Intel, Νέοι επεξεργαστές Core i7 και οι πρώτοι Core i5

Η Intel Corporation παρουσίασε τη νέα οικογένεια επεξεργαστών Intel Core i5, οι δύο νέους επεξεργαστές Intel Core i7 σύμφωνα με την τελευταία μικρο-αρχιτεκτονική Nehalem. Με το προηγούμενο κωδικό όνομα Lynnfield, τα νέα αυτά chips βασίζονται στη βραβευμένη μικρο-αρχιτεκτονική Nehalem κι έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τους καταναλωτές που ζητούν κορυφαία απόδοση στα ψηφιακά μέσα, στην παραγωγικότητα, στο gaming, καθώς και σε άλλες απαιτητικές εφαρμογές. Όλοι οι επεξεργαστές είναι χωρίς μόλυβδο και αλογόνο και περιλαμβάνουν την αποκλειστική Τεχνολογία Turbo Boost της Intel.

, Intel, Νέοι επεξεργαστές Core i7 και οι πρώτοι Core i5

Το νέο chipset φέρνει τις πλέον επαναστατικές αλλαγές στον τομέα του σχεδιασμού – τόσο δραστικές αλλαγές είχαν να σημειωθούν από την εφεύρεση του διαύλου PCI στις αρχές της δεκαετίας του ’90 – και προετοιμάζει το έδαφος για την επερχόμενη υπολογιστική πλατφόρμα της Intel, που αναμένεται το 2010. Το P55 Express Chipset της Intel θα αποτελέσει το βασικό κατασκευαστικό εξάρτημα για όλα τα motherboards παγκοσμίως, προσφέροντας απίστευτα νέα επίπεδα επιδόσεων και κλιμάκωσης (scalability) για όλους, από τους αγοραστές λιανικής, μέχρι τους τεχνολογικά καταρτισμένους “do-it-yourself” καταναλωτές, που προτιμούν να βασίζονται στις δικές τους δυνάμεις για την κατασκευή του συστήματός τους.

Οι νέοι Core i7 και i5 είναι οι πρώτοι επεξεργαστές Intel που ενσωματώνουν μία θύρα γραφικών 16-lane PCI Express 2 και controller μνήμης δύο καναλιών, επιτρέποντας έτσι το χειρισμό όλων των λειτουργιών εισόδου/ εξόδου και διαχειρισιμότητας (manageability) από ένα και μοναδικό chip, το P55 Express Chipset της Intel. Τα προηγούμενα chipsets της Intel απαιτούσαν δύο ξεχωριστά chips. Η νέα σύνδεση Direct Media Interface (DMI) συνδέει τον επεξεργαστή με το chipset. Το chipset υποστηρίζει 8 Θύρες PCI Express 2.0 x1 (2.5GT/s) για ευέλικτη υποστήριξη συστήματος. Οι διπλές κάρτες γραφικών υποστηρίζονται μέσω μίας ρύθμισης “2×8”. Το chipset υποστηρίζει ακόμη 6 Θύρες SATA 3 Gb/s με Τεχνολογία Intel Matrix Storage, προσφέροντας επίπεδα RAID 0/1/5/10. Είναι δυνατή η υποστήριξη έως και 14 Θυρών USB 2.0, χάρη στο ενσωματωμένο USB 2.0 Rate Matching Hub του chipset, μαζί με το Intel High Definition Audio για ανυπέρβλητο ψηφιακό ήχο. Οι νέοι επεξεργαστές είναι οι πρώτοι που θα υποστηρίζονται από το νέο πακέτο Land Grid Array (LGA) 1156 και την τεχνολογία socket.

Intel Core i7 870
Base Clock Speed: 2.93 GHz
Turbo Frequency: Έως και 3.6 GHz
Cores/Threads: 4/8
Cache: 8 MB

Intel Core i7 860
Base Clock Speed: 2.80 GHz
Turbo Frequency: Έως και 3.46 GHz
Cores/Threads: 4/8
Cache: 8 MB

Intel Core i5 750
Base Clock Speed: 2.66 GHz
Turbo Frequency: Έως και 3.2 GHz
Cores/Threads: 4/4
Cache: 8 MB

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Intel

H Intel ξοδεύει 20 δισ. δολάρια για να λύσει την κρίση των chips

Σε μία γενναία επένδυση προχωρά η Intel, η οποία θέλει να κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο επεξεργαστών στο Οχάιο των ΗΠΑ.

Computers CES Intel

Intel: Aνακοινώνει CPU 5,5 GHz Core i9-12900KS

Η Intel παρουσίασε ένα demo όπου ένα σύστημα εκτελούσε το Hitman 3 και η CPU διατήρησε σταθερή ταχύτητα ρολογιού 5,2 GHz και στους 8 πυρήνες απόδοσης

Gear Intel Apple

Intel: Ο Core i9 είναι ισχυρότερος από τον Apple M1 Max

H Intel, στο πλαίσιο της παρουσίασης της νέας γενιάς των επεξεργαστών της, ισχυρίζεται ότι υπερνικά σε δυνατότητες τον M1 Max.

Computers Intel

Νέοι επεξεργαστές Intel 12ης γενιάς: γρηγορότεροι και από τον M1 Max των MacBook Pro

Η Intel αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα τους πρώτους της επεξεργαστές 12ης γενιάς “Alder Lake”, με την κυκλοφορία έξι νέων επεξεργαστών, που απευθύνονται σε επιτραπέζιους υπολογιστές.