Intel: Επιβεβαιώνει την πλατφόρμα Skull Canyon με προϋποθέσεις χρήσης

Η Intel, εδώ και μερικές εβδομάδες, έχει στα «σκαριά» την ανερχόμενη πλατφόρμα με το όνομα Skull Canyon. Η πλατφόρμα αυτή είναι μια νέα εκδοχή για τα NUC μοντέλα της με στόχο τις υψηλές επιδόσεις και ίσως στοχεύει κι ελαφρώς στο gaming, πιθανόν σε λύσεις για Steam OS.

Το ίσως αυτό είναι η διαχωριστική γραμμή για το αν θα κυκλοφορήσει σαν NUC καθεαυτό (υπολογιστής μικρού μεγέθους για απλή χρήση) ή σαν gaming pc με τελική διαμόρφωση σαν σύστημα Steam OS πρακτικού μεγέθους και οι προϋποθέσεις αυτού είναι να επιτευχθούν οι απαιτούμενες επιδόσεις στα γραφικά μέσα από ένα ολοκληρωμένο σύστημα. Από τη CES 2016, αυτό που επιβεβαιώνουν οι πηγές μας είναι ότι το μέγεθός του δε θα ξεπερνά τα 10x20x2,5 εκατοστά σε μήκος, πλάτος, ύψος αντίστοιχα. Είναι αρκετά μικρό και ο σχεδιασμός του είναι αξεπέραστος, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, καθώς δεν είναι αυτή η τελική του μορφή. Τα χρώματά του είναι μεταλλικό ανθρακί με στρογγυλεμένες ακμές και το λογότυπο του Skull Canyon στην άνω όψη.

intel-skull-canyon-580-iris

Από άποψης Hardware, δεν υστερεί καθόλου, καθώς δείχνει το δρόμο για το μέλλον, εφαρμόζοντας τα πρότυπα DDR4 για τις μνήμες ram κι όπως είναι φυσιολογικό για τον όγκο του το πρότυπο M.2 για τον οδηγό Solid Stade που θα φέρει. Ο επεξεργαστής θα είναι της γενιάς Skylake της σειράς H και η συνολική του θερμική κατανάλωση φτάνει τα 45 watt. Αν οι εκτιμήσεις της πηγής μας είναι σωστές, πιθανόν ο επεξεργαστής να έρχεται με ενσωματωμένα γραφικά Iris Pro 580 και συνολικά 128ΜΒ eDRAM.

Η eDRAM είναι αρκετά καινούργια ορολογία ανάμεσα στους enthusiasts που διαβάζουν νέα για τους υπολογιστές και πόσο μάλλον για το καταναλωτικό κοινό, αλλά δεν είναι κάτι το περίπλοκο. Η ονομασία eDRAM δεν είναι κάτι άλλο από την κλασική DRAM που γνωρίζουμε όλοι, δυναμική μνήμη τυχαίας προσπέλασης (Dynamic Random Access Memory) με την προσθήκη του e (embedded) που σημαίνει ενσωματωμένη, άρα μιλάμε για ολοκληρωμένο σύστημα 3 σε 1, κάτι που αναφέραμε ότι προσπαθεί να κάνει και η AMD με τις Zen Core APUs.

Οι δυνατότητές είναι αρκετά ικανοποιητικές μιας και η μνήμη αυτή έχει γρήγορο L4 cache και φτάνει ως τα 72 EU (μονάδες εκτέλεσης εργασιών – Execution Units). Ο πυρήνας του επεξεργαστή ήταν να κυκλοφορήσει στο 1GHz, όπως και στα περισσότερα NUC, αλλά αν όντως κυκλοφορήσει σαν gaming Steam OS mini pc, αυτό μπορεί να αλλάξει στην πορεία. Στόχος της εταιρείας είναι να ξεπεράσει τον πυρήνα του Maxwell 1.0 σε επιδόσεις γραφικών και να δώσει το κάτι παραπάνω, με αποτέλεσμα τα μεσαία καλά γραφικά για Full HD εικόνα 1080p. Αποτέλεσμα που είναι συγκρίσιμο με τις κονσόλες που κυκλοφορούν τώρα, άρα προκρίνεται και για Steam OS gaming.

Κι επειδή στις μητρικές της η Intel δεν κάνει ποτέ τσιγκουνιά, το mini pc αυτό θα έρχεται με 4 USB 3.0 θύρα, μια κλασική θύρα Ethernet για LAN συνδέσεις, μια θύρα για SD και εξόδους για displayport και HDMI. Για να εμπλουτίσει κι άλλο τα χαρακτηριστικά της, δύο θύρες ταχείας σύνδεσης και μεταφοράς δεδομένων ακόμα περιλαμβάνονται, δύο νέων προτύπων, αφού το σύστημα είπαμε κοιτάει στο μέλλον, που δεν είναι άλλες από Thunderbolt 3 και USB 3.1 Type C.

Για τιμή και ημερομηνία κυκλοφορίας δε μάθαμε αρκετά. Αυτό που μπορούμε κατά εκτίμηση να πούμε, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε είναι ότι θα κυκλοφορήσει κάπου στο πρώτο μισό του 2016 και η τιμή ίσως κυμαίνεται ανάμεσα στο ακριβά NUC που είχαμε δει στο παρελθόν.

intel-skull-canyon-logo

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers Intel

Σπάει το φράγμα των 5 GHz ο νέος επεξεργαστής Intel 11ης Γενιάς

Το νέο U Series chip 11ης Γενιάς της Intel θα μπορεί να φτάνει σε συχνότητα λειτουργίας τα 5 GHz με τον ένα πυρήνα.

Computers Apple Apple iMac iPad Pro

Apple M1: Developer εντοπίζει κενό ασφαλείας που δεν διορθώνεται

Ο developer Hector Martin ανακάλυψε ένα κενό ασφαλείας που φαίνεται να επηρεάζει όλες τις συσκευές με το Apple M1 Chip.

Computers ebay Bitcoin

Φθηνά CPU, SSD και μητρικές αναμένεται να γεμίσει σύντομα το eBay

Η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, ως γνωστόν, βασίζεται στην παράλληλη λειτουργία GPUs, οπότε όλα τα υπόλοιπα οδεύουν προς πώληση.

Computers Apple iMac

Νέος iMac 2021: Αθόρυβο σερφάρισμα στο web με μόλις 7db

Σκεφτείτε ότι ένα φύλλο που πέφτει και ακουμπάει στο έδαφος παράγει 10 decibel και ένα ψίθυρος παράγει 30 decibel.