Intel Arduino 101: Πλακέτα ανάπτυξης βασισμένη στο Curie module

Η Intel και οι ιδρυτές του Arduino ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του Arduino 101 (στις ΗΠΑ) και του Genuino 101 (εκτός ΗΠΑ), μια οικονομικά προσιτή εκπαιδευτική πλακέτα ανάπτυξης, ιδανική για τους νέους δημιουργούς, αλλά και για περιβάλλοντα εκπαίδευσης.

Το Arduino 101 είναι η πρώτη, ευρέως διαθέσιμη πλακέτα, η οποία βασίζεται στο μικροσκοπικό, χαμηλής κατανάλωσης Intel Curie module. Η πλακέτα Arduino 101 είναι εύκολη στη χρήση και ιδιαίτερα κατάλληλη για βασικές ασκήσεις εκμάθησης, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή πρωτότυπων τεχνολογικών προϊόντων, τα οποία διασυνδέονται και εκτελούν υπολογιστικές εργασίες, χάρη στα ισχυρά χαρακτηριστικά του Intel Curie module.

Η πλακέτα έρχεται να συμπληρώσει την ήδη υπάρχουσα πλατφόρμα ηλεκτρονικών ανοιχτού κώδικα Arduino, η οποία συνδυάζει σχέδια hardware, τα οποία είναι ελεύθερα διαθέσιμα, ένα εκτενές οικοσύστημα εξαρτημάτων επέκτασης από τρίτους κατασκευαστές, καθώς και ένα περιβάλλον προγραμματισμού, το οποίο καθιστά εύκολη στον καθένα, τη δημιουργία διαδραστικών projects.

• Εύχρηστο και οικονομικό, το Arduino 101 είναι ιδανικό για εκπαιδευτικά περιβάλλοντα, δημιουργούς και developers embedded συστημάτων.
• Το Arduino 101 σχεδιάστηκε για να εισαχθεί στο πρόγραμμα εκμάθησης του υλικού πληροφορικής της Arduino και στοχεύει στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων των σπουδαστών τεχνολογίας, μέσω της ανάμειξής τους σε projects συγγραφής κώδικα, συνεργασίας και δημιουργίας.

Intel Arduino 101: Πλακέτα ανάπτυξης βασισμένη στο Curie module, Intel Arduino 101: Πλακέτα ανάπτυξης βασισμένη στο Curie module

Σχετικά με το Arduino.cc
To Arduino είναι μια πλατφόρμα ηλεκτρονικών ανοικτού κώδικα (open-source), η οποία πρωτοκυκλοφόρησε το 2005, για να απλοποιήσει τη διαδικασία δημιουργίας ηλεκτρονικών πρωτοτύπων και για να επιτρέψει στους ανθρώπους που έχουν μικρό ή και καθόλου τεχνικό υπόβαθρο, να δημιουργήσουν διαδραστικά προϊόντα. Μια παγκόσμια κοινότητα δημιουργών, η οποία αποτελείται από σπουδαστές, χομπίστες, καλλιτέχνες, προγραμματιστές και επαγγελματίες, έχει συμβάλλει σε αυτή την open-source πλατφόρμα, για να δημιουργήσει μία μοναδική πηγή γνώσης, στην οποία μπορούν να έχουν πρόσβαση τόσο αρχάριοι όσο και έμπειροι. Το Genuino είναι η εναλλακτική εμπορική ονομασία του Arduino.cc. Η ομάδα και η κοινότητα του Arduino.cc δημιουργήθηκε από τους συνιδρυτές του Arduino, Massimo Banzi, David Cuartielles, Tom Igoe και David Mellis, ενώ το Genuino χρησιμοποιείται για πλακέτες και προϊόντα, τα οποία πωλούνται εκτός ΗΠΑ. Με αυτόν τον τρόπο πιστοποιούν την αυθεντικότητα και τη συνέπεια με τις βαθιές αξίες και τη φιλοσοφία του Arduino για ανοιχτό hardware και ανοιχτό πηγαίο κώδικα. Το Genuino καθιστά την πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα Arduino διαθέσιμη σε όλον τον κόσμο, μέσα από συνεργασίες με τοπικούς ηγέτες κατασκευαστές σε Ασία, Ευρώπη, Νότια Αμερική, Καναδά και Αφρική. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Arduino και το Genuino, είναι διαθέσιμες στο arduino.cc

Intel Arduino 101: Πλακέτα ανάπτυξης βασισμένη στο Curie module, Intel Arduino 101: Πλακέτα ανάπτυξης βασισμένη στο Curie module

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Intel

Δύο από τα παλιότερα desktop PC στον κόσμο ανακαλύφθηκαν σε καθάρισμα σπιτιού

Σε μια εποχή που ό,τι ψάχνεις μπορείς να το βρεις στο e-bay, γίνονται ακόμα ανακαλύψεις που μπορούν να σε εκπλήξουν ευχάριστά.

Business Chip Intel

Η Intel ζητά 5 δισ. ευρώ από τη Γερμανία για την παραγωγή τσιπ

Η Intel ζήτησε επιπλέον επιδοτήσεις 4 έως 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει σε ένα συγκρότημα κατασκευής Chip στην χώρα.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.

Business Intel

Intel: “Μαχαίρι” στον μισθό του CEO – Μείωση κατά 25%

Η ύφεση στην αγορά υπολογιστών οδηγεί την Intel στην απόφαση να περικόψει κατά 25% τον μισθό του CEO, Pat Gelsinger.