Intel i9 9900KS: Οκταπύρηνος επεργαστής 5GHz σε όλους τους πυρήνες

i9-9900KS, Intel i9 9900KS: Οκταπύρηνος επεργαστής 5GHz σε όλους τους πυρήνες

Κατά την διάρκεια μίας παρουσίασης πέρσι η Intel παρουσίασε ένα CPU χρονισμένο στα 5GHz σε όλους τους πυρήνες. Σήμερα πραγματοποιεί τα σχέδια εκείνης της παρουσίασης που υπόσχεται την συχνότητα των 5GHz σε οποιοδήποτε σενάριο. Ο επεξεργαστής θα ονομάζεται i9-9900KS θα έχει 8 πυρήνες και θα είναι χρονισμένος στα 5.0GHz κατά την διάρκεια εργασιών τόσο ενός όσο και πολλαπλών πυρήνων.

Το demo που είχε παρουσιάσει η Intel πέρσι ήταν ουσιαστικά ένας Xeon επεξεργαστής 28 πυρήνων υπερχρονισμένος σε αυτήν την ταχύτητα. Τότε υπήρξαν αρκετές συζητήσεις που υποστήριζαν ότι η Intel χρησιμοποιούσε sub-zero ψύκτη για να επιτύχει αυτό το αποτέλεσμα, χωρίς όμως να τον έχει δηλώσει κάπου.

i9-9900KS, Intel i9 9900KS: Οκταπύρηνος επεργαστής 5GHz σε όλους τους πυρήνες

Η base συχνότητα του CPU είναι τα 4.0GHz, ωστόσο για να φτάσει αυτήν την συχνότητα θα πρέπει να χρησιμοποιεί by default Intel BIOS. Να σημειωθεί ότι καμία μητρική δεν χρησιμοποιεί τις βασικές BIOS προδιαγραφές.

Τον επεξεργαστή θα μπορούν να προμηθευτούν και κάτοχοι του i9-9900K καθώς χρησιμοποιεί το ίδιο socket ( 1151 ). Επίσης διαθέτει ίδια ενσωματωμένα γραφικά με τον 9900K. Ας μην λέμε ψέματα όμως, υπάρχει κάποιος εκεί έξω που θα πάρει ένα τέτοιο “τέρας” για να τον χρησιμοποιεί με τα on-board γραφικά;

TDP, ημερομηνία κυκλοφορίας και τιμή παραμένουν άγνωστα ωστόσο ίσως αποκαλυφθούν μερικές πληροφορίες κατά την Computex από τον Senior Vice President και General Mills της Intel.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Vendetta

Εγώ αναμένω τους Ryzen 3ης γενιάς το καλοκαιράκι ώστε να δω τιμές και να πράξω ανάλογα. Πολύ ωραία η Intel αλλά πολύ ακριβή δυστυχώς…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Intel

Δύο από τα παλιότερα desktop PC στον κόσμο ανακαλύφθηκαν σε καθάρισμα σπιτιού

Σε μια εποχή που ό,τι ψάχνεις μπορείς να το βρεις στο e-bay, γίνονται ακόμα ανακαλύψεις που μπορούν να σε εκπλήξουν ευχάριστά.

Business Chip Intel

Η Intel ζητά 5 δισ. ευρώ από τη Γερμανία για την παραγωγή τσιπ

Η Intel ζήτησε επιπλέον επιδοτήσεις 4 έως 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει σε ένα συγκρότημα κατασκευής Chip στην χώρα.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.

Business Intel

Intel: “Μαχαίρι” στον μισθό του CEO – Μείωση κατά 25%

Η ύφεση στην αγορά υπολογιστών οδηγεί την Intel στην απόφαση να περικόψει κατά 25% τον μισθό του CEO, Pat Gelsinger.