Intel, Παρουσιάζει Ivy Bridge–ready chipsets

Η Intel ανακοίνωσε ότι η νέα γενιά 7-series chipset είναι πλέον διαθέσιμη για χρήση από OEM κατασκευαστές φορητών και desktop συστημάτων σε συνδυασμό με τους υπάρχοντες επεξεργαστές Core 2ης γενιάς. Επιππλέον, η συγκεκριμένη οικογένεια chipsets θα είναι έτοιμη να υποστηρίξει την 3η γενιά επεξεργαστών Core “Ivy Bridge”, όταν αυτοί γίνουν διαθέσιμοι το β’ τρίμηνο του έτους.

Παράλληλα, με τα νέα chipsets, η Intel ανακοίνωσε επίσης ότι πρόσθεσε νεα 7-series motherboards στην αντίστοιχη σειρά προϊόντων. Σαν «ζευγάρι» με τους Ivy Bridge επεξεργαστές, η Intel υποστηρίζει ότι τα νέα Z77 Express και το Z75 Express θα μπορούν να προσφέρουν –τί άλλο- την «απόλυτη εμπειρία». Αν και υπάρχει μια σημαντική δόση υπερβολής σε αυτή τη δήλωση, τα δύο νέα chipsets της Intel είναι σε θέση να υποστηρίξουν έως 4 θύρες USB3.0 και 10 θύρες USB2.0, 10/100/1000 Ethernet, 8 PCIe 2.0 υποδοχές, ταχύτητες SATA έως 6Gb/sec και eSATA έως 3Gb/sec. Επιπλέον, και τα δύο chipsets υποστηρίζουν RAID 0, 1, 5 και 10 και θα είναι έτοιμα για overclocking σε συνδυασμό με τους «ξεκλείδωτους» Ivy Bridge επεξεργαστές.

Τα δύο chipset, προηγουμένως γνωστά με την κωδική ονομασία «Panther Point», είναι ουσιαστικά πανομοιότυπα με την μόνη διαφορά να εντοπίζεται στο γεγονός ότι το Z77 Express υποστηρίζει επίσης την Smart Response Technology της Intel, η οποία επιτρέπει σε δίσκους SSD να λειτουργούν σαν cache για τον σκληρό δίσκο του συστήματος. Η ίδια τεχνολογία υποστηρίζεται και από το ήδη υπάρχον Z68 Express chipset για 2ης γενιάς επεξεργαστές Core. Η τεχνολογία Smart Response, σύμφωνα με την Intel, «μαθαίνει» ποιες εφαρμογές και αρχεία χρησιμοποιούνται συχνότερα και τα «φορτώνει» στον SSD δίσκο του συστήματος για ταχύτερη ανάκτηση και χρήση.

, Intel, Παρουσιάζει Ivy Bridge–ready chipsets

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ben

Και να σημειώσουμε επίσης και την ενσωμάτωση του PCIe 3.0!

kostas00t

Ζ77 Express
το έψαξα και βρήκα κι άλλα

https://www.intel.com/content/www/us/en/chipsets/performance-chipsets/z77-express-chipset.html

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Intel

Δύο από τα παλιότερα desktop PC στον κόσμο ανακαλύφθηκαν σε καθάρισμα σπιτιού

Σε μια εποχή που ό,τι ψάχνεις μπορείς να το βρεις στο e-bay, γίνονται ακόμα ανακαλύψεις που μπορούν να σε εκπλήξουν ευχάριστά.

Business Chip Intel

Η Intel ζητά 5 δισ. ευρώ από τη Γερμανία για την παραγωγή τσιπ

Η Intel ζήτησε επιπλέον επιδοτήσεις 4 έως 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει σε ένα συγκρότημα κατασκευής Chip στην χώρα.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.

Business Intel

Intel: “Μαχαίρι” στον μισθό του CEO – Μείωση κατά 25%

Η ύφεση στην αγορά υπολογιστών οδηγεί την Intel στην απόφαση να περικόψει κατά 25% τον μισθό του CEO, Pat Gelsinger.