Core i7 “τρέχει” στα 7GHz με overclocking

Το overclocking στους επεξεργαστές είναι κάτι το οποίο ίσως δεν ενδιαφέρει πολύ κόσμο, καθώς η πλειοψηφία προτιμάει απλές και έτοιμες λύσεις. Ωστόσο, η Intel φροντίζει πριν την κυκλοφορία ενός νέου επεξεργαστή να στέλνει κομμάτια για δοκιμές σε επαγγελματίες overclocker, για να κάνουν δοκιμές. Το ίδιο έκανε και με τους τελευταίους επεξεργαστές Intel Kaby Lake Core i7, με τον Allen Splave να καταφέρνει να τον χρονίσει στα 7GHz.

Ο Allen Splave, o οποίος είναι επαγγελματίας overclocker, κατάφερε να πάρει έναν Core i7-7700K και να τον κάνει να “τρέξει” με πάνω από 7GHz. Αυτό το κατάφερε απενεργοποιώντας χαρακτηριστικά όπως το hyperthreading και 2 από τους 4 πυρήνες. Το clock multiplier ρυθμίστηκε στο 69x και η τάση Vcore σε πάνω από 2.00V.

Αυτό το είδος τον ρυθμίσεων δεν είναι κάποιες που θα χρησιμοποιήσει ο μέσος χρήστης, ωστόσο εάν κάποιος αποφασίσει να τις χρησιμοποιήσει θα χρειαστεί ειδικό σύστημα ψύξης και motherboard που έχει σχεδιαστεί για overclocking.

Τα 7022.96 MHz που κατάφερε να επιτύχει ο Allen Splave, φαίνεται να ήταν μια σταθερή επίδοση, δείχνοντας έτσι τις πραγματικές δυνατότητες του επεξεργαστή. Φυσικά για να επιτύχει την σωστή ψύξη, ο Allen έπρεπε να χρησιμοποιήσει υγρό άζωτο, το οποίο είναι κάτι κοινό για τόσο ακραίο overclocking.

overclocking intel i7 kaby lake 7GHz stable test processor computer, Core i7 “τρέχει” στα 7GHz με overclocking

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος

Τέτοιο δεν βάζει και ο Τσίπρας πριν πάει για διαπραγμάτευση?
( Το υγρό άζωτο λέω…)
( Τι που?)
Ααααα…..
(Ναι εκεί…)
Καλές γιορτές σε όλους!

Neon

FX 9550, 8.37 GHz

Neon

FX 9590* sry

kokour

Neon νομίζω οτι συγκρίνεις ανόμοια πράγματα.Πέρα απο τα Ghz η αρχιτεκτονική της Intel είναι αλλού.Το ίδιο και οι επιδόσεις.

Nick_GR

τι τροφοδοτικάρα έχει ο τύπος, επίσης αφού ο 7700k θα έχει 1151 socket, πως κατάφερε να βρει z170 μητρική που να αντέχει τέτοιο overclock σταθερά ακομη και με 2 πυρηνες και 2 νηματα. (για την ψύκτρα δεν ρωτάω)

Gvirginia

@Neon
Δεν είναι vs για το ποιος πετυχαίνει το υψηλότερο overclock, εκεί υπάρχουν άλλα κριτήρια, αλλά είναι απλά μια επίδειξη του τι μπορεί να κάνει ο Kaby Lake.
Υπάρχουν και κατηγορίες για τα υψηλότερα overclock της κάθε αρχιτεκτονικής.

@kokour
Καμία σχέση με το θέμα…

@Nick_GR
Δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς. Συνήθως, ειδικά παλαιότερα, χρησιμοποιούν 2 και 3 τροφοδοτικά για κάθε κομμάτι (CPU / GPU / MB). Το socket είναι το ίδιο και χρησιμοποίησε την Asrock Z170 OC Formula με LN2 για ψύξη (όπως συνηθίζεται). Με το κανονικό chipset των KL λογικά θα πιάσει παραπάνω..

kostas

ο z170 εχει socket 1151 και για Overcloking ειναι μανουλα,

Νίκος 31

Kaby Lake; Δεν έχει 2 μήνες που αγόρασα τον Skylake…. πάλιωσε κι όλας;

Βλακείες…

Με υλικά πολλών χιλιάδων ευρώ, άζωτα και ρεύμα που τροφοδοτεί ποδοσφαιρικό γύπεδο, τρέχουνε τους επεξεργαστές στα 7 γίγα για ελάχιστα λεπτά πρίν σπάσουν και κάτι τρέχει στα γύφτικα…

Τους έχουμε προάγει και σε σπεσιαλίστες, μην πω καλύτερα ηρωποιήσει…

Ελα και κάτσε αραχτός στην καναπεδάρα σου να παίξεις Rise Of The Tomb Raider στα 7 γίγα και στα 250fps κανένα δίωρο να σε παραδεχτώ.

Αφού πρώτα κλείσεις το κουτάκι και το τοποθετήσεις στην θέση του, να είσαι άρχοντας.

Ολόκληρες διαδικασίες, μπελάδες και αναλύσεις για μισό δευτερόλεπτο δόξας.

kostas

Nikos 31 δεν ειπε κανεις οτι θα παιξει tomb raider η gta σε τετοιες συχνότητες,απλα βλεπουν τις δυνατοτητες του chip και σιγα μην βαζουν λεφτα απο την τσεπη τους

Nick_GR

@Gvirginia ξέρω τι τροφοδοτικό και τι ψύκτρα έχει από θαυμασμό το είπα αλλά πως μπορεί μία τόσο consumer λύση για MB να κρατήσει σταθερό OC με τόσο υψηλό Vcore και χρονισμό.
Χρόνια Πολλά ευχαριστώ που ασχολήθηκες

Gvirginia

@Nick_GR
Χρόνια πολλά και σε σένα.
Τις συγκεκριμένες μητρικές δε τις λες και “τόσο consumer” όταν κοστίζουν 200+€. Βγαίνουν στην αγορά με στόχο την overclocking αγορά, γι’ αυτό το λόγο διαφημίζονται.
Το Vcore, αν δεις τα άλλα score στο CPU-Z Validation, εκεί κυμαίνεται σε κάποιες αρχιτεκτονικές για παρόμοιους χρονισμούς.
Η είδηση απλά εμφανίστηκε στα τεχνολογικά sites για να διαφημίσουν τις δυνατότητες των KL (μετά το κράξιμο που φάγανε για τις αρχιτεκτονικές μετά τους Sandy Bridge).

ge0kas

Λέτε να παίζει σταθερά στα 5GHz με αερόψυξη ?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Intel

Δύο από τα παλιότερα desktop PC στον κόσμο ανακαλύφθηκαν σε καθάρισμα σπιτιού

Σε μια εποχή που ό,τι ψάχνεις μπορείς να το βρεις στο e-bay, γίνονται ακόμα ανακαλύψεις που μπορούν να σε εκπλήξουν ευχάριστά.

Business Chip Intel

Η Intel ζητά 5 δισ. ευρώ από τη Γερμανία για την παραγωγή τσιπ

Η Intel ζήτησε επιπλέον επιδοτήσεις 4 έως 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει σε ένα συγκρότημα κατασκευής Chip στην χώρα.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.

Business Intel

Intel: “Μαχαίρι” στον μισθό του CEO – Μείωση κατά 25%

Η ύφεση στην αγορά υπολογιστών οδηγεί την Intel στην απόφαση να περικόψει κατά 25% τον μισθό του CEO, Pat Gelsinger.