snapdragon με μια ανάρτησή της στη δημοφιλή κινεζική social media πλατφόρμα Weibo.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.