Intel Arduino 101: Πλακέτα ανάπτυξης βασισμένη στο Curie module

Η Intel και οι ιδρυτές του Arduino ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του Arduino 101 (στις ΗΠΑ) και του Genuino 101 (εκτός ΗΠΑ), μια οικονομικά προσιτή εκπαιδευτική πλακέτα ανάπτυξης, ιδανική για τους νέους δημιουργούς, αλλά και για περιβάλλοντα εκπαίδευσης.

Το Arduino 101 είναι η πρώτη, ευρέως διαθέσιμη πλακέτα, η οποία βασίζεται στο μικροσκοπικό, χαμηλής κατανάλωσης Intel Curie module. Η πλακέτα Arduino 101 είναι εύκολη στη χρήση και ιδιαίτερα κατάλληλη για βασικές ασκήσεις εκμάθησης, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή πρωτότυπων τεχνολογικών προϊόντων, τα οποία διασυνδέονται και εκτελούν υπολογιστικές εργασίες, χάρη στα ισχυρά χαρακτηριστικά του Intel Curie module.

Η πλακέτα έρχεται να συμπληρώσει την ήδη υπάρχουσα πλατφόρμα ηλεκτρονικών ανοιχτού κώδικα Arduino, η οποία συνδυάζει σχέδια hardware, τα οποία είναι ελεύθερα διαθέσιμα, ένα εκτενές οικοσύστημα εξαρτημάτων επέκτασης από τρίτους κατασκευαστές, καθώς και ένα περιβάλλον προγραμματισμού, το οποίο καθιστά εύκολη στον καθένα, τη δημιουργία διαδραστικών projects.

• Εύχρηστο και οικονομικό, το Arduino 101 είναι ιδανικό για εκπαιδευτικά περιβάλλοντα, δημιουργούς και developers embedded συστημάτων.
• Το Arduino 101 σχεδιάστηκε για να εισαχθεί στο πρόγραμμα εκμάθησης του υλικού πληροφορικής της Arduino και στοχεύει στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων των σπουδαστών τεχνολογίας, μέσω της ανάμειξής τους σε projects συγγραφής κώδικα, συνεργασίας και δημιουργίας.

Intel Arduino 101 revealed

Σχετικά με το Arduino.cc
To Arduino είναι μια πλατφόρμα ηλεκτρονικών ανοικτού κώδικα (open-source), η οποία πρωτοκυκλοφόρησε το 2005, για να απλοποιήσει τη διαδικασία δημιουργίας ηλεκτρονικών πρωτοτύπων και για να επιτρέψει στους ανθρώπους που έχουν μικρό ή και καθόλου τεχνικό υπόβαθρο, να δημιουργήσουν διαδραστικά προϊόντα. Μια παγκόσμια κοινότητα δημιουργών, η οποία αποτελείται από σπουδαστές, χομπίστες, καλλιτέχνες, προγραμματιστές και επαγγελματίες, έχει συμβάλλει σε αυτή την open-source πλατφόρμα, για να δημιουργήσει μία μοναδική πηγή γνώσης, στην οποία μπορούν να έχουν πρόσβαση τόσο αρχάριοι όσο και έμπειροι. Το Genuino είναι η εναλλακτική εμπορική ονομασία του Arduino.cc. Η ομάδα και η κοινότητα του Arduino.cc δημιουργήθηκε από τους συνιδρυτές του Arduino, Massimo Banzi, David Cuartielles, Tom Igoe και David Mellis, ενώ το Genuino χρησιμοποιείται για πλακέτες και προϊόντα, τα οποία πωλούνται εκτός ΗΠΑ. Με αυτόν τον τρόπο πιστοποιούν την αυθεντικότητα και τη συνέπεια με τις βαθιές αξίες και τη φιλοσοφία του Arduino για ανοιχτό hardware και ανοιχτό πηγαίο κώδικα. Το Genuino καθιστά την πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα Arduino διαθέσιμη σε όλον τον κόσμο, μέσα από συνεργασίες με τοπικούς ηγέτες κατασκευαστές σε Ασία, Ευρώπη, Νότια Αμερική, Καναδά και Αφρική. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Arduino και το Genuino, είναι διαθέσιμες στο arduino.cc

Intel Arduino 101 revealed

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers Intel

Σπάει το φράγμα των 5 GHz ο νέος επεξεργαστής Intel 11ης Γενιάς

Το νέο U Series chip 11ης Γενιάς της Intel θα μπορεί να φτάνει σε συχνότητα λειτουργίας τα 5 GHz με τον ένα πυρήνα.

Computers Apple Apple iMac iPad Pro

Apple M1: Developer εντοπίζει κενό ασφαλείας που δεν διορθώνεται

Ο developer Hector Martin ανακάλυψε ένα κενό ασφαλείας που φαίνεται να επηρεάζει όλες τις συσκευές με το Apple M1 Chip.

Computers ebay Bitcoin

Φθηνά CPU, SSD και μητρικές αναμένεται να γεμίσει σύντομα το eBay

Η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, ως γνωστόν, βασίζεται στην παράλληλη λειτουργία GPUs, οπότε όλα τα υπόλοιπα οδεύουν προς πώληση.

Computers Apple iMac

Νέος iMac 2021: Αθόρυβο σερφάρισμα στο web με μόλις 7db

Σκεφτείτε ότι ένα φύλλο που πέφτει και ακουμπάει στο έδαφος παράγει 10 decibel και ένα ψίθυρος παράγει 30 decibel.