Intel i9-7900X μέσα στο καλοκαίρι;

6

Intel i9-7900X

Φήμες θέλουν την Intel να παρουσιάζει μέσα στο καλοκαίρι τους νέους i9 επεξεργαστές (Kaby Lake-X και Skylake-X ) που στοχεύουν σε enthusiasts και high-end χρήστες desktops. Με την κυκλοφορία αυτή η εταιρία κοντράρει τους Threadripper επεξεργαστές που ανακοίνωσε πριν λίγο καιρό η AMD.

Σε σχετική διαρροή, που έγινε στην online βάση δεδομένων του λογισμικού για benchmark SiSoft Sandra, εντοπίσθηκε μία νέα συμμετοχή με την ονομασία i7-7900X. Πρόκειται για έναν επεξεργαστή 10 πυρήνων και 20 threads χρονισμένο στα 4GHz με turbo boost στα 4.5GHz και 13.75 MB cache. Όσον αφορά τις απαιτήσεις τροφοδοσίας σημειώνεται TDP στα 175Watt.
Τέλος, στο τεστ αυτό ο επεξεργαστής καταχωρείται ως i7, ωστόσο πιθανολογείται ως αδυναμία του προγράμματος να αναγνωρίσει την πραγματική ονομασία του νέου επεξεργαστή που θα είναι i9-7900X.

Ο νέος επεξεργαστής θα βρίσκεται στην πλατφόρμα Χ299 με το νέο socket ( LGA 2066 ) να υποστηρίζει 2066 pins, κάτι το οποίο σημαίνει ότι οι επεξεργαστές της προηγούμενης γενιάς, όπως οι Core i7-6850K και Core i7-5960X, δεν θα είναι συμβατοί με τις νέες μητρικές.

Πηγή: 1, 2, 3

6
Σχόλια

avatar
6 Συνολικά σχόλια
0 Απαντήσεις
0 Ακόλουθοι
 
Το σχόλιο που αντέδρασαν οι περισσότεροι χρήστες
Το πιο δημοφιλές σχόλιο
4 Σχολιαστές
Nick_GR12Charlienikos2017Jim TRNick_GR Πρόσφατοι σχολιαστές
  Παρακολουθήστε τα σχόλια  
νεώτερο παλαιότερο
Να ειδοποιηθώ όταν
Charlie
Επισκέπτης
Charlie

Αφού θα έχουν διπλή τιμή από της AMD…. Τι να το κάνεις;

Nick_GR
Επισκέπτης
Nick_GR

@Charlie το γεγονός ότι θέλουν ψύκτρα που να αντέχει 175W TDP (Λίγες αεροψύξεις αντέχουν) και μάλλον θα θέλει AIO Watercooler ή watercooling loop δεν το βλέπεις; Πάντως το ότι θα έχουν καλύτερες επιδόσεις στο rendering και σε άλλες εργασίες που στρεσσάρουν την CPU από τους ryzen 7 αυτό είναι σίγουρο. Πάντως προβλέπεται μεγάλη μάχη στην πλατφόρμα X299 (intel) ενάντια στην πλατφόρμα chipset x399 (AMD).

Jim TR
Επισκέπτης
Jim TR

Μαλιστα ώραιά είδηση (αν και πάλι αλλάζει το socket) και δεν μου φαίνεται οτι κατανλώνουν πολλά watt (αν λάβω υπόψιν την ποσοτητα των πυρήνων,threads και clock speeds) και χαίρομαι που διαβάζω για τους i9 πρώτος στο techblog!! Επίσης χαίρομαι που βλέπω και άρθρα για επεξεργαστές και pc (όχι μόνο για smartphones)!!

nikos2017
Επισκέπτης
nikos2017

Δεν μπορώ να συμφωνήσω περισσότερο με Jim TR !!!!

Ούτε εγώ είχα διαβάσει για i9 και να σκεφτεί κανείς ήδη “μαστόρευα” στο μυαλό ένα καινούργιο pc με i7 έβδομης γεννιάς… τώρα θα περιμένω λίγο περισσότερο. ΤΗΑΝΧ.

Πράγματι, θέλουμε επιπλέον PC insider info (όχι μόνο για laptops) και θα είμαστε το σουπερ ντουπερ τεχνολογικό forum.

Charlie
Επισκέπτης
Charlie

@Nick_GR

Εγώ πάντως βλέπω στο γραφείο που έχουμε τον 6950 να τρώει ποιό πολύ πτώση σε απόδοση από τον 1800x που φτιάξαμε πρόσφατα στα μισά λεφτά στα πολυωρα 3d renderings φωτορεαλισμου που κάνουμε.

Όπως και να έχει τρέχουν και δεν φτάνουν στην Intel και αν έχουν τόσο μεγάλη διαφορά στην τιμή δίνοντας ακόμα και καλύτερες επιδόσεις σε μικρό ποσοστό δεν θα περπατήσουν.

Όταν στα ίδια λεφτά μπορώ να φτιάξω 2 pc για το rendering farm και με λιγότερη κατανάλωση ρεύματος το 3 με 5% απόδοση δεν μου λέει κάτι…

Nick_GR12
Επισκέπτης
Nick_GR12

@Charlie Έχω ακούσει για κάτι performance drops των 6950X και 6900K αλλά δεν ήμουν σίγουρος αν είναι αληθεια. Γνωρίζω ότι το multithreaded performance του 1800X είναι άκρως εντυπωσιακό απλά εγώ βλέπω πως οι skylake-X θα νικουν σε performance τους 1700, 1700X, 1800X απλά πολύ αναρωτιέμαι ποια θα είναι η απάντηση της AMD με τους threadripper. Πάντως σε καλό μας βγαίνει ο ανταγωνισμός γιατί και οι τιμές πέφτουν και καλυτερες επιδόσεις παίρνουμε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα