Intel: Διοργανώνει ψηφιακό event στις 2 Σεπτεμβρίου, ήρθε η ώρα της 11ης γενιάς CPU;

, Intel: Διοργανώνει ψηφιακό event στις 2 Σεπτεμβρίου, ήρθε η ώρα της 11ης γενιάς CPU;

Μέσω email που έστειλε στα μέσα ενημέρωσης, η Intel γνωστοποίησε πως στις 2 Σεπτεμβρίου θα διοργανώσει ένα ψηφιακό event. Η εταιρεία θα παρουσιάσει τους τρόπους με τους οποίους η ίδια “σπάει τα όρια του τρόπου με τον οποίο εργαζόμαστε και μένουμε συνδεδεμένοι”.

Αυτό βέβαια που περιμένουμε από το event, στο οποίο θα παρουσιαστεί “κάτι μεγάλο” όπως λέει η ίδια, είναι η ανακοίνωση των νέων επεξεργαστών 11ης γενιάς της εταιρείας, με την ονομασία Tiger Lake. Οι εν λόγω επεξεργαστές αναμένονται να κατασκευαστούν με τη μέθοδο των 10nm και θα είναι αποκλειστικά για χρήση σε laptops. Επίσης, θα περιλαμβάνουν τη νέα αρχιτεκτονική γραφικών Xe architecture της εταιρείας.

, Intel: Διοργανώνει ψηφιακό event στις 2 Σεπτεμβρίου, ήρθε η ώρα της 11ης γενιάς CPU;

Οι νέοι επεξεργαστές έρχονται για να μπουν στη μάχη ενάντια στη σειρά Ryzen 4000 της AMD, τα chip της οποίας όμως κατασκευάζονται με τη μέθοδο των 7nm. H AMD ήδη έχει κατακτήσει ήδη ένα σημαντικό μερίδιο στα laptops φέτος, κυρίως στις εξαιρετικά λεπτές συσκευές, αλλά και σε notebook για ελαφρύ gaming. Αναμένουμε να δούμε πως θα τα πάει η επερχόμενη πρόταση της Intel ενάντια στις ήδη ικανές προτάσεις της AMD.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Intel

Δύο από τα παλιότερα desktop PC στον κόσμο ανακαλύφθηκαν σε καθάρισμα σπιτιού

Σε μια εποχή που ό,τι ψάχνεις μπορείς να το βρεις στο e-bay, γίνονται ακόμα ανακαλύψεις που μπορούν να σε εκπλήξουν ευχάριστά.

Business Chip Intel

Η Intel ζητά 5 δισ. ευρώ από τη Γερμανία για την παραγωγή τσιπ

Η Intel ζήτησε επιπλέον επιδοτήσεις 4 έως 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει σε ένα συγκρότημα κατασκευής Chip στην χώρα.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.

Business Intel

Intel: “Μαχαίρι” στον μισθό του CEO – Μείωση κατά 25%

Η ύφεση στην αγορά υπολογιστών οδηγεί την Intel στην απόφαση να περικόψει κατά 25% τον μισθό του CEO, Pat Gelsinger.