Intel: Εντοπίστηκε άλλη μία ευπάθεια που δεν μπορεί να διορθωθεί

, Intel: Εντοπίστηκε άλλη μία ευπάθεια που δεν μπορεί να διορθωθεί

Οι Intel επεξεργαστές σύμφωνα με ερευνητές της Positive Technologies, επηρεάζονται από μία νέα ευπάθεια η οποία εντοπίστηκε και δυστυχώς δεν μπορεί να διορθωθεί με κάποιο update της εταιρείας. Πιο συγκεκριμένα, η ευπάθεια επηρεάζει το Converged Security Management Engine (CSME) σύστημα της εταιρείας και όλους του υπολογιστές με επεξεργαστές ένατης γενιάς ή παλαιότερους.

Το θετικό όμως της υπόθεσης είναι ότι ο επιτιθέμενος θα πρέπει να έχει φυσική πρόσβαση στον υπολογιστή που θέλει να επιτεθεί. Στην περίπτωση αυτή, μπορεί να λάβει ένα κλειδί από το chipset το οποίο είναι υπεύθυνο για την ασφάλεια του SoC. Με την χρήση αυτού του κλειδιού, μπορεί να γίνει η αποκρυπτογράφηση όλων των δεδομένων ενός συστήματος. Από αυτήν την ευπάθεια υψηλό κίνδυνο διατρέχουν και όλοι οι servers στους οποίους γίνεται η εισαγωγή και εξαγωγή δεδομένων.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες η Intel κυκλοφόρησε ένα update μέσα από το οποίο προσπάθησε να λύσει το πρόβλημα αλλά αυτό φαίνεται πως δεν λύθηκε. Πρακτικά, ο μόνος τρόπος για να προστατευτεί κάποιος από αυτήν την ευπάθεια είναι να μεταφερθεί σε έναν νεότερο επεξεργαστή. Ωστόσο, η ερώτηση που προκύπτει είναι: Κινδυνεύει κάποιος από μία τέτοιου είδους ευπάθεια στην οποία ο επιτιθέμενος χρειάζεται φυσική πρόσβαση στο σύστημα;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Δημήτρης

Ωραία ! Δηλαδή πόσο νεώτερο από την ένατη γενιά ; Ταξίδι στο μέλλον απ’ ότι ξέρω δεν έχει επιτευχθεί ακόμα. Μήπως τώρα λόγω κορονοϊού το έχουμε γυρίσει στην ευπάθεια ; Αρχίζω και αντιπαθώ όλες αυτές τις βλακώδεις ανακαλύψεις των ” ευπαθειών ” που γίνονται για λόγους εντυπώσεων και σκοπιμοτήτων.

Platanis88

Το ότι η Intel έβγαλε patch σημαίνει ότι το έλαβε σοβαρά υπ’ όψιν…εσύ μπορείς να θεωρείς ό,τι θέλεις! 😁

νωντας

Για αυτους τους λογους και αλλους πολλους, παιρνουν 9 στους 10(επισημα στοιχεια απο ξενα σαιτ) amd επεξεργαστες πλεον…Οι ιντελ εχουν απειρως περισσοτερα προβληματα με ευπαθειες..Μην αναφερω τις εξοργιστικες τιμες..ο νοων νοειτω και οποιως υποστηριζει το αντιθετο να το αποδειξει..Ξυδακι κερασμενο απο amd ιντελοπαιδα..Σαν καταναλωτης θελω ασφαλες προιον,δυνατο και φτηνο,αυτα τα κριτηρια τα πληρει μονο η amd τα τελευταια 4 χρονια..Αν θες ιντελ παρε φιλε απλα τα κριτηρια ειναι φανμποικα καθαρα πλεον..

SUPS

Τελευταία χρόνια πολλά τα προβλήματα για τα προϊόντα της Intel από επεξεργαστές μέχρι modem. Μπορεί κάποιος που παρακολουθει τη πορεία της χρονια να μου πει γιατί?Φταίει το management ή έχουν έλλειψη καινοτομίας? (παρακαλώ fanboy κάθε είδους να μην απαντήσουν σε εμένα)

Manouli

Φταίει η υπεροψία…καβάλησαν το καλάμι επειδή είναι πρώτοι τόσα χρόνια…..και έχασαν την ουσία….την ασφάλεια δεν την φτιάχνεις για εσένα αλλά για τον πελάτη…αν σε νοιάζει μόνο το πορτοφόλι του τότε θα αφήσεις πολλά άλλα σε δεύτερη και τρίτη θέση…

Platanis88

Φυσικά κινδυνεύει κάποιος, τί ερώτηση ήταν αυτή; 🙄
Το ότι χρειάζεται φυσική πρόσβαση απλώς μειώνει τις πιθανότητες-αλλά, αν κάποιος είναι αποφασισμένος, μάλλον ΔΕΝ γλυτώνεις!

Θωμάς

Χαζομαριτσες τ θεωρώ από τι να κινδυνεύουμε δλδ; Έγω εχω σειρά 7 αν το μηχανιμα αρχίσει να σέρνεται θα πάρω νέο. Φέτος είναι η χρονιά της Amd τόσα χρόνια ήταν της intel απλά τα πράγματα. Αυτό για τον καραγκιόζη που προσφέρει ξύδι. Μόνο αν είσαι θύμα ασχολησαι. Ως καταναλωτής κοιτάς την τσέπη. Οι αποδόσεις είναι λίγο πολύ ίδιες ως ένα βαθμο. Ανάλογα για τι δουλειά τον θες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Intel

Δύο από τα παλιότερα desktop PC στον κόσμο ανακαλύφθηκαν σε καθάρισμα σπιτιού

Σε μια εποχή που ό,τι ψάχνεις μπορείς να το βρεις στο e-bay, γίνονται ακόμα ανακαλύψεις που μπορούν να σε εκπλήξουν ευχάριστά.

Business Chip Intel

Η Intel ζητά 5 δισ. ευρώ από τη Γερμανία για την παραγωγή τσιπ

Η Intel ζήτησε επιπλέον επιδοτήσεις 4 έως 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει σε ένα συγκρότημα κατασκευής Chip στην χώρα.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.

Business Intel

Intel: “Μαχαίρι” στον μισθό του CEO – Μείωση κατά 25%

Η ύφεση στην αγορά υπολογιστών οδηγεί την Intel στην απόφαση να περικόψει κατά 25% τον μισθό του CEO, Pat Gelsinger.