Intel: Ανακοίνωσε νέα μοντέλα SSD

Αρκετά νέα μοντέλα SSD ανακοίνωσε η Intel τα οποία καλύπτουν πρακτικά όλο το φάσμα της αγοράς μιας και απευθύνονται σε απλούς χρήστες, data centers, επαγγελματίες αλλά και συσκευές Internet of Things.

Αρχικά η σειρά 600p έρχεται σε M.2 form factor και οι διαθέσιμες χωρητικότητες 128GB, 256GB, 512GB και φτάνουν έως και τα 1.024GB. Οι μνήμες του είναι 3D TLC NAND, προσφέρει AES 256-bit κρυπτογράφηση ενώ επιτυγχάνει ταχύτητες εγγραφής που ξεκινούν από τα 450MB/s και φτάνουν τα 770MB/s και ανάγνωσης από τα 560MB/s έως και τα 1.800MB/s, ανάλογα με το μοντέλο.

Για επιχειρήσεις ανακοίνωσε τη νέα σειρά Pro 6000P η οποία έρχεται με ανάλογες χωρητικότητες με τη σειρά 600p, ενώ διαθέτει και άλλα μοντέλα τα οποία αποτελούν λύσεις για data centers όπως τα DC P3520 και DC S3520. Μαζί ανακοινώθηκε και η σειρά E 6000P η οποία στοχεύει λύσεις internet of things και είναι διαθέσιμη σε δύο μοντέλα στα 128GB και 256GB.

Οι τιμές των νέων SSD της Intel είναι ενδιαφέρουσες μιας και για τα consumer μοντέλα ξεκινούν από τα 70 δολάρια και φτάνουν τα 360 δολάρια, ενώ για τα business μοντέλα αντίστοιχα ξεκινούν τα 80 δολάρια και φτάνουν έως και τα 365 δολάρια.

Οι διαφορές μεταξύ consumer και business μοντέλων της σειράς είναι πως τα δεύτερα περιλαμβάνουν κυρίως δυνατότητες απομακρυσμένης διαχείρισης και ασφάλεια επιπέδου enterprise και γενικότερα περισσότερα χαρακτηριστικά που εκμεταλλεύονται οι επιχειρήσεις.

Intel, Intel: Ανακοίνωσε νέα μοντέλα SSD

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Intel

Δύο από τα παλιότερα desktop PC στον κόσμο ανακαλύφθηκαν σε καθάρισμα σπιτιού

Σε μια εποχή που ό,τι ψάχνεις μπορείς να το βρεις στο e-bay, γίνονται ακόμα ανακαλύψεις που μπορούν να σε εκπλήξουν ευχάριστά.

Business Chip Intel

Η Intel ζητά 5 δισ. ευρώ από τη Γερμανία για την παραγωγή τσιπ

Η Intel ζήτησε επιπλέον επιδοτήσεις 4 έως 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει σε ένα συγκρότημα κατασκευής Chip στην χώρα.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.

Business Intel

Intel: “Μαχαίρι” στον μισθό του CEO – Μείωση κατά 25%

Η ύφεση στην αγορά υπολογιστών οδηγεί την Intel στην απόφαση να περικόψει κατά 25% τον μισθό του CEO, Pat Gelsinger.