Intel 10th Gen Ice Lake: Νέοι επεξεργαστές τέρατα με Iris Plus GPU

Intel 10th Gen Ice Lake, Intel 10th Gen Ice Lake: Νέοι επεξεργαστές τέρατα με Iris Plus GPU

Η Intel ανακοίνωσε τους νέους Intel 10th Gen Ice Lake επεξεργαστές οι οποίοι είναι σχεδιασμένοι για 2 σε 1 υπολογιστές. Η σειρά έχει συνολικά 11 επεξεργαστές οι οποίοι έχουν γρήγορη συνδεσιμότητα και την πιο πρόσφατη κάρτα γραφικών της Intel, Iris Plus.

Επιπλέον, η Intel άδραξε την ευκαιρία και ανακοίνωσε το νέο τρόπο κωδικής ονομασίας των επεξεργαστών της. Για παράδειγμα, ο πιο ισχυρός επεξεργαστής της σειράς είναι ο Intel Core i7 – 1064G7. Στο όνομα του το 10 σημαίνει τη γενιά του επεξεργαστή, το 64 είναι αριθμητικά ψηφία για να διαχωρίζονται τα μοντέλα και το G7 είναι το επίπεδο των γραφικών με το 7 να είναι το υψηλότερο και το 1 το χαμηλότερο.

Intel 10th Gen Ice Lake, Intel 10th Gen Ice Lake: Νέοι επεξεργαστές τέρατα με Iris Plus GPU

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι Intel 10th Gen Ice Lake είναι οι πρώτοι που κατασκευάστηκαν με γνώμονα το AI. Οι επεξεργαστές έχουν τεχνολογία Intel Deep Learning Boost η οποία βελτιώνει την απόδοση των νευρωνικών δικτύων της CPU. Η τεχνολογία αυτή είναι χρήσιμη για την επεξεργασία φωτογραφιών, την πρόσθεση φωτορεαλιστικών εφέ, την βελτίωση της εικόνας και το photo indexing.

Επίσης, οι επεξεργαστές έχουν την Intel Gaussian & Neural Accelerator (GNA) η οποία μπορεί να κάνει επεξεργασία της φωνής και καταστολή του θορύβου στο παρασκήνιο.

Intel 10th Gen Ice Lake, Intel 10th Gen Ice Lake: Νέοι επεξεργαστές τέρατα με Iris Plus GPU

Όσον αφορά τις επιδόσεις, η Intel ισχυρίζεται ότι οι επεξεργαστές προσφέρουν μεγαλύτερη αυτονομία μπαταρίας και χάρη στη χρήση της Intel Iris Plus έχουν διπλάσιες επιδόσεις, υποστηρίζουν gaming στα 1080p και επεξεργασία 4K βίντεο.

Intel 10th Gen Ice Lake, Intel 10th Gen Ice Lake: Νέοι επεξεργαστές τέρατα με Iris Plus GPU

Η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, Intel Iris Plus υποστηρίζει ακόμη το Adaptive-Sync της VESA, σκίαση μεταβλητής τιμής και BT.2020, το οποίο επιτρέπει την αναπαραγωγή 4Κ HDR βίντεο .

Intel 10th Gen Ice Lake, Intel 10th Gen Ice Lake: Νέοι επεξεργαστές τέρατα με Iris Plus GPU

Στον τομέα της συνδεσιμότητας, οι Intel 10th Gen Ice Lake υποστηρίζουν WiFi 6 και μέχρι και τέσσερις θύρες Thunderbolt. Τέλος, η Intel ανέφερε πως τα πρώτα laptop και υπολογιστές με τους νέους επεξεργαστές θα γίνουν διαθέσιμα τις γιορτές.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
I am

Ενδιαφέρον ως ένα σημείο.

Vendetta

Κάτσε να δεις τιμούλες…

Charlie

Σιγά τα τέρατα. Κάτσε πρώτα να τα δούμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Intel

Δύο από τα παλιότερα desktop PC στον κόσμο ανακαλύφθηκαν σε καθάρισμα σπιτιού

Σε μια εποχή που ό,τι ψάχνεις μπορείς να το βρεις στο e-bay, γίνονται ακόμα ανακαλύψεις που μπορούν να σε εκπλήξουν ευχάριστά.

Business Chip Intel

Η Intel ζητά 5 δισ. ευρώ από τη Γερμανία για την παραγωγή τσιπ

Η Intel ζήτησε επιπλέον επιδοτήσεις 4 έως 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει σε ένα συγκρότημα κατασκευής Chip στην χώρα.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.

Business Intel

Intel: “Μαχαίρι” στον μισθό του CEO – Μείωση κατά 25%

Η ύφεση στην αγορά υπολογιστών οδηγεί την Intel στην απόφαση να περικόψει κατά 25% τον μισθό του CEO, Pat Gelsinger.