Η Intel λανσάρει τον «γρηγορότερο επεξεργαστή φορητών συσκευών στον κόσμο» με 24 πυρήνες

intel επεξεργαστής κινητής, Η Intel λανσάρει τον «γρηγορότερο επεξεργαστή φορητών συσκευών στον κόσμο» με 24 πυρήνες

Η Intel ανακοίνωσε την κυκλοφορία της σειράς επεξεργαστών της 13ης γενιάς, με τον flagship Intel Core i9-13980HX να ξεχωρίζει. Πρόκειται για ένα τσιπ φορητού υπολογιστή 24 πυρήνων 5,6 GHz που η Intel λέει ότι είναι ο «γρηγορότερος επεξεργαστής φορητών συσκευών στον κόσμο» όσον αφορά την ταχύτητα ρολογιού.

Η Apple δεν χρησιμοποιεί πλέον τσιπ Intel στους Mac της, με εξαίρεση το Mac mini και το Mac Pro που έχουν τσιπ Intel Xeon, αλλά η Intel είναι πλέον άμεσος ανταγωνιστής, προμηθεύοντας επεξεργαστές που ανταγωνίζονται τα τσιπ σιλικόνης της σειράς Μ της Apple.

Η Intel ισχυρίζεται ότι η ταχύτητα ρολογιού turbo boost 5,6 GHz του νέου τσιπ Core i9 είναι ο ταχύτερος επεξεργαστής για φορητές συσκευές αυτή τη στιγμή, με 11 τοις εκατό ταχύτερη απόδοση με ένα thread και 49 τοις εκατό ταχύτερη απόδοση πολλαπλών εργασιών σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά τσιπ Intel Core i9-12900HK. Ο Intel Core i9-13980HX διαθέτει οκτώ πυρήνες απόδοσης, 16 πυρήνες αποδοτικότητας και 32 threads, μαζί με υποστήριξη για έως και 128 GB RAM.

Το τσιπ προηγούμενης γενιάς ξεπερνά τα πάντα εκτός από το M1 Ultra σε δοκιμές συγκριτικής αξιολόγησης Geekbench πολλαπλών πυρήνων, αλλά δεν μπορεί να συγκριθεί όσον αφορά την απόδοση ισχύος, καθώς τα τσιπ πυριτίου της Apple καταναλώνουν πολύ λιγότερη ενέργεια. Ο νέος Intel Core i9-13980HX , τώρα, θα είναι πιθανότατα ταχύτερος από τα τρέχοντα τσιπ πυριτίου της Apple, αλλά έχει σχεδιαστεί για φορητούς υπολογιστές που απαιτούν ενέργεια με εστίαση στην απόδοση και δεν ανταγωνίζονται άμεσα τη σειρά Mac της Apple.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.