Intel 10th Gen Comet Lake H: Φέρνουν τα 5.3GHz στους φορητούς υπολογιστές

Intel 10th Gen Comet Lake H, Intel 10th Gen Comet Lake H: Φέρνουν τα 5.3GHz στους φορητούς υπολογιστές

Η Intel ανακοίνωσε του επόμενους Core επεξεργαστές της, και επιτέλους είδαμε κάποια δυνατά χαρτιά. Οι Intel 10th Gen Comet Lake H είναι μία σειρά πανίσχυρων επεξεργαστών που σχεδιάστηκαν για χρήση σε high-end gaming laptops. Τα νέα chips έχουν TDP 45W και ταχύτητες που ξεπερνούν τα 5.0GHz.

Τα νέα chips

Το αστέρι της σειράς είναι ξεκάθαρα το Core i9 μοντέλο. Ο Core i9-10980ΗK της 10th Gen Comet Lake H Series έχει οκτώ πυρήνες, 16 threads, και είναι χρονισμένος στα 2,4GHz ενώ με boost φτάνει στα 5,3GHz.

Intel 10th Gen Comet Lake H, Intel 10th Gen Comet Lake H: Φέρνουν τα 5.3GHz στους φορητούς υπολογιστές

Ειδικά οι i9 και i7 έχουν ένα νέο χαρακτηριστικό που ονομάζεται “Thermal Velocity Boost” που βοηθά στην επίτευξη ταχυτήτων που ξεπερνούν τα 5.0GHz ενισχύοντας αυτόματα τον χρονισμό κατά 200MHz όταν η θερμοκρασία του επεξεργαστή είναι 65 βαθμοί Κελσίου ή χαμηλότερη.

Οι νέοι Intel 10th Gen Comet Lake H είναι βασισμένοι σε 14nm επεξεργασία, και όχι στη 10nm των Ice Lake, ούτε την 10nm+ των επερχόμενων Tiger Lake επεξεργαστών. Αυτό σημαίνει ότι αρκετά από τα θετικά στοιχεία των 10nm Ice Lake, όπως η Gen 11 Iris Plus, δεν αποτελούν χαρακτηριστικά των νέων επεξεργαστών. Το 14nm node βοηθά στην επίτευξη καλύτερων επιδόσεων από ότι σε έναν 10nm, ενώ τα νέα laptops είναι εφοδιασμένα με Nvidia RTX Super GPUs.

Τέλος, οι 10th Gen Comet Lake H διαθέτουν μερικά από τα καλύτερα στοιχεία των 10th Gen της εταιρείας, όπως η υποστήριξη Wi-Fi 6 και Thunderbolt 3. Επιπλέον, όλοι οι επεξεργαστές υποστηρίζουν Intel Optane.

Τα πρώτα laptops

Ήδη αρκετές εταιρείες ανακοίνωσαν gaming laptops που θα κουβαλάνε τους Intel 10th Gen Comet Lake H. Οι Asus, MSI, Gigabyte, και άλλες, θα κυκλοφορήσουν τις επόμενες εβδομάδες υπολογιστές που θα διαθέτουν τα νέα chips.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
COVID42069

so a 0.3 ghz boost for a few secs over the last gen … meh
επρεπε να βαλεις και το slide vs 3YO pc

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.