Intel: Σχεδιάζει να ενσωματώσει υποστήριξη Thunderbolt 3 στις μελλοντικές CPU

Intel Thunderbolt 3 CPU, Intel: Σχεδιάζει να ενσωματώσει υποστήριξη Thunderbolt 3 στις μελλοντικές CPU

Τα σχέδια της για το Thunderbolt 3 ανακοίνωσε χτες η Intel. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εταιρεία σκοπεύει να ενσωματώσει υποστήριξη για Thunderbolt απευθείας στους επεξεργαστές της χωρίς επιπλέον κόστος.

Κάτι τέτοιο στην πράξη σημαίνει ότι πλέον, τα μελλοντικά PC θα έρχονται με υποστήριξη Thunderbolt, καθώς μέχρι πρότινος, οι κατασκευαστές έπρεπε να αγοράσουν ένα ξεχωριστό τσιπ από την Intel για αυτό τον σκοπό.

Η Intel, η οποία αποτέλεσε μία από τις εταιρείες που συνέβαλαν στην ανάπτυξη του USB, θέλει πλέον να καθιερώσει το Thunderbolt 3 καθώς αποτελεί έναν ταχύτερο τρόπο μεταφοράς αρχείων. Το Thunderbolt 3 δίνει τη δυνατότητα μεταφορά 40Gbps ενώ το USB στην καλύτερη περίπτωση μέχρι 10Gbps.

Έτσι, φαίνεται ότι παρόλο που από το 2011 προσπαθεί να πείσει τους κατασκευαστές για υιοθέτησή του, το επιπλέον κόστος αποτελούσε ανασταλτικό παράγοντα. Με την απόφαση αυτή, οι καταναλωτές πλέον θα έχουν τη δυνατότητα να επωφελούνται των γρήγορων ταχυτήτων του Thunderbolt 3, χωρίς να χρειάζεται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Προηγουμένως, η υποστήριξη Thunderbolt παρεχόταν μόνο στα μοντέλα της Apple και σε ακριβότερα συστήματα με Windows.

Παρά τον ενθουσιασμό και της Microsoft και της Apple για την απόφαση της Intel, η αλήθεια είναι ότι το USB δεν πρόκειται να εκθρονιστεί άμεσα  καθώς αποτελεί τον δεδομένο τρόπο μεταφοράς αρχείων ανάμεσα σε συσκευές αλλά και φόρτισης.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΝΙΚΟΣ

Θα την πληρώσει την δεινοσαυρίαση η Intel. Αργεί χαρακτηριστικά και οι ρυθμοί δεν έχουν καμία σχέση με τους αυτούς της προηγούμενης 10ετίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Intel

Δύο από τα παλιότερα desktop PC στον κόσμο ανακαλύφθηκαν σε καθάρισμα σπιτιού

Σε μια εποχή που ό,τι ψάχνεις μπορείς να το βρεις στο e-bay, γίνονται ακόμα ανακαλύψεις που μπορούν να σε εκπλήξουν ευχάριστά.

Gear Samsung USB-C

Samsung: Ετοιμάζει διπλό φορτιστή USB-C 50W και έναν νέο φορτιστή 45W

Περιμένουμε τα Galaxy S24, Galaxy S24 Plus και Galaxy S24 Ultra να υποστηρίζουν τις ίδιες ταχύτητες φόρτισης με τους προκατόχους τους.

Smartphones featured iPhone 15 iPhone 15 Pro

iPhone 15: Υποστηρίζει προσαρμογέα USB-C σε Ethernet για μεγαλύτερες ταχύτητες λήψης

Τα μοντέλα της σειράς iPhone 15 της Apple υποστηρίζουν προσαρμογείς USB-C σε Ethernet, επιτρέποντας ενσύρματη σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Smartphones Apple iPhone iPhone 15

Το iPhone 15 μπορεί να φορτίσει ένα άλλο iPhone

Η θύρα USB-C επιτρέπει στα iPhone να φορτίζουν μια μεγάλη γκάμα συσκευών USB-C, συμπεριλαμβανομένου ενός άλλου iPhone.